suola, rasva ja einekset....

tuntuu ettà suomessa ollaan nykyisin vàhàn liian terveysintoilijoita, siis vouhotetaan suola- ja rasvapitoisuudesta ja kaikenmaailman eineksistà. miksi silti suomalaiset ovat suhteellisen lihavia eikà varmaan sieltà euroopan terveemmàstà pààstà, vaikka kaikki tuntuvat ostavan vain light ruokia....????
 
Näinhän se on,ei niitä kevyt ruokiakaan pitäisi syödä kauhean isoja annoksia.Annoskokoja pitäisi pienetää ja käyttää oikeata lautasmallia.

Suomalaisten vihannes,kun tuppaa olemaan hookoonblöö makkara....(Ehkä hieman yleistäen :D )
 
näinhän se on, ja ei ne light tuotteet edes ole terveellisiä. Minä olen sitä mieltä että ei muuta kun ottaa mallia tuolta etelä-euroopan maista ruoan tekoon niin on terveellistä, näin meillä tehdään. =)
 
Vasta luin jonkun jutun light tuotteista. Useinhan jos rasvaa, suolaa tai sokeria on tuotteesta vähennetty on vastaavasti esim. rasvan sijasta lisätty sokeria ja päinvastoin. Eli kannattaa olla menemättä halpaan kun kuvittelee ostavansa ns. kevyempää kamaa! :kieh:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 15:56 Mamma italiana kirjoitti:
oikein kun kriittisellà pààllà tànààn satun olemaan, niin.... toinen asia mikà pistàà silmààn on se jatkuva napostelu ja makean mààrà. joskus tuntuu ettà monet eivàt syò kunnon ruokaa
olet oikeassa, monet syö tosi epäterveellisiä välipaloja,keksiä, jäätelöä, aina makeaa. Kyllä eron huomaa suomalaisen ja ulkomaalaisen välillä kun mun mies ulkomaalainen ja hän ei noita välipaloja paljon harrasta ja jos syö niitä niin ne on hedelmiä ja usein syö pähkinöitä mitkä ovat tunnetusti terveellisiä. ;)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 15:58 Töllin Ruusa kirjoitti:
Totta.

Pikkuasioissa ollaan niin tarkkoina ja sitten rytkäistään surutta sipsipussi ja limut päälle.

Tai levy suklaata.

Tai pari siideriä/olutta.

Ja niiden kaloreita ei sitten vissiin kuulukaan huomioida.
Tuota juuri ajoin takaa!
 
Keittiönoita
Terveysintoilu johtuu varmaan siitä, että suomalaisessa ruokakulttuurissa on jo pelkästään mun elinaikanani tapahtunut melkoinen muutos. Italiassa on jo ammoisista ajoista lähtien käytetty sydämelle terveellistä oliiviöljyä, kun taas Suomessa vielä 40 vuotta sitten kaikki paistettiin voissa. Suola yksistään ei ole mikään tappava myrkky, mutta kun se yhdistetään muihin epäterveellisiin ruokatottumuksiin, niin sitten on.

Se, mikä italialaisille on ruuassa ollut itsestään selvää jo vuosisatoja, jos ei jopa vuosituhansia, on suomalaiselle vasta muutaman vuosikymmenen ravitsemusneuvonnan tulos. Kannattaa myös muistaa, että ei tästä niin montaa vuosikymmentä ole, kun Suomessa sai esim appelsiineja kaupoista vain helmi-maaliskuussa.

Ylipainon ainoa syy taas on liian runsas energian saanti suhteessa energiankulutukseen. Kun ruokamäärät ovat lisääntyneet samaan aikaan kuin suo, kuokka ja Jussi on muuttunut lähiöksi, tietokeneeksi ja Jesseksi, niin tottakai ihmiset lihoo. Puhumattakaan kauppojen kaikista herkkuhoukutuksista.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 15:59 Mamma italiana kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 15:58 Cruella DeVille kirjoitti:
eiköhän näitä oo joka maassa, toiset syö terveellisemmin ja toiset ei.
varmasti olet oikeassa! mutta kun tulen esim tààltà italiasta, on vertailukohtana sellainen "keskimààràinen kansalainen" ja kulttuuri yleistettynà
sinä olet mamma italiaana aivan oikeassa. Esim väli-meren maissa on terveellinen ruokakulttuuri jota meillä myös noudatetaan.
 
harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 15:57 vieras kirjoitti:
Vasta luin jonkun jutun light tuotteista. Useinhan jos rasvaa, suolaa tai sokeria on tuotteesta vähennetty on vastaavasti esim. rasvan sijasta lisätty sokeria ja päinvastoin. Eli kannattaa olla menemättä halpaan kun kuvittelee ostavansa ns. kevyempää kamaa! :kieh:
Aivan , moni tulee huijatuksi !
Kannattaa lukea sisältö huolella, ja varsinkin ne kalori määrät !! :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 16:07 mimmi kirjoitti:
Moi mamma! Taalla Suomessa on muuten valilla aika hankalaa (ja kallista) noudattaa tuota Valimerellista ruokavaliota koska kasviksia on rajoitetusti ja ovat tyyriitakin. Valitettavasti.....
olet oikeassa, mutta minusta paljon kyse on ihan syòmistavastakin. siis esim kaikki pitàà olla herkkukastikkeitten kera eikà esim joku pelkkà kanan rintapala grilalttuna tai lihaa ihan normaalina pihvinà.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 16:07 mimmi kirjoitti:
Moi mamma! Taalla Suomessa on muuten valilla aika hankalaa (ja kallista) noudattaa tuota Valimerellista ruokavaliota koska kasviksia on rajoitetusti ja ovat tyyriitakin. Valitettavasti.....
Piti viela jatkaa etta en oo huomannu Italiassa sellasta napostelu "kulttuuria" kun taalla, paitsi sipsit on suosiossa ja tietysti ne ihanaat leivokset silloin talloin! =)
 
Keittiönoita
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 16:09 Mamma italiana kirjoitti:
olet oikeassa, mutta minusta paljon kyse on ihan syòmistavastakin. siis esim kaikki pitàà olla herkkukastikkeitten kera eikà esim joku pelkkà kanan rintapala grilalttuna tai lihaa ihan normaalina pihvinà.
Varmasti on kyse tuostakin. Mutta kansakunnan muisti on pitkä eikä niistä tavoista niin helposti pääse eroon. Kunnon läskisoossi ja keitetyt perunat ovat olleet tärkeää ravintoa miehelle, joka 28 asteen pakkasessa on kuutena päivänä viikossa lähtenyt risusavottaan. Grillatulla kanankoivella ja höyrytetyllä parsakaalilla se miekkonen olisi hyytynyt hankeen jo ensimmäisen viikon aikana =)

Ihmiset yleensä tykkäävät ruuasta, mitä lapsuudenkodissakin on tehty. Ja lapsuudenkodissa taas tehtiin ruokaa, mitä mummmolassa tehtiin. Siis silloin, kun pappa siellä risusavotassa kävi. Mun mielestä on vain hyvä, että ihmiset keskustelevat terveellisestä ruuasta, saavat vinkkejä toisiltaan, kokeilevat uusia makuja jne, jotta meidän lastemme lapsuudenkodissa olisi eväinä omaan kotiin terveellisempi ruoka kuin mitä meillä itsellämme on lapsena ollut.
 

Yhteistyössä