Suositelkaa hyviä tuplarattaita!

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
äiti
Esikoiselle ja pikkukakkosellemme ei tule ikäeroa kuin reilu vuosi joten tuplarattaiden hankinta taitaa olla edessä.. kertoo kokemuksia tuplarattaistanne.. tai huonoja puolia, jos tiedätte jostain mallista. Kiitos!
 
Meillä on ollut aikoinaan Gracon peräkkäinistuttavat tuplat vauvalla ja taaperolla ja sellaiset ajattelin hankkia taas kun on ajankohtaista. Tolla ikäerolla ja muutenkin suosittelen ehdottomasti peräkkäinistuttavaa mallia.
 
meille-ei-hyökkäysvaunuja
Meillä lapsilla ikäeroa 1v5kk ja Phil&Tedsit kovassa käytössä. Ovat näppärämmät kulkemaan kuin monet yksösrattaat. Ainoa huono puoli oikeastaan, että isomman paikkaa ei saa makuuasentoon. Jos siis haluaisi isommankin nukkuvan rattaissa.
 
Meillä oli Brion Twinette tuplarattaat ja oli hyvät meidän käytössä. Plussaa oli se, että isommankin sai nukkumaan ja olivat kapeat eli mahduttiin bussiin hyvin. Tavarakori oli huono, ei meinannut pysyä paikallaan.
 
äiti
no mutta jos on toiset rattaat myös bussissa niin niitähän ei ole mitenkään mahdollista saada siihen niin että ihmiset mahtuisivat ohi. Kun osa "leveistä" tuplarattaistakin on vain vähän yli 70 senttiä, niin ne mielestäni mahtuvat myös toisten rattaiden viereen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
no mutta jos on toiset rattaat myös bussissa niin niitähän ei ole mitenkään mahdollista saada siihen niin että ihmiset mahtuisivat ohi. Kun osa "leveistä" tuplarattaistakin on vain vähän yli 70 senttiä, niin ne mielestäni mahtuvat myös toisten rattaiden viereen.
Nimenomaan näin! Ja meiän tuplat ainakin mahtuu bussissa siihen vaunutilaan, vaik ois kyydissä jo toisetkin kärryt. Mun mielestä ehdottomasti leveet tuplat on kätevämmät kuin perälläin istuttavat. Sikstoisekseen peräkkäin istuttavat on tosi painavat työnnettävät esimerkiks sohjolumessa.

 
Vierailija
Meillä on Emmaljungan Twin Creoxit (muistaakseni se on se malli) ja ollaan olltu todella tyytyväisiä. Meidän lapsilla on ikäeroa 1v 1 kk joten kovassa käytössä ovat. Meillä oli kriteerinä se, että pitää olla isot pyörät jotta pääsen säällä kun säällä eteenpäin, kun ei ole päivisin autoa ja toinen kriteeri oli se, että molemmat pysytyvät nukkumaan samaan tai eri aikaan jos tarvetta on.
 
vieras
Meillä ollut I'coo platon 6 air peräkkäin istuttavat tuplarattaat ovat olleet hyvät plussaa vielä siitä että rattaista saa tehtyä yhden istuttavat. Toisina rattaina meillä ollut BabyWelt Montreal Twin S4 08 vierekkäin istuttavat tuplarattaat ja nänä myös olleet hyvät mahtuvat kaikista ovista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kolme pientä porsasta:
Alkuperäinen kirjoittaja merileijona:
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
peräkkäin istuttavia mietin vaan että onko ne epäkäytännölliset bussissa ja junassa yms.? Julkisilla liikutaan kuitenkin todella paljon.
Nimenomaan ovat käytännöllisemmät ainakin bussissa kuin leveät!
miten niillä mahtuu kyytiin? ettei jää oven väliin :D
Siis missä te asutte ja millaisia busseja teillä päin on tai kuinka pitkät ne peräkkäinistuttavat tuplanne on?!
Meillä ainakin on ihan hyvin mahduttu ihan oikein päin bussin kyytiin eikä kukaan ole valittanut etteikö mahtuisi ohi.

Mun mielestä peräkkäinistuttavat on siksikin lkätevämmät, varsinkin jos ikäeroa vain reilu vuosi, ettei isompi "töki" nukkuvaa vauvaa yms. Ja pienempi on siellä takana jotenkin paremmin suojassa.

Mutta makuasioita :)
 
Meillä on pikkupojat 3kk ja 1v6kk. Emmaljungat twin ceroxit ovat toimineet täällä maalla ainakin todella hyvin. Nyt ostettiin tutun kautta sitten Phil & Teds Vibet ja muutaman kerran on niillä käyty lenkillä. Ovat kyllä kätevät, joskin hiukan suojattomat. Menevät pieneen tilaan kasattuna ja helpot ottaa autoon mukaan toisin kuin nuo Emmaljungan tuplat. Talvikeleillä en noita Vibejä käytä, mutta lienevät ihanteelliset sitten keväällä ja kesällä.
 
Meillä oli viimeeksi Emmaljungan Twin City Cross. Leveys vain 77cm ja hyvät oli kaikinpuolin. Busseilla kuljettiin paljon ja aina mahtui viereen vielä yksöset.
Nyt seuraavaa vauvaa odottaa Emmaljungan Twin Cangaroot. Plussaa ihan varmasti kääntyvät etupyörät (painavalla kahden lapsen lastilla varmasti luksusta) sekä erillinen koppa vauvalle ja isompi naama menosuuntaan. Leveys noissa on 76cm. Miinusta sitten ehkä ainoastaan hinta, joka on koppineen ja sisaruskuomuineen ym n.1200e. Mutta minä pitkän linjan Emmaljungalaisena olen noiden toimivuudesta jo etukäteen varma :D
 
m
Meillä on Carenan kolmipyöräiset on ihan hyvät ja edulliset. Molemmat selkänijat saa makuuasentoon, välissä on pieni "aita", niin ei isompi töki pienempää (no ei meillä muutenkaan kyllä töki), mahtunut on toistaiseksi minne on haluttu, yllättävän kevyet työntää.
 

Yhteistyössä