Suomessa on Euroopan halvin sähkö yrityksille

vierailija
Suomessa on Euroopan halvin sähkö yrityksille

Muiden kuin kotitalouksien kuluttama sähkö oli Suomessa koko Euroopan halvinta keskihinnalla 0,093 euroa kilowattitunnilta. Muihin kuin kotitalouksiin kuuluu esimerkiksi suuri osa yrityksistä. EU:n keskimääräinen hinta vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla oli 0,187 euroa kilowattitunnilta.

– Suomalaiset yritykset ovat jo pitkään saaneet säännöllisesti nauttia Euroopan halvimmasta sähköstä.

Sähkö oli Suomessa kovista hinnoista huolimatta myös energiakriisin ajan koko Euroopan toiseksi halvinta heti Ruotsin jälkeen, Ohlsbom muistuttaa.

Tämäkään yritystuki ei ole parantanut Suomen kilpailukykyä tai taloutta, joka sukeltaa EU:n syvimmällä. Tai työllisyystilannetta, joka on Euroopan surkein (vuodessa kadonnut 54 000 työllistä) ja työttömyys EU:n kolmanneksi korkein, kasvaen toisiksi nopeiten.

Kai edes yritysten voitot ja osingot ovat olleet Euroopan kärkipäässä? Tästäkin olisi hyvä saada tilastoja. Tosin luulisi sen vaikuttavan Suomen velkaantumiseen hidastavasti, joka on kuitenkin nyt Euroopan nopeinta..tai vaikuttavatko yritysten tuet ja veroedut(myös omistajien) nimenomaan negatiivisesti velkaantumisen kiihdyttäjinä?
 
vierailija
Meillä on myös maailmalla ainoalaatuinen listaamattomien yritysten osinkojen veroetu. Ei ole sekään auttanut. No toisaalta, kun firmoista niistetään investointirahat tämän veroedun muodossa pikavoittoina, niin ei ihmetytä tämäkään 🙄
Jos saat osinkoa listaamattomasta yhtiöstä enintään 150 000 euroa, osingon maksava yhtiö tekee siitä 7,5 %:n ennakonpidätyksen.
 
vierailija
Ihmetyttää nämä yritystuet ja veroedut jotka eivät näytä vaikuttavan positiivisesti kilpailukykyyn, talouteen, työllisyyteen tai velanottoon. Vai ovatko ne nimenomaan se syy perseelleenmenoon?
 
vierailija
paskanmarjat, suomalaiset yritykset ovat tehneet huonoa tulosta ja niiden pörssikurssit on mataneet since 2008 kun verrataan vaikka ruåtsiin tai tanskaan
2008-2019 "menetetyn vuosikymmen" paska oikeistojohtoinen politiikka vuoroin kokoomuksen ja kepun johdolla syynä, jota nyt OrpoPurran oikeistohallitus jatkaa turbovaihteella.

BKT:n kasvu 2008-2019:

Ruotsi: 22 %
Tanska: 15 %
Norja: 14 %
Suomi: 4 %

Olisiko aika vaihtaa resepti ja lääkkeet.
 
vierailija
olis, ruotsin ja tanskan systeemit käytäntöön
Mieluiten mallia Tanskasta, joka on maailman kilpailukykyisin maa, ja jossa on myös maailman paras elämänlaatu

Siellä ovat myös työläisten palkat keskimäärin 1 000 euroa kuussa Suomen työläisten palkkoja korkeammat, ja porrastettu ansiosidonnainen on huonoimmillaan parempi kuin oli Suomessa parhaimmillaankin, ja nyt vielä 8 viikon ja 8 kuukauden jälkeen OrpoPurran 20% ja 25% leikkurit. Myös Tanskan sosiaaliturva on huomattavasti parempi, ja työllistämispalvelut, joten ihmisille etsitään töitä, ei vain syyllistetä kuten oikeistohallitus Suomessa ja sen lakeijat.

Lisäksi:
Tanskassa ei ole Suomen maailmalla ainutlaatuista listaamattomien yritysten veroetua, yritysten yhteisövero sekä pääomaverotus on korkeampi ja Tanskassa on myös oikeiston kammoama arvonnousuvero eli ns. "miljonäärien maastapoistumisvero".

Ehkä näistä syistä juuri Tanska on maailman kilpailukykyisin ja parhaimman elämänlaadun maa, työntekoa eli lisäarvon tuottamista arvostetaan ja pääomilla makoilua verotetaan enemmän.
 

Yhteistyössä