Silmän karsastamisesta?

Meillä poika nyt 1,6v. ja hän karsastaa molemmilla silmillään. ensiksi vain toisella mutta nyt selvästi myös toisellakin. Neuvolassa sanoivat että kun kohta lääkärintark. niin lähettävät pojan silmälääkärille tutkittavaksi.
Mitä tutkimuksessa tapahtuu ja miten karsastusta sitten oikein hoidetaan??
Onko kenenkään lapsella ollut tätä ja miten nopeasti silmä on saatu norm. kuntoon??
 
Lääkäri tutkii mistä karsastus johtuu, onko kyseessä "+ tai -näkö", eli tarvitaanko silmälaseja. Hoitona voi olla peittohoitokin, jos kyse on ns laiskasta silmästä. Aikaisin aloitettu peittohoito tehoaa yleensä hyvin. Lääkäri laittaa luultavasti tipat silmiin, että saa luotettavan tuloksen voimakkuuksista, mutta ihan varma en käytännöstä muuten ole. Joskus karsastus voidaan myös leikata, mutta mulla on sellainen mielikuva että silloin silmä on ollut tosi voimakkaasti karsastava syntymästä saakka, ja muut keinot ei tehoa.
 
meillä on kaksi vuotias poika joka sai silmälasit pari kuukautta sitten..ensiksi sillä pidettiin toisessa silmässä lappua alle vuoden verran..sitte määrättiin lasit..poitsulla toinen silmä karsastaa ja on taittovikaakin..laseja ei meinaa millään antaa pitää..se on semmonen taistelulaji.. :)
 
niin ja lisättäköön edellisiin että lappuhoidon tarkoitus on vahvistaa toisen silmän lihaksia.
karsastusleikkauksessa(joita käsittääkseni tehdään isommille lapsille vasta) silmän liikuttajalihakset asetetaan oikeaan asentoon ja näin asento saadaan normaaliksi
 
silmälasit otetaan käyttöön vain jos toisessa silmässä alkaa näkö huononeen. meidän lapsella käytettiin pelkkää laastarilappua silmän päällä, jotta molempia silmiä tulis käytettyä eikä näkö huonone. 2-vuotiaana leikattiin molemmat silmät, mutta karsastaa edelleen jonkun verran
 

Yhteistyössä