"Sirpa Selänne ei säästele sanojaan Suomen verotuksesta: "Kerätään hirveät määrät veroeuroja ja lähetetään ne jonnekin Afrikkaan”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Niin, tämän laitaoikeistohallituksen velanotto on todella holtitonta, varsinkin kun talouskasvun eteen ei tehdä mitään ja veronkevennyksiä on tehty suurituloisille ainakin tuon yli miljardin edestä.
 
vierailija
Suomessa veroille saa hyvin katetta: neuvola, vanhempainvapaat, päivähoito, maksuton koulutus korkeakouluopinnot mukaan lukien, hyvä opintotukijärjestelmä, maksuttomat tai kohtuuhintaiset sosiaali- ja terveyspalvelut, asumistuki, sosiaalituet, osin työttömyysturva ja eläketurva (kansaneläke), valtion ja kuntien tukemat kulttuuri-, kirjasto- ja liikuntapalvelut jne.

Suomessa "sirpat" voisivat päivähoidon ansiosta mennä töihin ja kasvattaa omalta osaltaan verokakkua eikä perheen tarvitsisi maksaa kohtuuttoman suuria lukukausimaksuja lasten opinnoistakaan kun valtio ja kunnat hoitavat verovaroin koulutuksen järjestämisen kustannukset.
 
vierailija
Työterveys on pääosin tätä aivan samaa sotea, mutta toisille se tarjoaa paremman ja nopeamman palvelun. Ei tosi kaikille työssä oleville. Kela maksaa työnantajalle kuluista lähes puolet takaisin ja loput voi hyödyntää yritysverotuksessa. Ja yhteisesti on maksettu myös lääkäreiden koulutus ja julkinen infra jne.

Joten perehtykää kaikkeen siihen, mitä veroilla saadaan ja mikä tätäkin yhteiskuntaa koossa pitää.

Pienituloiset maksavat suhteellisesti enemmän välillisiä veroja elääkseen. Ja miksi kenellekään maksetaan ylisuuria palkkoja, tekevätkö he todellisuudessa sen arvokkaampaa työtä kuin pienituloiset. Joten voi niitä veroja sitten maksaa sen edestä. Palkkatasa-arvo toisi tasaisemman veroprosentin ansiotuloista. Sehän olisi ok, kun yhteisessä sopassa näitä tuloja ja menoja täällä hämennetään ja yhteisiä luonnonvaroja kulutetaan. Yhdessä myös nämä elämisen tarpeet täällä turvataan.

Jos joku on pudonnut suorittamisen kelkasta, niin monesti hän on hyödyttänyt montaa kauppiasta matkallaan ja niistä myös veroja maksanut. Matkallaan hänkin on työllistänyt montaa veronmaksajaa.

Meitä on kaikenlaisia, mutta kukaan ei ole korvaamaton. Itsekkyys on tämän päivän mantra ja liike-elämän näkyvin koukutuskeino ja se tuhoaa paljon hyviä asioita. Ei siis mikään ihme, että jo lapset ja nuoret terapiaa tarvisevat.
 
vierailija
Eipä häirinnyt Suomen verotus tätä kiekkosankaria ja hänen vaimoaan silloin, kun Selänne otti ensi liukuja duunareiden ynnä muiden veronmaksajien kustantamissa kiekkokaukaloissa. Näyttää, ei Yksin selänteellä, unohtuvan meidän yhteiskuntarakenteemme luonne, joka rakentuu kollektiiviseen kustannusten jakoon.
 
vierailija
Äärimmilleen viedystä kapitalismista tulee äärioikeistolaisuutta ja vasemmistolaisuudesta äärivasemmistolaisuutta ja anarkiaa, kohtuus kaikessa on hyvä neuvo, eli mieluiten noidenkin suhteen siinä keskitiellä.
 
vierailija
Rouva puhelee, että hyväntekeväisyyteen tehdyt lahjoitukset pitäisi olla vähennyskelpoisia verotuksessa. Ensinnäkin pientuloiset eivät juuri pysty tekemään lahjoituksia Suomessa tai Amerikassa, eivätkä näin hyödy vähennysoikeudesta.

Hyväntekeväisyyteen tehdyt lahjoitukset ovat Amerikassa vähennyskelpoisia, joten mitä hyväntekeväisyyttä se on ottaa verotulopotista pois siirtämällä muualle. Amerikan kaupunkien kadut ovat täynnä surkeita ihmisiä. Menkää vaikka Manhattanille. Näiden surkea tilanne on paljon seurausta siitä, että ei makseta veroja joilla voitaisiin pitää huolta kaikista.
Sirpa ei näitä näe tai halua nähdä. Hän vaan puhelee, että kaikki on itsestä kiinni. Miten ihminen voi olla noin....
 
vierailija
Tainneet molemmat Selänteet nauttia aikoinaan Suomen verotuksen eduista. Molemmat ovat saaneet käydä koulua turvallisessa ympäristössä, saaneet rokotukset ja terveydenhuollon ajallaan sekä luistelleet kunnallisessa jäähallissa. Siitä on ollut hyvä ponnistaa vaikka perheillä ei miljoonia ilmeisesti ollutkaan.
 
vierailija
Ja kannattaa huomioida näissä yhdysvaltalaisissa hyväntekijöissä, että siellä hyväntekeväisyyteen tehdyt lahjoitukset voi vähentää omassa verotuksessa.

Sirpa Selänteen seuraajaluvuista en paljon noteeraisi, sillä joukossa lienee monta huumorimielessä seuraavaa. Ja toinen mokoma median edustajia bongaamassa naurettavia näkemyksiä otsikoiksi.
 
vierailija
Vertailun vuoksi olisi kiva tietää kuinka paljon USA maksoi kehitysapua verrattuna Suomeen, vaikkapa Trumpin kaudella?

Löytyikin OECDn tilasto kehitysyhteistyöstä: Suomi 1,2 miljardia, Yhdysvallat 31,2 miljardia.
 
vierailija
Sirpa on fyssari. Ao koulutus maksaa USAssa 20 000-60 000 $ vuodessa. Vertailu on mahdotonta suoraan Suomeen mutta verorahoilla tämäkin koulutus on maksettu.

Teemun kiekkomenestys keskeytti kauppaoppilaitosopinnot, joten verorahaa kului tod näk vähän.

Molemmilla oikeus esittää mielipiteensä, kunhan eivät ketään sillä uhkaa.

Trumpin presidenttiys voi olla kohtalokas koko Euroopalle, se ei näytä liikuttavan kumpaakaan.
 
vierailija
Valistunut arvio on ettei ainakaan suomalainen verojärjestelmä ole viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana ainakaan mitenkään erityisesti rasittanut sen enenpää rouva, kuin herra Selännettäkään.

Mitä tulee hyväntekeväisyyteen, niin ihan hyvä, jos siihen osallistuu (toki Amerikassa ne voi vähentää verotuksessa), mutta samaan aikaan on hyvä muistaa, että suomalaisten toimeentulon ei ole tarkoitus perustua hyväntekeväisyyteen, vaan työntekoon ja oikeuteen tietynlaiseen perusturvaan ja eläkejärjestelmiin.

Mitä taas tulee siihen "oma maa ensin" ajatteluun, niin käytännössähän näin toimivat kaikki valtiot, myös Suomi.

Aivan toinen juttu on sitten se, että länsimaiseen sivistykseen kuuluu myös ymmärrys yhteisestä vastuusta heikompien, köyhien ja kriiseistä sekä sodista kärsivien auttamiseksi. On halpahintaista populismia asettaa heidän auttamisensa, jotenkin esteeksi omalle hyvinvoinnillemme.

Usein sanotaan, että se, että näkee uusia maita ja ihmisiä, avartaa omaa kuvaa elämästä ja maailmasta. Ikävä nähdä, että rouva Selänne tuntuu lukkiutuneen entistäkin lujemmin omaan "kuplaansa", jonka keskiössä on raha. Ehkä hän ajattelee, että hänen asemassaan edellytetään ajateltavan Juuri niin kuin hän tekee.
 
vierailija
Voisihan vastaavasti senkin perään kysellä, että miten paljon Yhdysvallat on syytänyt rahaa yksistäään sotimiseen eri puolilla maailmaa - ja tämä todellakin vielä 2000-luvullakin ja lisäksi vuosittain sotilaallisiin tukiin ?

Esimerkiksi Yhdysvaltojen sotilaallinen tuki yksistään Israelille on vuosittain 3,8 miljardia dollaria.

Rahaa voi laittaa kehitysapuun tai sitten kriisien ja sotien hoitoon.
 
vierailija
Jos herrasväki Selänne äänestää Trumpia, se kertonee paljon pariskunnan arvoista. Miljonäärinä on helppo asua sikakalliin terveydenhuollon, koulutuksen ja olemattoman sosiaalitoimen maassa.
 
vierailija
Suomessa moni matalapalkkainen nainen tekee kovaa ja raskasta kokopäivä työtä sekä maksaa veronsa, sen jälkeen hoitaa vielä perheensä ja kasvattaa lapsensa usein ilman ulkopuolista apua. Tuskin olisi tämäkään pariskunta menestynyt Amerikassa, ellei Teemu olisi ollut rahakkailla jäillä. Olisi voinut tulla ikävä Suomen terveydenhuoltoa ja koulutusta, kun lompsa alkaa ammottaa tyhjyttään. Vielä ei täällä ketään jätetä kadulle kuolemaan, näillä verorahoilla täällä pyöritetään mm. terveydenhuoltoa ja koulutusta sekä paljon muuta. Rouvan kannattaisi lukea valtion budjettia, eikä vaan ahdistua Afrikan rahoista.
 
vierailija
Sirpa Selänne on erinomainen esimerkki suomalaisesta, joka mielellään ottaa kaikki Suomen tarjoamat edut itselleen vastaan, mutta ei ole valmis maksamaan niistä mitään. Sellaista perustrumpilaista yksinkertaistettua minä-minä ajattelua. Ehkäpä oli viisainta pysyvästi muuttaa sinne Kalifornian aurinkoon kun ei kestetä tätä Suomen tasavertaisen jaon järjestelmää.
 
vierailija
Kannattaa tutustua esim. miten maiden koulutus-, terveys- ym. asiat on järjestetty. Kun USA:n valtio ei vedä välistä (onhan sielläkin verot), niin vastuussa on jokainen henkilö itse omista kuluistaan. Onko parempi. Selänteelle varmaan on, kun on saanut ilmaisen koulutuksen Suomessa ja kun oleskelee kesät Suomessa, kaikki yhteiskunnan palvelut toimivat.
 
vierailija
Sirpa Selänteen kommentit ovat tyypillisiä oikeistopopulistin näkemyksiä tai pikemminkin väitteitä.

No, taitaa olla hänellä looginen linja kun kannattaa Trumppia joka päästää suustaan suoranaisia valheita ja salaliittoteorioita.
 
vierailija
Pelkällä "kovalla työllä" ei ansaita rahaa.
Jos Teemu Selänne olisi syntynyt naisena, hänellä ei olisi miljooniaan.
Jos hän olisi syntynyt perheeseen, jossa ei ole varaa lätkävarustukseen, hänellä ei olisi miljooniaan. Jos hän olisi syntynyt Afrikassa, hänellä ei olisi miljooniaan.
Ja jos Teemu Selänne ei olisi kuuluisa (t)urheilija, kukaan ei edes tietäisi Sirpasta.

Selänteet ovat elävä todiste siitä, miten epäreilu maailma on. Ja yksi erittäin tärkeä tapa tasoittaa sitä epäreiluutta on juurikin verotus ja kehitysapu. Sen näkee kun lakkaa tuijottamasta vain omaa napaansa.
 
vierailija
Moni unohtaa, että USA:ssa, vaikka siellä onkin pieni verotusaste, työnantajien sairauskuluvakuutukset eivät välttämättä ole kaiken kattavia, joten varmuuden vuoksi vakuutuksia on otettava suurilla maksuilla myös itse. Kun nämä vakuutusmaksut huomioi, käteen palkasta jäävissä summissa ei olekaan niin isoa eroa. Ja veroja sielläkin maksetaan.
 
vierailija
Eipä näiden Selänteiden sanomisia paljoa kannattaisi kertoa. Niin pihalla ovat ihmisten arkitodellisuudesta että hirvittää. Omassa kuplassa kun elää ei toisen hätää ymmärrä eikä halua ymmärtää.
 
vierailija
Tämä Selänteen pariskunta, joka niin kovin mielellään jakaa ajatustensa(tai oikeammin ajatuksettomuuden) Tonavan meille muille, herättää vahvaa myötähäpeää.

Sivistymättömyys ja tietämättömyys oikein paistaa heidän kommenteistaan - höystettynä vahvalla itsekkyydellä ja ahneudella.
 
vierailija
Selänteet asuvat alueella, jossa ei köyhyys tai sairaudet näy. Hyvähän sieltä on huudella omaa erinomaisuuttaan.

Samaa systeemiä toki Suomeenkin ajetaan. Täällä köyhyys ja sairaudet tulee toki näkymään eri tavalla lähes kaikkialla, ehkä Westendiä ja Kauniaista lukuun ottamatta.

Voi olla, ettei Selänteen perheellä ole enää kovin mukavaa Suomessa, mikäli samankaltaiset ulostulot jatkuvat. Ai niin, mutta hehän eivät välitä!
 
vierailija
"Kun olet tehnyt sen rahan, se on sun rahasi" Kai Sirpa sentään jotain on Teemun palkasta saanut kotitalousmenoihin...

Sirpa olisi voinut ennen lausuntojaan tarkistaa, onko Yhdysvalloissa perintöveroa ja paljonko on Yhdysvaltain liittovaltion velkamäärä tällä hetkellä.
Ja Sirpalle pikku vinkki: Suomen ja USA:n solmiman perintöverosopimuksen mukaan Suomessa asuvan perinnön- tai testamentinsaajan ei tarvitse maksaa perintöveroa silloin, kun perinnönjättäjä asuu Yhdysvalloissa tai on Yhdysvaltojen kansalainen.
 

Yhteistyössä