Siemennesteen laadun parantaminen, L-karnitiini

Heippa vaan jälleen Jäyhis!

Ollaan kokeiltu tuota L-karnitiinia ja jos nyt jotain vois sanoa kahden testauksen perusteella, nii määrä oli ainaski lisääntyny 3-kertaiseksi, mut laadussa ei vastaavaa vaikutusta näkyny. Tässä nyt mietin, että vieläköhän jatkettais. Tai tietty jos mies jatkais ja hän toki itse päättää.

 
Meillä kans mies syö jos jonkinlaista "siittiön-parantajaa". Osti yhden purnukan L-arginiinia vähän aikaa sitten. Olisko ollut 120kpl ja nyt ne alkaa olla loppu. En tiedä mistä hän tuon aminohapon bongasi, enkä tiedä miten L-karnitiini eroaa.. Enkä edes tiedä että pitikö miehen ostaa tuota karnitiinia; tuli vaan mieleen tästä ketjusta. VAI onko ne molemmat hyviä simpoille??!?!?
Samoin hän on syönyt sinkkiä, paljon tomaatteja sekä E-vitamiinia. + satunnaisesti muita vitskuja... Sekä muitakin keinoja on kokeiltu.
Meidän tapauksessa ei kyllä tiedä, että mikä on vaikuttanut siihen että siittiöt olivat huimasti lisääntyneet: 2,4mlj.->20mlj./ml ... Taustalla on vakava sairastuminen keväällä sekä siihen liittyvät lääkkeet: edelleenkin useita verenpainelääkkeitä. Lääkärit on kuitenkin sanoneet, että nuo lääkkeet eivät oo voinu vaikuttaa. Eka otettiin elokuussa ja toka nyt lokakuun lopussa. L-arginiinin aloitti varmaan joskus syyskuussa, ja on syönyt sitä vaihtelevia määriä(1-3/pv), ja minäkin muutaman huvikseni.
Määrään on siis saatu parannusta, mutta liikkuvuus ja muoto on huonot; lisäksi siemennesteen viskositeetti on huono.. Joten tuokaan määrä ei tässä kohtaa ole ratkaiseva.
 
Todella harmillista jos ei L-karnitiini tai L-arginiini vaikutakaan siittiöiden laatuun ja liikkuvuuteen! Täytynee ottaa muutkin keinot käyttöön. Jossakin tutkielmassa luki myös, että päivittäinen siemensyöksy parantaa siittiöiden laatua, joskin määrä sitten vastaavasti vähenee. Mutta, summa summarum, eikös sen simppanesteen pitäisi sitten parantua kokonaisvaltaisesti, jos napsii L-karnitiinia tai L-arginiinia, jotka lisää simppojen määrää ja sen lisäksi huolehtii päivittäisistä makuukamarisessioista jotka edesauttavat tuota laadullista puolta? ;) Täytynee siis kokeilla tuotakin...
 
^ Kaikki muutokset elämäntavoissa vaikuttaa siittiöihin vasta 3kk jälkeen. Munkin mies on nyt klinikalta määrätyllä vitamiinikuurilla, joka kestää 90pv ja vasta sen jälkeen tehdään DNA-fragmentaatiotesti. Joten siis kaikkien vitamiinikokeilujen tulisi kestää tuon n. 3kk ennen kuin mitään vaikutusta kannattaa lähteä etsimään.

Siittiövarastot siis uusiutuu tuon 3kk välein (tarkemmin 72pv).
 

Yhteistyössä