pannukokemuksia?
Vanha paistinpannu on tullut elinkaarensa päähän. Tarvitsisin siis pannun, jolla voi ruskistaa, paistaa lettuja, haudutella kastikkeita, paahtaa esim. pähkinöitä kovallakin lämmöllä ilman rasvaa.
En ole ikinä käyttänyt valurautapannua, joten en tiedä, minkälainen se on oikeasti käytössä. Pitkäikäinen se kyllä on eikä sitä voi pysyvästi pilata oikein mitenkään, siksi sellaisesta haaveilen. Olen kyllästynyt teflonpannuihin, jotka ovat käyttökelvottomia sen jälkeen kun pinnoite on pilalla. Ja huonolla tuurilla käteen sattuu semmoinen pannu, joka ei kestä vuottakaan käyttöä. Jo kertyy kaatopaikalle pannukasaa.
Mites onko kellään kokemuksia keraamisesti pinnoitetuista pannuista, ovatko ne yhtään kestävämpiä kuin teflonpannut?
Tietysti olisi hyvä, että ruoka ei jää pannuun kiinni, eihän sitä pannua muuten tule käytettyä ja se on vielä turhempi kuin rikkinäinen pannu. Esim. lettuja on aivan mahdotonta paistaa jos pannu ei ole tarpeeksi liukas ja tarttumaton. Valurautapannuja syytetään siitä, että niihin ruoka tarttuu, mutta mikä on totuus?
En ole ikinä käyttänyt valurautapannua, joten en tiedä, minkälainen se on oikeasti käytössä. Pitkäikäinen se kyllä on eikä sitä voi pysyvästi pilata oikein mitenkään, siksi sellaisesta haaveilen. Olen kyllästynyt teflonpannuihin, jotka ovat käyttökelvottomia sen jälkeen kun pinnoite on pilalla. Ja huonolla tuurilla käteen sattuu semmoinen pannu, joka ei kestä vuottakaan käyttöä. Jo kertyy kaatopaikalle pannukasaa.
Mites onko kellään kokemuksia keraamisesti pinnoitetuista pannuista, ovatko ne yhtään kestävämpiä kuin teflonpannut?
Tietysti olisi hyvä, että ruoka ei jää pannuun kiinni, eihän sitä pannua muuten tule käytettyä ja se on vielä turhempi kuin rikkinäinen pannu. Esim. lettuja on aivan mahdotonta paistaa jos pannu ei ole tarpeeksi liukas ja tarttumaton. Valurautapannuja syytetään siitä, että niihin ruoka tarttuu, mutta mikä on totuus?