Suomi on Venäjän vaikuttamisen temmellyskenttä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Suomesta on tullut Venäjälle vahvan vaikuttamisen aluetta. Tämä on ollut helppoa, sillä Suomessa on vahva Venäjämielinen ryhmittymä, joka on verkostoitunut. Perussuomalaisilla on runsaasti Venäjä-sympatioita, ja Suomen turvallisuuspuolta on pystytty lamauttamaan myös politiikan keinoin eduskunnasta käsin.

Siinä missä muut Nato-maat ovat tajunneet infrastruktuurin alttiuden sabotaasille ja aloittaneet varautumisen jo kauan sitten, Suomessa tilanne on ymmärretty vasta viime kuukausina. Konkreettinen varoitus infrastruktuurin heikkoudesta nähtiin, kun Lappeenrannassa tehtiin ydinpolttoaineen siirtoja Rosatomin toimesta. Suomen kaikki merkittävät toimijat olivat paikalla, mutta kukaan ei tiennyt kenen toimijan dronet pörräsivät kuvaamassa operaatiota.

Etenkin Perussuomalaisissa Venäjän narratiivit myös purevat kansaan. Monet Perussuomalaiset eivät luota julkiseen valtaan, jonka vuoksi he ovat erittäin alttiita epäluottamusta lietsovalle Kremlin propagandalle. Venäjä hyödyntää tätä ja pyrkii hajottamaan luottamusta valtioon sekä lietsomaan kaaosta.

– Putin ruokkii Suomessa äärioikeistoa ja syyttää oikeiston teoista Vasemmistoa, joten kävi miten kävi, lopussa demokratiamme on raunioina. Osa perussuomalaisista on alttiita Kremlin propagandalle myös siksi, että koronapandemian aikana moni katkeroitui koronatoimista. Tämä taas heikensi heidän luottamustaan Suomeen. Lisäksi Venäjän tapa kohdella maahanmuuttajia on perussuomalaisille mieleinen ja perussuomalaiset ovat laajalti katkeroituneita, kun moni maahanmuuttaja on edennyt Suomalaisessa yhteiskunnassa hyvin. Esim. lääkärikunnasta suuri osa on maahanmuuttajia.

Lopputuloksena Kreml näkeekin Suomen houkuttelevana kohteena sabotaasille.
– Suomi sijaitsee lähellä Venäjää, ja on loistava kohde kaikenlaiselle sabotaasille. Suomessa on myös erittäin vahvaa kannatusta venäjämielisille aatteille. Venäjän puolesta järjestettävät mielenosoituksetkin vetävät puoleensa paljon porukkaa
 
vierailija
  1. Verkostoituminen ja Venäjämielisyys: On totta, että Suomessa on olemassa Venäjämielisiä ryhmittymiä, ja verkostoituminen voi helpottaa vaikuttamista. Tämä on tärkeä huomio, kun tarkastellaan Suomen turvallisuutta.
  2. Infrastruktuurin haavoittuvuus: Viimeaikaiset tapahtumat, kuten ydinpolttoaineen siirrot Lappeenrannassa, korostavat Suomen infrastruktuurin haavoittuvuutta. On tärkeää, että Suomi kiinnittää huomiota tähän ja varautuu mahdollisiin uhkiin.
  3. Perussuomalaiset ja Venäjän narratiivit: Perussuomalaiset ovat alttiita Venäjän propagandalle, ja tämä voi vaikuttaa kansan mielipiteisiin. On tärkeää olla tietoinen tästä ja pyrkiä vahvistamaan kriittistä ajattelua.
  4. Maahanmuutto ja katkeruus: Maahanmuutto on aihe, joka jakaa mielipiteitä. On tärkeää käydä avointa keskustelua ja ymmärtää erilaisia näkökulmia.
  5. Kremlin tavoitteet: Kreml näkee Suomen houkuttelevana kohteena sabotaasille. Tämä korostaa tarvetta olla valppaana ja suojella maan turvallisuutta.
 
vierailija
Joopajoo, Putin murtautui muutama yö sitten meidänkin piharakennukseen.
Oli juonut sinne jätetyn sixpäkin ja paskonut ämpäriin.
On se perinjuurin vittumainen mies ja siksi olenkin päättänyt, että kannattaisi hyökätä Venäjälle ennenkuin se saa päähänäs rälläköidä katalysaattoreita irti autoista ja varastaa sähköfillareita kauppojen pyörätelineistä.
Kyllä se kuitenkin on nykyään kaiken pahan alku ja juuri.
Perusti perskeles katujengejäkin ja roadmanneja pitkin pitäjää.
 

Yhteistyössä