Selvitettiinkö syytä simppojen huonoon laatuun?

Hei,

meillä lapsettomuuden syy näyttäisi olevan miehen huonosti liikkuvat ja epämuotoiset siittiöt. Kivekset ultrattiin, niissä ei näkynyt mitään suonikohjuja tms. Sen kummemmin tilanteen syytä ei ole selvitetty.

Onko teillä muilla, joilla on miehestä johtuvaa lapsettomuutta, selvitetty syytä simppojen huonoon laatuun?
 
Hei, muakin kiinnostais tää. Lisäksi olis mielenkiintoista tietää aloitettiinko hoidot inseminaatiolla, vai suoraan rankemmilla hoidoilla? Kuinka lääkäri perusteli?

soleil76 Miesten spermanlaadusta en ole hyviä linkkejä tai lähteitä löytänyt edes laajoista tietokantahauista. Aina vain suppesti luetellaan mikä kaikki miehen spermassa voi olla pielessä ja sitten kerrotaan elämäntapojen vaikutuksesta... jos tulee joku hyvä lähde mieleen, niin voisitko vinkata :flower:
 
Hei!

Mua kiinnostaa tämä aihe myös! Meillä ei miehelle tehty kuin perusverikokeet (hormoni tms.) ja se oli siinä...Nyt odotellaan ivf:ään (icsiin) menoa. Yksi inssi tehtiin mutta lääkäri totesi heti (pesu)tuloksen nähtyään, että ei kannata enää toista kertaa tehdä.
 
Ei meilläkään oo tutkittu, mistä johtuis.
Mutta jossain luki,et sinkki+seleeni nostaa siittiöiden määrää, samoin tomaatilla oli jotein tekemistä liikkumisen kanssa. E-vitamiini oli kans siinä listalla...mitäköhän muuta...?
Tupakka pois, alkoholi pois (punaviini vissiin oli suositeltavaa), kuumat kylvyt (+sauna) pois, kireet housut pois, pitkät kalsarit ja pitkät automatkat pois (kivekset hautuu).
Kauheesti on kamaa kieltolistalla :)
 
Hei!

Meillä syy siittiöiden huonoon laatuun on Aarne Koskimiehen mukaan miehelle nuorena tehdyt tyräleikkaukset. Tyrä leikattu molemmilta puolilta--> verenkierto sekoontuu kivesten verenkierron kanssa--> autoimmuunireaktio kehittää vasta-aineita--> sperma sakkaantuu ja siittiöt epämuodostuneita.

Että sellanen tuuri :'( Suoraan yhden koepesun jälkeen ICSI Ja osa IVF:sti.
 
Meillä selvisi eka ICSI:Ssä, että spermassa olleet vähäiset siittiöt olivat A-luokan eteenpäin nopeasti liikkuvia hyviä siittiöitä, joitain b-luokan kaarteleviakin oli. Meillä on mies tuomittu azoospermiaan.

Nämä tutkimukset tehty. Kivesten ultraus, kaikki kunnossa. FSH, LH, PRL, Kromosomit ja Y-deleetio. Näissä missään ei minkäänlaista vikaa tai poikkeavuutta.

Diagnoosi: synnynnäinen osittainen tukos. Spermanäytteessää viime ICSi:iin löytyi tarvittavat 11 siittiötä. Jos seuraavia hoitoja tarvitaan, tulee meillä muistaa aina TESA:n mahdollisuus/riski.

TESA:lla olisi kuulemma saatu enemmän selville myös spermatogeneesistä, mutta kun sitä ei tarvittu niin jäi lopullinen "syy" selvittämättä.

Eli meillä siis azoospermia, mutta siittiöt ovat kunnollisia ja oikein liikkuvia.
 
Meillä ei mun käsittääkseni tehty miehelle edes kummemmin mitään perusverikokeita. Tai siis kerran otettiin verikoe, mutta se oli mun ymmärtääkseni sitä varten, että ennen hoitojen aloittamista katsottiin, ettei ole sukupuolitauteja.

Tuntuu vain, että jotkut tietävät niin tarkkaan, mistä miehen huonot tulokset johtuvat. Toisilla taas, kuten meillä, asiasta ei ole mitään selvyyttä. Lääkäri sanoi vain, että monia konsteja on kokeiltu ja tutkittu (esim. hormonihoito miehellä, vitamiinit jne.), mutta millään ei oikeastaan ole saatu tuloksia paremmiksi. Jos mies tupakoi, on reilusti ylipainoinen tai käyttää runsaasti alkoholia, ne ovat sellaisia asioita, joita parantamalla voi vaikuttaa asiaan. Mutta meillä ei noista ole kyse.
 
Meillä kun tuli reilu 2v sitten tulos, ettei yhtään siittiötä, niin alkoi kyllä tutkimukset, ja kunnallisella puolella. Mieheltä löytyi suonikohjuja jotka poistettiin. Otettiin kaikenlaisia hormonikokeita, ja niitä otettu useampaan kertaan. Meillä ei ollut suonikohjuleikkauksesta oikein apua - ainakaan heti. Toimenpide tehtiin reilu vuosi sitten, ja viime lokakuussa kun oltiin lääkärillä, niin lääkäri oli sitä mieltä ettei tilanne enää todennäk. voikaan parantua. Suonikohjut siis hävis, mut siittiöitä ei ollut tullut kuin 2 kpl! Kuitenkin mies antoi vielä silloin syksyl spermanäytteen, ja siittiöitä olikin 2milj. En tiedä oliko toimenpiteestä ollut sittenkin apua, vai auttoiko se että mies söi syksyllä muutaman kk sinkkiä ja foolihappoa. On nyt jatkanut syömistä. Seur lääkäri viikon päästä ja jänskättää mitä tehdään. Alun perin tämä aika annettiin sitä varten että yritetään saada siittiöitä biopsialla, mutta nyt ei sitä varmaan tarvi.
 
Kaksi ensimmäistä vuotta meni ilman kummempia tutkimuksia. Kromosomi koe otettiin jossain vaiheessa. Nyt sitten ultrattiin ja kiveksistä löytyi huomattava määrä suonikohjuja mikä ainakin ultraavan lääkärin mielestä saattaa vaikuttaa asiaan. Jatkoista en vielä tiedä kun odottelen PAS:n tuloksen ensin ja soitan sitten vasta lääkäriin.

Meillä hoidot aloitettiin suoraan ICSI:llä koska simppoja oli vain pari miljoonaa ja nekin huonosti liikkuvia.
 
meillä miehellä vasta aineita jonkinverran ja vielä viimevuoden puolella otetuissa verikokeissa testosteronitasokin oli alle viitearvojen, eli siis clomit miehelle avuksi ja nyt niitä 6kk syönyt. ainaki kotikonstein huomattu et määrä ihan suunnattomasti parantunut, testit sitten ratkaisee. eli sellaiset oireet täällä, onko muiden puolisot saanut noita clomeja käyttöön ja onko ollut parannusta tai tuonut sitten sen toivotun plussan :)
 
En osaakaan siihen laadun paranemiseen sanoa oikein mitään näin kotikonstein, mutta määrä on aivan valtavasti parantunut, ja tuoksukin todella paljon voimakkaampi, ennen oli ihan erilaista,hyvin vähän tuli jne..heh näin kun sitä tutkii omissa oloissaan niin ainakin uskoo että parannusta olisi tapahtunut.Testi tosin kertoo totuuden. Luomu raskautta ei valitettavasti ole tapahtunut, vaikka lääkärit sanoivatkin ettei se ihan mahdottomuuskaan ole mutta vaikeaa voi olla, siksi ainakin pesu olisi suositeltavaa, eli minimissään se iui hoito...vaan voe kun tärppäisikin ihan normaalisti. Lääkärimme tuohon "omaan " huomaamiseemme sanoi että kaikki positiivinen muutos mitä vaan voi itse huomata on jo parannusta
 
että kahdessa vuosi sitten tehdyssä testissä siittiöiden määrä oli ekassa 9milj/ml ja jokin aika sen jälkeen 22milj/ml, eikä tuolloin ollut mitään lääkkeitä' miehellä ja röökasikin kuin korsteeni, vuoden on jo herrakin ollut tupakoimatta ja nyt nuo lääkkeet niin ainakin näin maalaisjärjellä uskaltais veikata että olis parantunut..mut kuten sanoin niin testithän sen kertoo sitten että onko sitä vaan omaa luuloa vai oikeasti tavara parantunut.
 

Yhteistyössä