Suositelkaa turvaistuimia 10kk-> ikäiselle

  • Viestiketjun aloittaja "pia"
  • Ensimmäinen viesti
"pia"
Vauva on nyt 10kk ja pitäisi ostaa isompi istuin.
Eli minkä merkkinen olisi hyvä? Ja minkä hintainen suurinpiirtein istuin oli? Olen katsellut pääni puhki erilaisia mutta kun ei ole aiempaa kokemusta niin vaikea valita istuinta.
Kiitos avusta!
 
Meillä on Kiddy Comfort Pro, sekä Gracon duoflex xtp.

Kiddy on kerrassaan huippunäppärä, tuota toista en suositttelisi edes pahimmalle vihamiehelleni.

Kiddy on palkki-istuin, eli lapsi matkustaa turvallisesti kasvot menosuuntaan. Istuin on ihan älyttömän helppo siirtää autosta toiseen ja lapset ovat viihtyneet siinä hyvin.
 
"Ami"
Minusta yli 200 eur istuimet ovat kalliita. Hoitovapaalla kuitenkin olen ja perhemme tulot riittävät nyt nippa-nappa elämiseen, kun mitään ylimääräistä ei osteta, eikä käydä koskaan ulokan syömässä tai juhlimassa.
 
Meillä käytössä Britax two way elite. Voidaan käyttää selkä menosuuntaan ja isompana naama menosuuntaan. On tilava istuin, mutta selkämenosuuntaan asennettuna sitä ei viitsi jatkuvasti siirrellä. Hintaa sillä on n. 200€ uutena.
 
sintt1
Tossa istuimen ostaisessa kannattaa varmaan miettiä, että paljonko autolla tullaan ajamaan niin, että lapsi on kyydissä. Jos ajetaan silloin tällöin lyhyehköjä matkoja, niin varmaan vähän halvempi istuin riittää. Lähinnä siis lapsen mukavuuden kannalta ja vanhempien lompakon kannalta. Onnettomuus voi tietysti sattua lyhyelläkin matkalla. Itse en olisi laittanut yli 400€:a istuimeen, jos se ei olisi kovassa käytössä. Meillä siis ajetaan paljon autolla ja pitkiäkin matkoja, joten haluttiin hyvä istuin lapselle. Ja hyvä se on ollutkin. Lapsi viihtyy siinä tosi hyvin.

Kakkosvaihtoehtona meillä oli craco cosmic (tjsp). Taisi olla tarjouksessa alle 300€. Päädyttiin kuitenkin besafeen ihan vaan sen takia, että se tuntui paremmalta.
 
"helmi"
Meillä on Kiddy Comfort Pro, sekä Gracon duoflex xtp.

Kiddy on kerrassaan huippunäppärä, tuota toista en suositttelisi edes pahimmalle vihamiehelleni.

Kiddy on palkki-istuin, eli lapsi matkustaa turvallisesti kasvot menosuuntaan. Istuin on ihan älyttömän helppo siirtää autosta toiseen ja lapset ovat viihtyneet siinä hyvin.
Kiddy on tosi hyvä, meillä myös se.
 
"miinuska"
Kiddy comfort pro.
Ei voi muita oikein enää suositella. Palkki voi harmittaa lasta aluksi, mutta oppii pian että sitä voi myös taputella tyytyväisenä. Ainoa istuin, missä retkahtaa törmäystilanteessa tasaisesti koko hartiaseutu, ei pelkkä pää. Tätä suosittelee aivotutkijat just nyt aika voimakkaasti. Sopii n. 9kk-6 vuotta, eli ilman palkkia ja istuintyynyä menee sitten 18+ kiloiselle turvavyöistuimena. Maksaa n. 330 euroa. Kerran kirpaisee mutta näppäryys on omaa luokkaansa. Useita britaxeja ennen kannattaneena olen menettänyt sydämeni tälle istuimelle. Muita en enää huolisi.
 
"miinuska"
[QUOTE="riaa";23783325]Mutta eikö suositus ole että alle 3-vuotiaat matkustavat selkä menosuuntaan..[/QUOTE]

On, mutta ei päde tuohon istuimeen. Tuo istuin on jopa parempi kuin selkämenosuuntaan ollessa 5-pistevyöt, aiheuttavathan sekin sitten jälkiretkahduksen.
 
höphöp
[QUOTE="miinuska";23783358]On, mutta ei päde tuohon istuimeen. Tuo istuin on jopa parempi kuin selkämenosuuntaan ollessa 5-pistevyöt, aiheuttavathan sekin sitten jälkiretkahduksen.[/QUOTE]

Nyt pikkuisen pakkia tuossa hehkutuksessa. Autoliiton edustajan kirjoitus aiheesta oli vauva-lehdessä ja kuormitus niskaan on moninkertainen verrattuna selkä menosuuntaan istuimiin. Pärjäävät hyvin nimenomaan käyttömukavuuden vuoksi.
 

Yhteistyössä