Synnytys G: 1.Millä viikoilla ja miten synnytys käynnistyi? 2. Mones lapsi, kauan synnytys kesti, mikä kivunlievitys?

  • Viestiketjun aloittaja synnytys
  • Ensimmäinen viesti
"eräs"
Eka lapsi: rv38+2, kovia selkäkipuja, jotka sitten muuttuivat viiden minuutin välein tuleviksi, jolloin vasta tajusin, että ehkä synnytys käynnistymäss. Siitä hetkestä meni 6 tuntia ja vauva maailmassa. Kivunlievityksenä spinaali ja sen jälkeen vielä epiduraali.
Toka lapsi: rv38+5. Limatulppaa irtoili aamulla (hieman veristä vuotoa). Sitten supisteli säännöllisesti viiden minuutin välein mutta melko kivuttomasti. Sitten supisteli kivuliaasti mutta harvakseltaan. Sitten kun kivuliaita oli tullut epäsäännöllisesti (ehkä vartin välein?) parisen tuntia, lähdin sairaalaan ja lapsi syntyi alle kahdessa tunnissa. Kivunlievityksenä spinaali.
 
eka käynnistys 42+1, syntyi 42+2 synnytys kesti 5 h 19 min, ei kivunlievityksiä
toka supistuksilla 41+6, syntyi 42, synnytys kesti 8 h 25 min, epiduraali ( joka ei tosin auttanut, liian myöhään laitettiin )
 
sartta
"1 lapsi, vko40+5 meni lapsivedet, syntyi 2vrk myöhemmin, ei kipulääkitystä. Oli niin pitkä ja helvetillinen synnytys ettei toista lasta tule. "

Miksi sinulla ei ollut mitään kipulääkitystä? Minulla oli reilu 20 tuntia pitkä synnytys, ja en kyllä olisi selvinnyt siitä järjissäni ilman ebiduraalia, kun loppua kohden alkoi olemaan niin poikkikin.
 
Esikoisesta meni lapsivesi rv 38, lapsi syntyi 38+2. Synnytys kesti 3h ja kivunlievityksenä epiduraali.

Kuopuksen synnytys alkoi normisupistuksilla rv 41+3, synnytys kesti 3h ja ei kivunlievitystä lainkaan. Vai lasketaanko jyväpussi?
 
39+4 selkäkivuilla, kauppareissulla.

Ensimmäinen lapsi kyseessä, todella, todella kauan kesti. Kokona ensin 24 tuntia ja sairaalassa vasta 3 senttiä auki, 6 tuntia myöhemmin vasta 3,5. Lopulta kohdunkaulan puudutteet, ilokaasu(josta oksensin), epiduraali. Kalvot puhkaistiin, lapsi jäi jumiin.
 
"vieras"
40+0, vesien menolla, eka lapsi, kesto noin 20 tuntia, päädyttiin lopulta yllätysperätilan vuoksi kiireelliseen sektioon. Kipulääkityksenä avautumisvaiheessa joku lihakseen pistettävä kipulääke ja aquarakkulat, joista ei kummastakaan mitään hyötyä. Lopulta sitten sain spinaalin kun alkoivat leikkaamaan vauvaa ulos.

40+4, alkoi säännöllisillä supisteluilla 5min. välein, vedet meni 7 tuntia myöhemmin, toinen lapsi, kesto yhteensä 9 tuntia, ei kipulääkitystä.
 
1. Ensimmäinen lapsi

2. Synnytys käynnistyi 40+1, ensin tuli aamulla limatulppa ja illalla alkoivat säännölliset supistukset.

3. Synnytys kesti n.15 tuntia, ponnistusvaihe alle 10 min.

4. Kivunlievityksenä oli ilokaasu ja kohdunkaulapuudute
 
muistelija
1. rv 41+2 lapsivesi alkoi aamupäivästä tihuttelemaan. osastolle sisälle. Supistukset alkoivat vasta yöllä kello 3. epiduraali n.9 aikaan aamulla salissa, auttoi. ennen ponnistusvaihetta epiduurali kokonaan pois ja helvetillinen tunnin mittanen ulostyöntö alkoi. imukupilla viimein ulos. kesto 20h.

2. rv 39+5 Eka supistus kello 5 aamuyöllä. supparit samantien voimakkaat 5 min. välein ja hetkessä 2 min. välein. Ammeeseen kerkesin hetkeksi sairaalassa. ei lääkkeellisiä kivunlievityksiä ( ilokaasua kokeilin). kesto ekasta supparista syntymään 3h. :)
 
Esikoinen 34+2, lapsivesienmenolla. Taisi kestää n. 4 tuntia, ei kivunlievitystä.

Kuopus 38+2, lapsivesienmenolla. Muistaakseni kesti jotain 12 tuntia, joista 2 tuntia erityisen aktiivista. Ilokaasu ja kohdunkaulanpuudute kivunlievityksenä.
 
"ghj"
eka lapsi: 40+3 syntyi, supistukset alkoivat 2-3 päivää aikaisemmin selkämahajomotuksilla, sairaalassa 3cm auki->perätilasektioon.
toka lapsi: suunniteltu sektio 39+2 perätilan takia. supistukset alkoivat taas 2-3 päivää aikaisemmin jomotuksilla.
 
1. Eka lapsi 40+3, synnytys käynnistyi supistuksilla
Toka lapsi 38+6, samoin alkoi supistuksilla

2. Eka lapsi: synnytys kesti 8h 57min, ei mitään kivunlievitystä
Toinen lapsi: synnytys kesti 9h 47min, ei kivunlievitystä
 
1. 40+4 synnytys käynnistettiin ensin meni lapsivesi ja sen jälkeen alkoi välittömästi supistukset
2. Ensimmäinen lapsi ja kesto 7h 47min, kivunlievitys ensin ilokaasu ja sitten epiduraali
 
Viimeksi muokattu:
"leena"
1. rv40+0 vesien menolla.
2. Ensimmäinen lapsi, synnytyksen kesto laskettuna supistuksista 6,5h. Kivunlievityksenä lämmin kauratyyny, kipupiikki, ilokaasu ja paikallispuudute alapäähän. Perätilassa syntyi.
 
"vieras"
1.Millä viikoilla ja miten synnytys käynnistyi?
- 38+5 käynnistyi vesien menolla aamuyöstä, ja koska vauva oli perätilassa ja sektio suunnitteilla niin lähdettiin saman tien sairaalaan.


2. Mones lapsi, kauan synnytys kesti, mikä kivunlievitys?[/QUOTE]
- 1. lapsi, ehdin pööpöillä avautumisvaiheen laimeissa parin minuutin välein tulevissa supistuksissa kolmisen tuntia (ei tajuttu että kyseessä oli sellaiset supistukset jotka olisi jotain saaneet aikaankin, enkä siis saanut mitään kivunlievitystä, mitä nyt liikuin) ennen kuin lääkäri tuli aamukierrolle ja totesi, että olen 8cm auki, ja että jos meinattiin leikata lapsi ylös niin alkais olla kiire :D Siitä kiireelliseen sektioon. Vesien menosta lapsen syntymään noin 5,5 tuntia.
 
tikkutyttö
Ensimmäinen käynnistettiin 40+6,petidiini,ilokaasu ja epiduraali käytössä,Toista päivää helvetilliset supistukset joista meinasi taju lähteä,palelsi ja oksetti.Lopulta tunnin ponnistamisen jälkeen saatiin lapsi ulos mutta repesin pahasti :/ Kestoksi merkitty 7h

Toinen käynnistyi 41+5 supistuksilla,parit henkoset ilokaasua,siitä lähti taju.Parilla ponnistuksella iso lapsi helposti ulos,pari nirhaumaa. Kestoksi merkitty 3,5h

Kolmas käynnistyi 38 vesien menolla,muuta ei tapahtunutkaan.Seuraavana aamuna tippaan. Lapsi syntyi 23 minuutissa tipan laitosta,järjetön kipu,ei kivunlievitystä,ei repeämiä.Kesto 1h 10min joista 47 min ongittiin istukkaa.

Nelosta käynnisteltiin kolme päivää,kaksi päivää tipassa,kolmantena cytoteccia tabletteina,neljännen päivän aamuyöllä alkoi supistukset,ei kivunlievitystä,ei repeämiä kesto 1h 10min
 
esikoinen:käynnistettiin rv42+1 (kalvojen puhkaisu ja oksitosiinitippa), kivunlievityksenä epiduraali, kesto n.6h.

kuopuksen synnytys käynnistyi supistuksilla rv.40+4 (supistukset ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut säännöllisiä), ei kivunlievitystä, synnytyksen kesto ensimmäisestä supistuksesta 2h.
 
eka lapsi syntyi rv 40+3, kesti kaikkiaan 7h, kun tyllerö oli maailmassa. Tosi pahoilla selkäkivuilla alkoi, oikeastaan vasta lopussa poltot siirtyi myös mahaan. Sain spinaalipuudutuksen, joka ihanasti vei kaikki kivut noin minuutissa! Ponnistusvaihe kesti yli tunnin ja vauva sit jeesattiin lopussa imukupilla ulos :)
 
"vieras"
1.Millä viikoilla ja miten synnytys käynnistyi?
Rv 39+6 aamulla tuli verensekaista limaa. Pikkuhiljaa alkoi tulla mahanpuolelle kuukautiskiputyyppistä kipua/tuntemuksia. Parin tunnin kuluttua nämä tuntemukset säännöllistyivät, mutta eivät olleet kivuliaita. Tästä taas parin tunnin kuluttua olivat kivuliaita säännöllisiä supistuksia ja synnytys katsottiin alkaneeksi ja siitä tunnin päästä synnytyssaliin.

2. Mones lapsi, kauan synnytys kesti, mikä kivunlievitys?
Ensimmäinen lapsi. Synnytys kesti reilut 5 tuntia kivuliaista säännöllisistä supistuksista laskettuna. Verensekaisesta limasta meni vajaa 9 tuntia lapsen syntymään. Kivunlievityksenä avautumisvaiheessa ilokaasu ja ponnistusvaiheessa pudendaalipuudutus.
 

Yhteistyössä