Soija-allergian oireet maitoallergisella?

Meidän pojalla todettiin aikasemmin keväällä maitoallergia ja soijamaitoa on juonut helmikuuusta lähtien. Nyt epäilen sitten pojan olevan allerginen myös soijalle, joka on kait aika tavallista. Yöt on ollu huonoja jo pidemmän aikaa (koko huhtikuun) ja alkuviikosta jätin myös naudanlihan pois ruuasta. Ehdin jo olla sitä mieltä, että se auttoi, mutta nyt taas tänään poika on piereskelly ja yöt jatkuu huonoina.

Kertokaas te joilla myös soija-allergia, että mikä on seuraava korvikemaito jos Nutri Soija ei sovi ja saako sitä apteekista ilman reseptiä ja paljonko maksaa? Poika täytti just vuoden, joten vielä pitäisi apteekin korvikkeita juoda.

Ja sitten vielä noista oireista, että ovatko olleet samanlaisia soijasta kuin maidosta vai millaisia?

Kiitos vastauksista!
 
Aminohappopohjainen Neocate tai joku pilkottu maito kuten Almiron Pepti, Profylac tai Nutramigen on seuraava kokeilu apteekin erityiskorvikkeista. Neocate on noista kallein, en muista enää hintoja... Kannattaa aloittaa jostain pilkotusta maidosta. Jos se ei sovi, niin sitten Neocatea. Neocaten etu on se että se on niin sanotusti "kaikkein varmin", sillä se käy useimmille herkille maitoallergikoille. Jos oireet on nyt oikein vaikeat, lähtisin aloittamaan kokeilun suoraan Neocatesta, jotta pääsisitte todennäköisimmin oireettomuuteen mahdollisimman pian. Joku pilkottu maito pitää joka tapauksessa sitten altistaa valvotusti Kelaa varten, jota saa Neocatelle korvattavuuden. Kaikkia saa ilman reseptiäkin ostaa.
 
Tuli vielä mieleeni, että onko teillä lapsen Kela-kortissa korvattavuus 505? Sillä saa Kelan korvauksen apteekista myös noille yllämainituille pilkotuille maidoille! 506 tarkoittaa korvattavuutta Neocatelle.
 
Meilläkään ei Nutri-Soija käynyt. Sen jälkeen Almiron Pepti.
Se sopikin kuukauden verran oikein hyvin. Kunnes tulivat kuvioon rauhattomat, itkuiset yöt ja
vetelä kakka (kainaloihin saakka)
Neocate sopii... =)
 
Kiitos vastauksista. Kyllä meidän varmaan kannattaa kokella Almironia, jos auttaisi. Sitä vaan mietin, että ainakin Nurti-Soijaa ostaessa meillä pitää olla myös resepti, että saadaan Kelan korvaus vaikka on se merkintä 505 kortissa. Ilmeisesti pitää myös Almironista olla resepti, että saadaan korvaus?
 
Almironista kannattaaa tosiaan aloittaa, koska saatte sen korvattavuuden jo.
Kyllä todennäköisesti pitää olla resepti, luulisin näin mutta en tiedä ;) Reseptin saa varmaan soittamalla lääkärille.

Meille ei myöskään Mieskun tavoin sopinut Almiron Pepti. Poika ilmeisesti reagoi pilkottuun maitoon. Pidettään Halipupulle peukkuja pystyssä!

Meillä on juotu Neocatea puolivuotiaasta 1-vuotiaaksi. Nyt on altistettu valvotusti (aloitettu siis valvotusti) Nutri Soijaa kolmatta viikkoa Kelaa varten ja oltu oireitta! Allergologi oli jo toiveikas että soija saattaisi hyvinkin sopia, kun pojalla on ikääkin 1 vuosi ennen kuin soijaa kokeltiin. Iällä on kuulemma merkitystä soijalle allergisoitumisessa. Vielä varmistellaan puolitoista viikkoa Nutri Soijan sopivuutta.
 
Ahmutar toivottavasti Nutri-Soija sopii. Taitaa olla ravitsemuksellisetikin paras kaikista. :)

Meillä nyt Almiron altistus päällä. Aloitettiin eilen sairaalassa. Vielä mennyt ihan hyvin.
Mietin jos menee taas kuukauden verran ennenkun sopimattomuus tulee ilmi, niin pitääköhän altistaa uudelleen :eek:

Harmittaa vaan, kun juuri saatiin neitin vatsa kuntoon.
 
Alkuperäinen kirjoittaja miesku:
Ahmutar toivottavasti Nutri-Soija sopii. Taitaa olla ravitsemuksellisetikin paras kaikista. :)
Mä olen ollut siinä luulossa, että Neocate olisi paras ravitsemuksellisesti :/ Pitää kysyä tuota lekurilta, kun seuraavan kerran nähdään, että mitä eroa NC:llä ja Nutri Soijalla on ravitsemuksen kannalta. Hyvä kun Miesku toit asian esille. Olin unohtanut nimittäin kysyä siitä. Ainakin NC:stä hän sanoi, että se on hyvä erityisesti silloin jos kiinteitä ei ala löytymään.

 
Kävin tänään ostamassa Almironia apteeksista ilman reseptiä yhden putelin ja se kelpasikin pojalle paremmin kuin NS viime aikoina. Nyt sitten vaan peukut pystyyn, että tuleva yö olisi jo parempi, ainakin nukahti rauhallisemmin yöunille kuin yleensä.

Maanantaina soitan heti allergologille, jolla kävimme ja koitan saada reseptin Almironille. Toivottavasti se nyt auttaisi ja päästäis vihdoinkin myös yösyöpöttelystä eroon.
 
Ahmutar - ravitsemusterapeutti sanoi että NC :ssä kaikkein vähiten ravitsemuksellisia aineita. Paras Nutri-Soija. :|
Toivoi aikoinaan että meille tuo Nutri-Soija olisi sopinut, mutta vielä mitä.

Kirjoitteletko mitä lekuri sanoi noista ravintoarvoista. Empä ole
lääkäriltä huomannut asiaa tarkistaa. :ashamed:
 
meillä on 6kk tyttö, ja aloitettiin nutrisoijalla heti kun se ½v tuli tässä täyteen.
nyt on kaksi viikkoa sitä käytetty, lapsen maha taas sekaisin ja itkuinen.. toki voi johtua iästä tai jostain muustakin, mutta mietin että onkolie altistunut soijalle sitten.
tuo nutrisoija auttoi jo muutamassa päivässä, maha ei ollu sekaisin ja iloinen ja pirteä lapsi oli viikon päivät, kunnes tilanne alkoi muuttua.
ensiviikolla on altistus, mutta pitäisiköhän se perua ja vaikka almironia kokeilla..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sssalla:
meillä on 6kk tyttö, ja aloitettiin nutrisoijalla heti kun se ½v tuli tässä täyteen.
nyt on kaksi viikkoa sitä käytetty, lapsen maha taas sekaisin ja itkuinen.. toki voi johtua iästä tai jostain muustakin, mutta mietin että onkolie altistunut soijalle sitten.
tuo nutrisoija auttoi jo muutamassa päivässä, maha ei ollu sekaisin ja iloinen ja pirteä lapsi oli viikon päivät, kunnes tilanne alkoi muuttua.
ensiviikolla on altistus, mutta pitäisiköhän se perua ja vaikka almironia kokeilla..

Älä mene oireilevan lapsen kanssa altistukseen. Altistustulos ei ole silloin yhtään luotettava! Lapsi ei saa olla silloin sairas eikä myöskään epäsopivalla korvikkeella.

Voi hyvin olla mahdollista, että tyttö on allergisoitunut soijalle. Meille kävi niin Almironin kanssa. Se sopi ja auttoi muutaman päivän ja ehkä noin viikon päästä alkoi allergisoitumaan sille. Todennäköisesti lapsi reagoi myös pilkottuun maitoon, jota on Almironissa. Meille sopi sitten onneksi aminohappopohjainen Neocate.

Soija ja maito ristiinreagoivat. Useille maitoallergikoille, varsinkin selkeästi alle 1 vuotialle soijaa saaneille, soija on ollut hankala.
 
juu tiedän ettei oireilevaa edes altisteta, mutta tuohon aikaan ei järki paljoa enää sopinut sanalliseen ilmaisuun :D tarkoitin siis sitä, että lääkäri on kuitenkin varattuna kun sen altistuksen pitäisi olla, että jos sinne sitten vaan mentäisiin.
mutta tänään lapsi oksensi ja puklasi 7 kertaa maidon jälkeen 3h aikana ja peppu lehahti näpyille, joten lähdetään sitä almironia nyt hakemaan, josko se sopisi..
 
Me käydään lapsen allergia-asioissa yksityisellä lasten allergologilla. Meillä on aina sovittuna, että jos jostain syystä valvottua altistusta ei voikaan tehdä, voidaan mennä sinne normaalina kontrollikäyntina. Varsinkin jos olisi allergiaoireet - ja varsinkin jotain epämääräistä ja hallitsematonta - päällä, hyvä onkin sitten päästä lekurille.

En tiedä oletteko julkisella vai yksityisellä.

En tiedä sitten miten julkisella puolella on. Ajatellen että julkisella puolella voi hyvinkin olla monta lasta jonossa odottamassa altistukseen pääsyä, voi olla ihan hyväkin "antaa" altistusaika pois. Varsinkin jos oma asia on hoidettavissa puhelimitse lääkärin kanssa, esim. reseptin saaminen.

Ehkä varminta on olla yhteydessä sinne ja kysyä miten toimia ajan suhteen.

Pidetään peukkuja että Almiron sopii! Jos Almiron ei sovi, niin sitten on onneksi vielä se Neocate. En nyt muista oliko teillä kiinteitä...
 
Julkisella puolella ollaan ja nopeasti homma toimii, esikoisen aikana ei toiminut. Mutta ihan kivaa kun on sama lääkäri molemmilla lapsilla, voi samalla kertaa kysyä sitä sun tätä ja lääkärille ei alusta saakka tarivtse kaikkia asioita selitellä.
Ainakin tyttö söi tänään illalla reippaasti, ja vielä jäi kitisemään että lisää! Ei ole tainnut kuin pari hassua kertaa syödä kokoikänä kokonaisen pullollisen kerralla. Nytkin nukkunut tunteja päälysvaatteet päällä vaikka alakerrasta kannoin ylös että heräisi, mutta pyh :D
Kiinteinä on päärynä jota syöty vähän päälle kuukausi, mangoa kuukausi ja maissinaksuja saa välillä, bataatti tai soija tai ne yhdessä sai kamalan ihottuman, joten sitä ei maistella nyt hetkeen.
Esikoinen on myös maidottomalla sekä munattomalla, alkoi oireilla vasta 1vuotiaana maidolle ja kananmunasta pari kuukautta sitten alkoi tulla oiretta.
On se kummaa kun iltaisin vai ehtii tässä istumaan kirjottelemaan, sitte unohtuu puolet asioista mistä piti kysellä :)
 

Yhteistyössä