Siis MIHIN tarkoitukseen ihmiset ottaa noita pikavippejä?

  • Viestiketjun aloittaja "minnipinni"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="vieras";27494534]Ei se aina ihan niinkään mene... Säästöaikoinamme pankkilainan korot olisivat huidelleet melkoisissa summissa. Sen sijaan asuimme hyvin edullisesti ASO-asunnossa(silloin ne olivat vielä edullisia...) ja laitoimme rahat rahastoihin ja muihin sijoituksiin. Sitä paitsi ei ole järkeä ostaa asuntoa jos ei ole täysin varma esim. työpaikan säilymisestä samalla paikkakunnalla, kuten meidän tilanteessamme. Kun meillä oli se puolet asunnon hinnasta säästössä, saimme lainan hyvillä ehdoilla, ilman takaajia, todella edullisella marginaalilla jne.[/QUOTE]

Niin, tosiaan kun ei se aina niin mene niinkuin teillä on mennyt. Nykypäivänä sitä Asoa ei saa halvalla, samaten vuokrat on pilvissä joten ehkäpä nykyajan nuorella ei ole samanlaisia lähtökohtia ja mahdollisuuksia säästää 100 000€ kohtuullisessa ajassa, niinkuin teillä oli.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27494698]Niin, tosiaan kun ei se aina niin mene niinkuin teillä on mennyt. Nykypäivänä sitä Asoa ei saa halvalla, samaten vuokrat on pilvissä joten ehkäpä nykyajan nuorella ei ole samanlaisia lähtökohtia ja mahdollisuuksia säästää 100 000€ kohtuullisessa ajassa, niinkuin teillä oli.[/QUOTE]

Noh, tässä ketjussa nyt ei alunperin ollut kyse edes säästämisestä, joten turha siitä enempää on jauhaa. En siltikään ymmärrä, miksi nuorten tai vähän vanhempienkaan täytyy pikavippeihin langeta. Se on silkkaa tyhmyyttä ja kertoo ihmisen talouden ja elämänhallinnan puutteesta. Tänä päivänä joka ikisen luulisi tietävän, että pikavipit eivät kannata. Vaikka vippinsä saisi maksettua ajallaan, kuulemma pikavippitalletus tilitiedoissa voi vaikeuttaa pankkilainan saamista. Sekin yksi hyvä syy vältellä viimeiseen asti niitä.
 
"mona"
Kyllä mäkin sitä usein ihmettelen, koska LUOTTOKORTIT on olemassa. Hei haloo!! Niitä saa opiskelijatkin ja PIENELLÄ korolla maksuaikaa tai jos seuraavassa kuussa maksaa niin ilmaista.
 
"vieras"
[QUOTE="mona";27494829]Kyllä mäkin sitä usein ihmettelen, koska LUOTTOKORTIT on olemassa. Hei haloo!! Niitä saa opiskelijatkin ja PIENELLÄ korolla maksuaikaa tai jos seuraavassa kuussa maksaa niin ilmaista.[/QUOTE]

Ei niitä saa kuka vaan :D täytyy olla tietty määrä opintoja kasassa (ja esim. ammatilliset ei käy) että sen luottokortin saa, ja jos olet työssäkäyvä niin pitäisi olla vakipaikka tai sit jotenkin pystyy osoittamaan että tulot on säännöllisiä.

Oman luottokorttini sain vasta 23-vuotiaana, sitä ennen opiskelin mm ammattikoulussa 2 vuotta ja tein töitä sijaisena 3 vuotta.
 
toisen ketjun aloittaja
Jahas, minusta on siis inspiraatiosi tähän ketjuun syntynyt.. Itse velkaannuin sairastumisen takia, ja siitä tuli kierre josta ei vain päässyt pois. Uudella vipillä maksoi aina sitä edellistä pois. Jossain vaiheessa tuli mieleen hakea toimeentulotukea, mutta sitä eivät myönnä kun vippirahat katsotaan tuloksi, mutta niiden pois maksamista ei lasketa menoksi. Siitä tuli sitten vähän semmonen asenne että no ihan sama sitte.. Ja annoin asioitten pitkään olla. Ja nyt sitte ajattelin että täytyy kohdata asiat, ja tässä sitä sitten ollaan ihmettelemässä. En mä ikinä ajatellu olevani tälläsessä tilanteessa. Olkoon sitte tyhmyyttä, tietämättömyyttä, laiskuutta, välinpitämättömyyttä... Nyt ne täytyy vain maksaa pois.
 
Monet osaa niin hienosti elää laput silmillä. On sitten helppoa olla tyytyväinen itseensä. Äkillisiä isojakin menoja voi olla. Ystäväni joutui velkakierteeseen, kun hevosen eläinlääkärikuluihin meni yllättäen yli 2000e kerralla. Toki ne on valintoja. Monen mielestä olisi varmaan pitänyt pistää lihoiksi.

Ilman vakuutuksia meillä olisi mennyt lapsen lääkärikuluihin tonneja, koska julkinen puoli ei hoitanut asiaa kunnolla. Se olisi saanut perheen talouden sekaisin, mutta toki niin olisi tehty tarpeen vaatiessa.
 

Yhteistyössä