sisarukset?

  • Viestiketjun aloittaja emma-lotta
  • Ensimmäinen viesti
emma-lotta
Onko kukaan muu adoptoinut kerralla kahta lasta, jotka olisivat sisarukset? Meillä tällainen mahdollisuus, kun venäjältä saisimme adoptoitua 5kk pojan ja 1½v tytön, jotka siis samasta perheestä. Nämä biologisen perheen ainoat lapset. Meille on jo ennestään suotu ihana tyttö myöskin venäjältä, joka täyttää tässä kuussa 5v.

Kertokaa kokemuksia/mielipiteitä/ehdotuksia aiheeseen liittyen! :attn:
 
itse olen nuori ja en vielä adoptoimassa mutta tiedän perheen johon aboptoitiin sisarukset kolumbiasta, parin kuukauden ikäinen tyttö, muutaman vuoden ikäinen poika ja vielä vähän vanhempi tyttö :) eli kolme lasta samasta perheestä :)
 
Jos adoptoi samaan aikaan useamman lapsen, esim sisarrukset, niin onko adoptio yhtä kallista kun "tavallinenkin adoptio"? Kuinka helposti saa luvan adoptoida useamman lapsen kerrallaan? Pitääkö silloin erikseen tehdä anomus sisarruksista vai onko joskus niin että jos laittaa hakemuksen useammasta lapsesta, niin ei välttämättä olekkaan sisarrukset?

Anteeksi sekava selitys ja kysymystulva... :whistle:
 
borgnäs
Adoptiolupa haetaan sisarusadoptiota varten, eli adoptioneuvonnassa tulee käsitellä sisarusadoptiota perusteellisesti. Tavallisesti sisaruslupa haetaan 1-2 tai 1-3 lapselle, eli voi saada joko yhden tai useamman lapsen.
Adoptiokustannukset ovat periaatteessa yhtä kalliit kuin yhtä lasta adoptoitaessa, mutta matkakulut luonnollisesti tulevat halvemmiksi. Adoptioavustuksessa on sisaruskorotus, samoin vanhempainlomissa ja äitiysavustuksessa, eli kompensaatiota saa jonkin verran.
Yleensä adoptioon vapautuvat sisarukset ovat leikki-ikäisiä, noin 2-7/10-vuotiaita. Usein yksi on jo kouluikäinen, muut pienempiä, mutta luonnollisesti vaihtelua on tosi paljon, eli mitään "vakiotapauksia" ei ole.
 
skorpionitar
mielestäni jos ja kun adoptoi kaksi noinkin pientä sisarusta niin on todella hyvä juttu näille lapsille. heillä on isoiksi kasvaessaan jokin biologisesti yhdistävä side ja siten varmaan tärkeää! onnea kovasti teille ihanista lapsistanne, kaikista kolmesta siis!
 
Ystäväni adoptoi sisarukset. Saivat lapset tosi nopeasti (parissa kuukaudessa), kun kuulemma enemmistö hakijoista haluaa vain yhden lapsen kerrallaan.
Lapset olivat tullessaan noin 3-vuotiaita ja olleet Suomessa nyt kolmisen vuotta. Ihania muksuja :)
 
emma-lotta
Kiitokset kannustavista viesteistä! :p

Olemme nyt päättäneet mieheni kanssa adoptoida kyseiset sisarukset ja syyskuussa lähdemme lapsia itänaapurista hakemaan.
Mukavaa kesää kaikille adoptioperheille! B)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.07.2006 klo 10:08 emma-lotta kirjoitti:
Kiitokset kannustavista viesteistä! :p

Olemme nyt päättäneet mieheni kanssa adoptoida kyseiset sisarukset ja syyskuussa lähdemme lapsia itänaapurista hakemaan.
Mukavaa kesää kaikille adoptioperheille! B)
Ihan kyynel vierähti silmäkulmaan. Kuulosti niin ihanalta. Onnea teidän perheelle lapsukaisista. Varmasti lapsistakin todella ihanaa, että pääsevät samaan perheeseen. Kamalaahan se olisi jos erottaisivat. Vanhempi lapsista sen varmasti jo ymmärtäisikin. :flower:
 
kysyisin pikkasen uteliaana, jotta miten on mahdollista että venäjältä olisi tulossa noin pienet sisarukset?kun olen kuullut että sieltä yleensä ei edes alle vuoden ikäisiä lapsia tulisi kansainväliseen adoptioon??

oletteko olleet jo katsomis matkalla?
mistäpäin venäjää lapset ovat teille tulossa ja kuinka kauan odotitte lapsi esitystä?ihan vaan mielenkiinnolla kun itsekin sisaruksista haaveilemme?
 

Yhteistyössä