SI-nivelongelmat raskauden jälkeen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Minulla on kaksi ihanaa lasta. Esikoinen syntyi hurjan taistelun lopuksi keväällä 2020. Synnytyksessä vaurioitui häntäluu, joskaan vaurion laatua en tiedä, koska sitä ei ole kuvattu. Istualtaan nouseminen on tehnyt kipeää esikoisen syntymästä saakka. Toisten lapsen sain talvella 2022. Synnytys oli helppo verrattuna ensimmäiseen. Pian synnytyksen jälkeen alkoi kuitenkin voimakas toispuoleinen pakaran ja alaselän kipu. Haastavassa vauva+taaperoarjessa kesti aikansa ennenkuin ymmärsin, ettei kipu helpota itsekseen ja menin ensin osteopaatille. Ei apua. Hierojalla sain hetkellistä apua, mutta kipu palasi aina pian. Lääkäriltä sain vain lääkkeitä ja lähetteen fysioterapiaan. Fysioterapeutti diagnosoi ongelman johtuvan SI-nivelen toimintahäiriöstä. Nyt käyn omt-fysioterapiassa säännöllisesti, jumppaan ohjeiden mukaan ja yritän pysyä positiivisena jatkuvan kivun kanssa. Lähinnä toivoisin vertaistukea muilta joilla SI-nivel on oireillut paitsi raskaana ollessa, myös sen jälkeen. Paraneeko se joskus? Jos olette päässeet kivusta niin mikä auttoi?

Nyt tätä on jatkunut se 5kk ja välillä tuntuu, etten pääse vaivasta koskaan. Tiedän, että on olemassa pahempiakin juttuja, mutta ei jatkuva kipu pikkulapsi arjessa mikään mieltä ylentävä juttu ole.
 
vierailija
Tsemppiä! Itselläni ei tuota vaivaa ole, mutta muita kipuja. Se käy mielenterveyden päälle jatkuessaan pitkään. Ei auta kuin yrittää ajatella positiivisesti ja hoidattaa niitä vaivoja sinnikkäästi. Kyllä sieltä varmasti apu löytyy!
 

Yhteistyössä