Syötiinkö teillä kotona makaronivelliä?

  • Viestiketjun aloittaja 80-luvun lapsi
  • Ensimmäinen viesti
vieras_
Meillä Varsinais-Suomessa syötiin makaronivelliä 70-80-luvuilla. Äitini en muista sitä tehneen, mutta serkkujen luona pääsin maistamaan. Tykkäsin silloin, nyt en kyllä söisi. :)
 
"missA"
Kyllä meillä mummolassa syötiin nakkien ja keitettyjen kanamunien kanssa. Itse teen sitä aina välillä jos esimerkiksi maitoa on menossa vanhaksi. On mun ja miehen mielestä hyvää. Itse kyllä käytän tummaa makaronia sen tekoon ja lisään siihen hieman suolaa ja voita. En pidä sitä sen epäterveellisempänä kuin muitakaan vellejä. Ei ole parempaa kuin makaroonivelli illalla jotain hyvää sarjaa katsoessa. Mukaan vielä itsetehdyt sämpylät niin olis täydellisyys!
 
"Voevoe"
krut ei taida ymmärtää että ei se makaronivelli ole semmosta missä on vaan nopeesti kiehautettu maito johon on muutama makaroni heitetty sattumaksi? Siinä on makaronia yhtä paljon kun makaronilaatikossa, se on oikeesti maidossa keitettyä makaronia. Maustettu suolalla ja voilla. Ja kyllä sillä nälkä lähti ja lähtee edelleen, ihan raavaalta mieheltäkin koska en muista isäni koskaan valitelleen nälkäänsä ja hän teki fyysistä työtä. Toki sen kanssa syötiin yleensä ruisleipää jonka päällä oli leikkelettä (80-luvun alkupuolella se tais olla useimmin lauantaimakkaraa tai gotleria) tai juustoa sekä kurkkua ja tomaattia.

Joku tuossa sanoi että on idioottien ruoka, joo, niin on esim. miilunpolttajan spagetti tai hesen hampurilainenkin. Sillä erotuksella että hesen ruuassa on helvetisti piilosokeria, siis nimenomaan lisättyä sokeria, makaronivellissä sitä ei yleensä ole ;)
 
70-luvulla syntynyt
Syötiin ja hyvää oli ! Oikein pääläristä kaadettuun ja oman karjakeittiön maitotankista haettuun itselypsettyyn maitoon äiti tai mummu teki. Nam! Voi, osaisikohan sitä tehdä ? Harmi vaan, kun ei ole lehmiä enää..
 
Hyi hitto
[QUOTE="Voevoe";30712601]krut ei taida ymmärtää että ei se makaronivelli ole semmosta missä on vaan nopeesti kiehautettu maito johon on muutama makaroni heitetty sattumaksi? Siinä on makaronia yhtä paljon kun makaronilaatikossa, se on oikeesti maidossa keitettyä makaronia. Maustettu suolalla ja voilla. Ja kyllä sillä nälkä lähti ja lähtee edelleen, ihan raavaalta mieheltäkin koska en muista isäni koskaan valitelleen nälkäänsä ja hän teki fyysistä työtä. Toki sen kanssa syötiin yleensä ruisleipää jonka päällä oli leikkelettä (80-luvun alkupuolella se tais olla useimmin lauantaimakkaraa tai gotleria) tai juustoa sekä kurkkua ja tomaattia.

Joku tuossa sanoi että on idioottien ruoka, joo, niin on esim. miilunpolttajan spagetti tai hesen hampurilainenkin. Sillä erotuksella että hesen ruuassa on helvetisti piilosokeria, siis nimenomaan lisättyä sokeria, makaronivellissä sitä ei yleensä ole ;)[/QUOTE]

Voi tyhmä. Makarooni on pelkkää vehnää joka on lopulta samaa sössöä kuin sokeri. Just tässä esimerkki mitä tarkoitin idiootilla.
 

Yhteistyössä