Skynetin alku - Robottisota on jo täällä, uusia malleja tulee koko ajan Ukrainaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Skynetin alku - Robottisota on jo täällä, uusia malleja tulee koko ajan Ukrainaan

”Tähtää automaattisesti” – Ukrainan erikoisjoukot esittelevät uusia robotteja

Kuljetusrobotilla voidaan evakuoida haavoittuneita, automaattisesti tähtäävä robottikonekivääri soveltuu erityisen hyvin puolustukseen.

Ukrainan erikoisjoukot esittelevät videolla kolmea testauksessa olevaa robottia, jotka ovat nimiltään Termite, Shablya ja Lyut 2.0.

Näillä kolmella robotilla voi sulkea täysin sektorin ja tuhota jalkaväkijoukkueen tai tulittaa ajoneuvoja, sotilas kertoo.

Robottien etu- ja takakameroissa on pimeänäkö- ja lämpöominaisuudet, ne on hiljaisia ja kulkevat vaikeassakin maastossa. Kokonsa ja värinsä puolesta ne maastoutuvat myös helposti.

Robotit toimivat äänettömillä sähkötoimisesti akuilla ja käyttävät energiaa liikkuessaan, mutta paikoillaan sitä ei juuri kulu.

Autonomiset aseet ovat nurkan takana, robottisota kehittyy kovaa vauhtia. Robottikoira kuljettaa tavaroita, kartoittaa juoksuhautoja ja käyttää liekinheitintä. Pyörällinen mönkijärobotti ajaa vihollisen panssarikaluston alle räjähtein. Toinen pyörillä liikkuva robotti on varustettu pyörivällä tykkitornilla. Konekiväärirobotti tähtää ja ampuu automaattisesti ja kuljetusrobotti vie ase- ja huoltotarpeita sekä kuljettaa haavoittuneet turvaan etulinjasta. Pian myös lentävien ja vedessä kulkevien sekä vedenalaisten droonien sekä jopa ohjusten autonominen toiminta kehittyy ja osa toimii jopa parvina.
 

Yhteistyössä