SIEVITALO kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja "Marjuli"
  • Ensimmäinen viesti
On aika uusi talovalmistaja. Muistaakseni 2011 valmistunut ensimmäinen sievitalo. On kuitenkin kokemusta paljon, sillä ovat ennen rakentaneet joitakin muita taloja. En muista mitä.
Meillä oli yksi vaihtoehto Sievitalo ja saatiin kyllä todella laadukas kuva firmasta. Rakentavat pitkästä tavarasta paikan päällä talot, mikä on iso plussa.
Asuntomessuilla taisi olla rakennusteknisesti kaikkein onnistunein kohde.
 
"vieras"
Meillä oli yksi vaihtoehto, mutta oli meille liian kallis. Aika kaliita taloja. Silloin käytiin jotakin sievitaloa katsoos ja asujat olivat kyllä ainakin ihan tyytyväisiä.
 
..............
Tippui meillä hinnan takia pois. Talo olis muutokseneen tullut maksaa parisataa tonnia ja sillä hintaa saatiin 130m2 talo muualta haluamillamme muutoksilla. Tuossa siis pelkkä talon hinta ilman muita kuluja :/
 
"Anonyymi"
Meillä on rakenteilla juuri Sievitalo. Valmis loppuvuodesta. Tähän mennessä pelkkiä positiivisia kokemuksia. Meille voi tulla katsomaan jos haluaa, riippuu missä päin AP asuu.
 
omaan kotiin
Oletteko rakentamassa minne päin Suomea? Tulisimme mielellämme tyttöystäväni kanssa katsomaan taloanne jos rakennatte Etelä-Suomeen, kaikki tulevana viikonloppuna olevat sievitalon näytöt ovat vähintään 250 kilometriä meiltä. Lisäksi olisi ihan mielenkiintoista kuulla miten hyvin/helposti asiat ovat menneet. Me olemme tehneet hankintasopimuksen ja talo on valmis ensi vuoden lopulla.
 
lilybu
Meille tulossa Sievitalo, pk-seudulle.

Hyvällä omalla tunnolla voin sanoa etten suosittele kenellekään, jos haluaa nukkuä yönsä hyvin ilman reklamaatioiden jatkuvaa väsäämistä sekä haluaa talostansa kunnollisen ja hyvää jälkeä. Hyvän alun jälkeen kaikki alkoi menemään pieleen ja nyt näkee jo ettei ketään kiinnosta saattaa taloa loppuun, edes jollain lailla laadukkaasti vaan tehdään sutta ja sekundaa, ja taas korjataan...

Meillä on mennyt niin paljon pieleen omassa talossamme rakentamisen psta ettei tosikaan. Perusrakentaminen hukassa, jätetään työvaiheita tekemättä tai ei muisteta että sellainenkin pitäisi tehdä, jotta talo olisi rakennusstandardien mukainen sekä tehdään ihmeratkaisuja pieleen menneiden rakennelmien suhteen ja kokonaisuutena voin sanoa, että koko talo on lähes sutta ja sekundaa.

Helvetinmoinen pettymys! Kaduttaa niin pirusti koko valinta ettei tosikaan. Seuraava tao on ihan muuta kuin valmistalopaketti.

Lisäksi itse on saanut koko ajan valvoa työjälkeä ja huomautella jostain väärin tehdystä asiasta tai tekemättömyydestä. Sievitalon omavalvonta ei toimi ollenkaan! Virheitä tullaan korjaamaan silloin, kun huvittaa ja tehdään hommat kiireellä.

Eli en voi todellakaan suositella ko talotoimittajaa.

Saa laittaa meiliä, jos haluaa lisätietoja tai tullla katsomaan kuinka suomalaisen rakentamisen ammattiylpeys loistaa poissaolollaan kyseisessä kohteessa: lilybu04@gmail.com
 
"Laura"
No monesti vika on rakentajissa, eikä talofirmassa. Sillä firmathan palkkaavat usein ulkopuolelta rakentajat. Sievitalolla ei ole rakentajia, vaan esim. meidän Sievitalon on rakentanut rakennusliike Talja, joka on tehnyt poikkeuksellisen hyvää jälkeä!

Meille nousee Sievitalo, jonka pitäisi olla valmis vuoden vaihteesssa. Kaikki on toiminut todella hyvin ja rakennuksen jälki on laadukasta. Moni ammattilainenkin on käynyt meidän rakennuksilla kehumassa, miten poikkeuksellisen hyvää jälkeä on rakennettu.
Meidän ei ole tarvinnut tehdä yhtäkään reklamaatiota ja kaikki on toiminut juuri niinkuin pitää!
 
Pihlaja136
Mikä tarkemmin ottaen ei ole mennyt putkeen?

Me ollaan asuttu 5kk Sievitalossa, ollaan tyytyväisiä. Taljan porukka teki myös meillä timpurityöt, myös listoittajan työ on esimerkillistä.
 
"Jokke"
Me ollaan asuttu nyt keväästä asti omassa Sievitalossamme ja edelleen on reklaamaatioita odottamassa korjausta.. vasta pari kuukautta sitten saimme vihdoin terassit valmiiksi. Ei niitä tehtykään kuin kolmeen kertaan. Aluksi niitä ei timpurit muistaneet tukea seinään ja sahasivat kulmajiirit MOOTTORISAHALLA! kaunista oli jälki joo.. Sitten niitä taas korjattiin jotenkuten. Huomattiin, että terassit on kasattu mustilla ruostuvilla nauloilla ja kun terasseja avattiin enemmän, huomattiin, että sieltähän puuttuu kantavat rakenteet kokonaan. Taas korjattiin.
Väliseinärungothan meillä meni uusiksi kokoaan, oli tehty kantaviksi. Siihenkin sievitalon puolesta yritettiin suoltaa jos jonkinlaista valhetta ja sontaa syyksi. Lattiat olisi jätetty tasoittamatta, ellemme olisi olleet valppaana. Yksi katastrofin aiheuttaja meinasi olla vesisateiden aiheuttama märkyys, kun maanantaiaamuna alkoivat villoittaa ja vesi valui pitkin tuulensuojalevyjen sisäpintaa. Siinä vaiheessa ei ollut kuin aluskate päällä ja ikkuna-aukot oli auki. Jos emme olisi itse menneet aamulla työmaalle, muhisi tuolla villojen välissä melkoinen pommi!! Sievitalo ei tästäkään ottanut vastuuta, vaan jankkasi, ettei heillä ollut tarkoitusta villoittaa ym ym. vaikka märkiä villoja oli seinät jo täynnä!
Ikkunoista tuuli nurkista, ja niitä käytiin monen tappelun jälkeen fenestralta säätämässä. Ongelmia on edelleen..
Lopputarkastuksessa merkittiin korjattavia juttuja/puutteita 25 kohtaa!! Eikö se kerro jo jotain laadusta. En edes muista, mitä kaikkea reklamoitavaa on ollut ja on edelleen. Niin joo, yksi tuli lisää nyt juuri, ku kokosimme yöpöydät ja kummatkin keikkuu lattian epätasaisuuden takia.
MUTTA SIIS ÄLKÄÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA SEKAANTUKO SIEVITALOON. ORGANISAATIO TÄYSMÄTÄ JA MIKÄÄN EI SUJU!!!! Laskut kyllä lähetetään, ja nekin muuten kannattaa tarkistaa. Meinasivat laskuttaa meitäkin yli tonnilla liikaa ja laskuttaja(nuori likka) vain naureskeli ja voivotteli, kun soitin ja kysyin asiaa.Täysin ammattitaidotonta porukkaa.
 
"pettynyt"
Hohhoijaaa. Ainakaan eteläsuomen työpäälikkö ei ole ajantasalla.Työn jälki on alaarvoista. Rakennedetaljeet väärät, levytykset alamittaisia, että joutuu laittaa laudat kattorimoiksi.Lattiat vinossa , smyygi laudat ei jiirissä, ei suojata tavaroita.. ei edes muista kaikkia. Sanotaan arvosana 51/2.
 
Rakennuttaja 2015
Hei!

Toivoisin vastauksia niiltä, jotka ovat Sievitalon rakentamiseen/toimintaan TYYTYVÄISIÄ. Onko heitä olemassa, vai onko niin, että jos kaikki on ok, ei ole tarvetta avautua keskustelupalstalla?

Käsittääkseni Sievi on tähän mennessä tehnyt pari-kolmesataa(?) taloa, joten kai siellä hyviäkin kohteita on oltava? Tässä keskustelussahan itseasiassa on pari samaa tapausta, jotka on vuodatettu myös Suomi24:n puolella. Nämä tapaukset ovat toki voineet aiheutua huonoista timpuriporukoista. Tätähän toki on käynyt muillekin talotehtaille.

Itse harkitsen, näistä ikävistä esimerkeistä huolimatta, Sieviä ja siksi toivoisin lisää kommentteja, erityisesti Uudellamaalla tehdyistä kohteista. En millään jaksa uskoa, että Sievi tarkoitushakuisesti tekisi "p*skaa", koska ei se jälkien korjailu halvemmaksi tule eikä ole muutenkaa järkevää liiketoimintaa tai tee maineelle hyvää.
 
vierailija34345535
Meille rakenneti keskisuomeen sievitalo ja miellä kaikki sujui odotuksiemme mukaisesti. Sievitalon työnjohtaja piti meidän hyvin ajantasalla ja talomme aliurakoijat osasivat asiansa.
 
talo mustakoivu
Meillä kokemuksena se että parantamisen varaa oli monessa asiassa. Välillä oli niin ihme touhua että pisti vihaksi. Eniten tökki hutilot työntekijät sekä välinpitämättömyys. Muuten mallisto sekä talojen varustelu heillä ylivoimainen.
 
vierailija
Tuleva sievitalolainen: "joke" "lilybu" milläs rakennusfirmalla ootte töissä ku löytyy yheltä sun toiselta palstalta samat tekstit?

->-> Iloksesi tai pettymykseksi voin todeta etten ole millään rakennusfirmalla töissä vaan aivan muulla alalla (ja ko alalla työmoraali/jälki/vastuu on aivan muuta kuin ko talofirmalla), ja däämnn, olen vielä nainen!
Taidat itse olla "erään" talotehtaan edustaja, kun niin perään huutelet... Oletko koskaan kuullut, että #askasta palvelusta/tavarasta/työsuoritteesta on tapana antaa palautetta, myös julkisesti? Ja nykyään, kun on ONNEKSI nettikin olemassa, niin nämä jutut leviää eteenpäin ja tietoisuus huonoista toimijoista leviää = ja se on oikein sekä ihan laillistakin vielä - hui sentään. Sananvapautta ei sentään ole vielä rajoitettu tässä sääntöjen maassa...

Olen rakennuttanut Sievitalon ja hommat ei menneet todellakaan putkeen. Asia on edennyt käräjille, joten jokainen, joka kokee tällaista #askaa tietää miltä nahoissa ja rahapussissa tällainen vastuuton rakennusalan toiminta tuntuu... Toivottavasti omalla kohdallasi "tuleva sievitalolainen" kaikki menee täydellisesti putkeen, ja jälki on järrrrjettömän hyvää. Jos näin on, niin olet todellinen puusilmä (tyhmempikin näkee ko toimijan rakennusjäljestä etteivät rakenna hyvän rakennustavan- ja määräysten mukaisesti) -> vilkaisepa saunasi paneloinnin ilmarakoa, onko sellainen vaiko ei? Onko saunassasi höyrynsulkua? Onko talosi sisäseinät suoria tai onko ne kiinnitetty oikein tai onko märkiä villoja laitettu taloosi? Onko ko talotehdas "unohtanut" pyytää kunnan rakennusvalvonnasta hyväksyntää kaikille pieleen menneille rakennelmilleen vs uudet viritelmät (mm seinät - eihän se nyt niin vakavaa ole jos talon seinä kaatuu/irtoaa??)? Löytyykö vesipostin paikka teiltäkin saunan lauteiden alta - meiltä löytyy; todellinen taidon ja älyn näyte! Tai onko teillä parin vuoden kuluttua talossanne mittava vesivahinko, kun ilmenee em vesikatastrofin myötä ettei Sievitalon LVI-miehet asentaneetkaan oikeanlaisia/mittaisia holkkeja pesuhuoneen seinään suihkuille (x2) vaan heillä oli liian lyhet tarvikkeet mukana eivätkä viitsineet uusia hakea (10km päässä) saatikka asiakkaalle/vastaavalle tästä ilmoittaa, ja ne helkkarin liitokset pettääkin? Tai onko teillekin suunniteltu/rakennettu käyttöullakko niinkin pieleen, että ullakolla on iso putkiveto keskellä huonetilaa sekä käyntiluukku ullakolle on tarkoitettu kääpiöille, nämä siis suunnitteluvirheen alaisia mokia -> ja syyksi mm näihin virheisiin sanotaan "ei me tiedetty, että kohteeseen tulee käyttöullakko", vaikka se on piirretty lupakuviin (+ kirjallinen soppari) ja sähkö ja datavedotkin tehty, ja jopa talon runkoa on huomattavasti korotettu sekä teetetty erikoismittaiset kattotuolit. Joo, ei me tiedetty, mutta pilattiin kuitenkin sun talo.... todella vastuun kantavaa porukkaa %&¤#"!

Edellä vain muutamia otoksia "laadukkaasta" soooomalaisesta rakentamisesta - bullshit, virolaisia ja huonoja sellaisia rakentajia olivat, eivätkä osanneet edes sen vertaa suomea, että olisivat rakennuspiirustuksia kyenneet lukemaan... On hyviä, ja on huonoja rakentajia, niin suomalaisia kuin virolaisiakin, mutta jssn se rajakin menee keitä saa päästää huseeraamaan toisten ihmisten koteja/omaisuutta. Ja paras pointti on se, että minä, siis asiakas, olen kaikkeen tähän huonoon rakentamiseen ja suunnitteluun syypää - tämä on siis Sienitalon kanta. Jeps, minähän sen talon rakensin/suunnittelin, ihan omin pikku kätösin... Ko talotehtailijat eivät tajua edes sitä, että mikä ero on sanoilla rakennuttaa ja rakentaa... eivätkä osaa lukea soppareita saatikka tiedä mitä oikea käsi tekee. Valvonta heidän puoleltaan sekä työnjohto oli olematonta, ei kai muuten tällaisia määriä virheitä pääsisi syntymään jos hommat/tyypit hoitaisi vastuunsa kuten pitääkin.

Näin ohjeeksi ylpeä tuleva sienitalolainen; ei muuta kuin vatupassi ja vasara käteen ja menoksi :) Kaikilla valmistalorakennuttajillahan ei ole ymmärrystä edes siitä miten päin naulaa pitäisi nakutella, joten minkäs sille voi jos on lusikalla annettu... Kun #aska osuu omalle kohdalle, niin tulee kuule tuota maailmankatsomusta lisää ja sinisilmäisyys kaikkoaa kuin kuppa Töölöstä.

Itse haluan kuitenkin rahoilleni vastinetta sekä rakennusmääräyksien ja hyvän rakennustavan mukaisen talon, en hökkeliä joka suunniteltu ja rakennettu väärin. Casemme on käräjillä ja voit näppäränä "sienitalolaisena" asian tarkistaa Hyvinkään käräjäoikeudesta onko totta vaiko tarua. Ajan kanssa casemme tulee julkiseksi, joten silloin viimeistään kaikki tulee julki/ilmi.


T: Juuri se Lilybu, joka on kirjoitellut muutamille palstoille, jotta muutkin kuluttajat tietäisivät mitä ko talotehdas puuhaille asiakkaidensa kustannuksella sekä mainostaa harhaanjohtavasti laadukasta rakentamista -> tämä porukka ei ymmärrä laadun päälle yhtikäs mitään! Käsittääkseni eri palstoille saa kirjoitella, ei ole mitään limiittiä - vai oletko SINÄ kaikkien palstojen hellapoliisi?

p.s. Ja iloksesi voin vielä lisätä ettemme ole Joken kanssa ainoita vaan on liuta muitakin ko talotehtaan talon rakennuttaneita, jotka ovat saaneet pettymyksekseen todeta ettei ko firma ole ajantasalla rakentamisen säädöksistä/laadusta saatikka työnjohto ole ammattimaista. Ja näillä kaikilla asiakkailla on myös sananvapaus...
 
vierailija
Meillä pienelle paikkakunnalle nousemas sievitalo, jouluviikolla valmis. Kaikki menny just niinku pitää, kirvesmiehet ammattitaitosia ja painaa pitkää päivää hutiloimatta. Itse valvon osittain rakentamista sen lisäksi, että palkkasin erillisen pääsuunnittelijan ja valvojan. Homma toimii todellakin!

Tuommosia ongelmia en ihmettele yhtään, jos esim etelään rakennetaan. Sielä niin paljon kilapilevia rakennusfirmoja, että koitetaan mahollisimma nopeesti saaha keikka hoidettua. Eihä se talofirman moka ole jos työmiehet paskoja. Tai onhan se omalla tavallaan, mutta ei se kirvesmiesten osaamattomuus kerro sitä, että Sievitalon tuotteet itsessään olisi paskoja..
 
talo mustakoivu
Meillä pienelle paikkakunnalle nousemas sievitalo, jouluviikolla valmis. Kaikki menny just niinku pitää, kirvesmiehet ammattitaitosia ja painaa pitkää päivää hutiloimatta. Itse valvon osittain rakentamista sen lisäksi, että palkkasin erillisen pääsuunnittelijan ja valvojan. Homma toimii todellakin!

Tuommosia ongelmia en ihmettele yhtään, jos esim etelään rakennetaan. Sielä niin paljon kilapilevia rakennusfirmoja, että koitetaan mahollisimma nopeesti saaha keikka hoidettua. Eihä se talofirman moka ole jos työmiehet paskoja. Tai onhan se omalla tavallaan, mutta ei se kirvesmiesten osaamattomuus kerro sitä, että Sievitalon tuotteet itsessään olisi paskoja..
Talofirman pitää palkata sellaiset työntekijät jotka osaavat työnsä, joten ehdottomasti on talotehtaan vika jos työntekijät huonoja. Se rakentaminen kun on aika oleellista tässä hommassa. Huonoa työnjälkeä ei pelasta viimesen päälle olevat materiaalit jos ne on huiskittu paikoilleen miten sattuu.
 
vierailija
Se on jännä juttu että jos on huonoja kokemuksia niin heti ollaan syyttämässä "kilpailevan firman kätyriksi". No hei daa, jotkut eivät ole ilmeisesti kuulleet sanontaa "paha kello kauas kaikaa". Niinhän se on missä tahansa asiassa, enempi niitä huonoja kokemuksia jaetaan.

Ja sanokaapas yksikin talofirma josta EI olisi huonoa sanottavaa. Sellaista ei olekkaan. Kokemuksia on yhtä monta kuin on rakennuttajaakin. Ja ihan yhtälailla on niitäkin joilla ei ole ollut mitään ongelmia ja kaikki on mennyt nappiin. Kyse on osittain jopa tuurista.

Itse talotehtaan suunnitelmissa, toimituksissa, laskutuksissa voi olla vibaa, tai sitten ei. Urakoitsija voi olla hyvä, huono tai sikahuono.
 

Yhteistyössä