Sosevinkkejä kaivataan!

Moron!

Ajattelin mennä siitä mistä aita on matalin ja kysyä, että minkälaisia soseita olette vauvoillenne tehneet (sekä makeat että suolaiset)? Potra poikamme on nyt reilu 6kk ja syönyt kiinteitä jo pari kuukautta. Alkuinnostuksen jälkeen oma soseiden vääntämisinto lopahti, kun aina tuntui sekoittimessa pyörivän bataatti, porkkana ja peruna. Pakastimessa soseet muuttuivat kummallisen kiteisiksi, eikä niistä sulatettuína oikein saanut enää tasaisia vaikka lisäili öljyä tms. Nyt kun repertuaariin on otettu jo liha, olen siirtynyt melkein kokonaan valmiisiin soseisiin. Haluaisin kuitenkin surauttaa edes osan soseista itse, etenkin, kun ne näyttävät pojalle paremmin maistuvan. Nyt siis vinkkejä: minkälaisia soseita olette tehneet? Mitä aineksia ja miten ovat pakastuneet? Karkeita ei vielä pojan nielu kestä, kaikki tulee pihalle yökkäyksien saattelemana (isänsä oli anopin mukaan samanmoinen) eli "kokkareisiin" totutteleminen vie aikaa.
 
mä en ole huomannut soseen rakenteessa mitään outoa ja tytölle maistuu mainiosti omatekoiset soseet.
meillä tehty bataatti-peruna-porkkana, bataatti-kukkakaali,peruna-porkkana,peruna-porkkana-kukkakaali, bataatti-kesäkurpitsa, bataatti-kesäkurpitsa-kukkakaali.sit olen laittanut peruna-porkkana-herne-maissi-paprikaa.

vielä olen lisännyt sitten lihan erikseen eli en ole kasviksiin sotkenut lihoja.

pakastumisissa ei siis ole ollut ongelmia.
 
jeps

minä tein yhdessä vaiheessa niin että pistin pieniin piltti purkkeihin kuuman soseen ja kannet kiinni säily jää kaapissa 2-3 päivää hyvin...purkit oli pesty ja kuumennettu uunissa kannet jopa poksahtelivat kun purkit avas joskos olis apua tästä
 
Minä keitin isot annokset kerrallaan eri kasviksia ja lihoja kaikkia erikseen ja pakastin jääpalarasiassa, josta siirsin pakastuneet kuutiot minigrip pusseihin. Siten sain tehtyä eri päivinä erilaisia annksia. Keitin siis perunaa, bataattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, palsternakkaa, selleriä, possua, kanaa, nautaa, kalkkunaa, lammasta. Pakastemaissia tai -herneitä keitin muutaman päivän annoksen kerrallaan, koska en viitsinyt enää uudelleen pakastaa. Sitten kokoilin erilaisia annoksia juuri ennen ruokailua! Helppoa ja saa kivasti vaihtelua, ettei tarvinnut lapsen syödä monena päivänä samanlaisia annoksia!

Minulle ei tullut ongelmia pakastamisen kanssa. Perunaa en laittanut pakkaseen vaan tein parin päivän annoksen kerrallaan jääkaappiin, se kun rakeutuu ja menee "liisteriksi" pakkasessa

äippä-77
 

Yhteistyössä