syökö teillä lapset joka päivä salaattia/raasteita?

  • Viestiketjun aloittaja äppis
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Vastarannankiiski:
Kyllä muuten onkin hinnoissaan tuoreet ruoat. 2e/kpl kurkku, joka ei meillä kauan vanhene. Pakko oli vaan viimeksi ottaa ulkomaista, kun kotimaiset olivat ihan peeaskoja (vissiin niin kalliita, ettei kukaan ostanut, roskikseen siis :eek: )
No totta, on hinnoissaan... mutta minkäs teet, ja itelläni on se linja, että jos täytyy ostaa, niin sitten kotimaista mielummin jos tarjolla on. Ja kesällä sit taas omia satoja voi nauttia kun on kasvimaat ja muut.
 
Kyllä yleensä, ei välttämättä ihan salaatin tai raasteen muodossa mutta yleensä kasviksia menee. Joko perustavarana, kurkkusiivuja ja tomaatinlohkoja tai esim. porkkanaa piilotettuna yhteen jos toiseen että menee vahingossa :whistle:
 
ei aina
koululainen syö vihreää salaattia myös kotona. On monille vihanneksille allerginen, joten esim. porkkanaraaste on pannassa. Ei myöskään tuoreet hedelmät käy ainoastaan viinirypäleet ja mandariini. Jopa banaanista saa oireita :/ Tylsää, tykkäis syödä, mutta ei voi. Perheen 5v. myös allerginen ja syö kurkkua sekä banaania. Vitamiinilisää pitää antaa, koska muuten jää liian vähille vitamiinit ja kivennäisaineet...
 
hyvä näin
Meillä on lähinnä viikonloppuisin jotain itse tehtyä salaattia ruan kanssa,mutta viikolla syödään sitten nuita vähän eri muodossa.
Hedelmiä menee reippaasti joka päivä,ja nuita kaikkia muitakin judeja.(marjoja,kasviksia..)
 
krisu
Kuopus ei saa syödä muuta vihannesta/kasvista kuin kurkkua. Muut lapset syövät salaatteja innolla. Kaikennäköistä vihannesta siis:lanttua, porkkanaa, naurista, kyssä-,parsa-ja kukkakaalia. Tomaattia ja salaattia tietenkin. Ainoa salaatti mitä eivät syö on rucola.
 
mites onkos teillä ollu kaks veen kanssa ongelmia siinä että ruokavalio on vähän liian ykspuolinen? kun meillä neiti aiemmin söi kaikkia kasviksia ja vihanneksia ja nyt ei tunnu menevät ku porkkana pieninä paloina raakana ja kukkakaali. ei paprika, ei maissi, ei herne, ei pavut, ei tomaatti, kurkku, salaatti.... ja monivitamiinipillereitä hänkin popsii että sais ne tarvittavat vitamiinit.

ja tätä kestäny nytten puol vuotta. normalisoituukohan koskaan?
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Vastarannankiiski:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Eivät syö mitään kasviksia eivätkä vihanneksia eivätkä hedelmiä eivätkä marjoja.
:eek:
ootko koskaan kuullu sanaa allergia?? meilläkin on paljon kiellettyjen listalla mitä muut syö hyvällä ruokahalulla
Olen, koska meidän pojalle ei pienenä käynyt edes peruna. En vaan usko, että kaikelle voi olla allerginen.
 
harmaa kasvis
Ei välttämättä salaattia mutta jotain vihreää kuitenkin. Suosikit kurkku, porkkana, omena, päärynä, mahdariini ja viinirypäleet. Kurkku -pötkö menee helpostikin päivässä. Noista kasvisten hinnoista sanoisin että vertailkaapa niitä esim. karkkien ja sipsien kilohintoihin, tulee kyllä hedelmät/vihannekset edullisemmaksi kun noi "herkut". On se jännä että ketään ei häiritse vaikka 10?/kg hinta karkeissa, mutta jos kurkku maksaa 3,5? kilo niin auta armias jo on kallista.
 

Yhteistyössä