Sektion jälkeen ei raskaaksi enää?

  • Viestiketjun aloittaja juuksa
  • Ensimmäinen viesti
juuksa
Miten teillä, osaisiko joku sanoa, miten on käynyt vauvan yrityksen sektion jälkeen? Minua patistettiin alatiesynnytykseen vaikka lapsi oli perätilassa. Halusin sektion koska pelkäsin perätilassa olevaa vauvaa alkaa alatiesynnyttämään. Lääkäri totesi, että vaikeuksia tulee olemaan uudessa raskaudessa ja yleensä raskaaksi tulemisessa. Miten on?
 
Minun
serkkuni odottaa kolmatta lasta ja kaksi edellistä ovat syntyneet molemmat sektiolla. Joten eipä taida lääkärin pelottelut pitää paikkansa. Ja serkkuni on 39-vuotias, joten iän pitäisi jo vaikuttaa hedelmällisyyteen, ja jos vielä aiemmat sektiotkin vaikuttaisivat, niin tuskimpa kolmatta olisi silloin tulossa. Ja ihan "luomuna".
 
Rouva H
Itselläni myös esikoinen oli perätilassa, sektiolla syntyi. Häntä saimme odottaa pitkään ja hormonihoitojakin tarvittiin, nyt odotamme pikku kakkosta syksyksi. Eli sektion jälkeen siis tulin raskaaksi huomattavasti esikoista helpommin. Toista olisi ainakin tarkoitus yrittää alateitse, tosin on ainakin vielä perätilassa tämäkin joten saapas nähdä kuinka käy.
Mulle sanoi silloine laitoksella useampikin kätilö että oikean ratkaisun tein sektioon päätyessäni, tyttäremme kun oli 4-kiloinen niin kuulemma todennäköisyys sille että alatiesynnytys olisi mennyt ongelmitta oli aika pieni. Luultavasti oltaisiin hätäsektioon jouduttu kuitenkin, ja happivajauksen tms riski on perätilasynnytyksessä huomattavasti suurempi. Älä siis välitä lääkärin pelottelusta vaan tee ratkaisu muin perustein!
 
TurhaaPelottelua
[Lääkäri totesi, että vaikeuksia tulee olemaan uudessa raskaudessa ja yleensä raskaaksi tulemisessa. Miten on?[/quote]
Ne vaikeudet raskautumiseen ja raskauteen eivät kyllä tule ihan ensimmäisen sektion jälkeen. Esim. riskejä istukkaongelmiin jne. Pötyä on lääkärisi puhunut. Ja miksi ylipäänsä pitää patistaa synnyttämään perätilavauvaa alakautta, en ymmärrä yhtään.
 
Tania
Meillä esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla. Seuraavaa raskautta suositellaan vain odottamaan hieman kauemmin että kudos kerkiää varmasti parantua mutta muuta ongelmaa siinä tuskin on. Me odotimme 2v (ainakin vuotta muistaakseni suositeltiin) ja ekalla tärppäsi, ainut ongelma on arven järkyttävä kipeytyminen loppuraskaudessa mahan kasvaessa, johtuu kuulemma jostain kiinnikkeistä ja on ymmärtääkseni vaaratonta. Tämän toisen toivon kyllä syntyvän alateitse, sektiosta paraneminen on raskasta pienen lapsen kanssa.
 
ihan kukkua
höpöhöpöä on lääkäri sanonut. kuten edelläkin on jo mainittu, niin sektion jälkeen on ihan yhtä hyvät mahikset tulla raskaaksi kuin ennenkin. pitää vaan antaa kropan toipua vähän pidempään. onnea vaan seuraavaan yritykseen!
 
n..
juu täysin samaa mieltä kuin muutkin tässä ovat olleet. Tosin ennen suositeltiin sitä vuotta, ennen ku uudelleen raskaaksi, mutta nykyään sekin jo vanhentunuttu tietoa. Ei siis itselleni ainakaan kukaan missää vaiheessa ole mitään aika rajaa antanut. Nyt ikäeroa lapsosilla tulee 2v, ja ekalla tärppäs. Parilla ystävällä sektion jälkeen vaan pari kuukautta ku uudelleen raskaaks ja hyvin on sujunut.
 
Aurora Vee
Alkuperäinen kirjoittaja n..:
Tosin ennen suositeltiin sitä vuotta, ennen ku uudelleen raskaaksi, mutta nykyään sekin jo vanhentunuttu tietoa. Ei siis itselleni ainakaan kukaan missää vaiheessa ole mitään aika rajaa antanut. Nyt ikäeroa lapsosilla tulee 2v, ja ekalla tärppäs. Parilla ystävällä sektion jälkeen vaan pari kuukautta ku uudelleen raskaaks ja hyvin on sujunut.
No ei ole vanhentunutta tietoa, vaan vaihtelee lääkärin mukaan. Esikoiseni saatuani leikkaava lääkäri, alansa huippuja, suositteli vuoden taukoa section jälkeen ennen kuin seuraavaa sai yrittää. Monet suosittelee 6kk taukoa, monet ei lainkaan, mikä ihmetyttää suuresti. Keho ja kohtu kuitenkin tarvitsevat aikaa toipua isosta avoleikkauksesta!

PS. Meillä kolmas lapsi tulossa, kaksi edellistä on sectiolla. Toinen ja kolmas on tärpännyt ensiyrittämällä, eli sectiot eivät ainakaan meidän perheessä heikentänyt mahiksia.
 
Darwinska
Täällä Ruotsissa ei perätilassa olevaa vauvaa lähdetä oikeastaan ikinä edes yrittämään alateitse. Riski vauvalle katsotaan liian suureksi. Eli itsellleni ei edes annettu vaihtoehtoja kun esikoinen ei suostunut kääntymään.

Esikko on nyt liki vuoden ja olen uudelleen raskaana (ihan alussa). Kyselin vartavasten, onko jotain suosituksia miten kauan odotella sektion jälkeen, ennenkuin seuraavaa saa yrittää - ei kuulemma ole mitään rajoituksia ainakaan täällä Ruotsissa. Ihan maalaisjärjellä ajattelin odotella ekat menkat synnytyksen jälkeen. Niitä ei kuulunut ennekuin esikoinen oli 10kk (imetän osittain edelleen) ja heti eka kierrosta tärppäsi, vaikka ikää on jo 36v. Eli eipä ainakaan raskautuminen vaikeutunut. Mulla on vielä kaupan päälle arven liikakasvua eli keloidia, eli aika naarmut on varmaan tuolla sisäpuolellakin.

Koskaanhan ei tiedä miten kaikki etenee, mutta toivon kaiken sujuvan hyvin...
 
höps
Sektio takana viime syksystä vauvan perätilan takia. Silloin yritimme vauvaa alulle noin 3,5 vuotta. Nyt olen raskaana yhden ainoan ehkäisemättömän kerran jälkeen. Tärppi tuli kun esikoinen oli 8,5kk.
Pelkäsin itse kommentteja liian pikaisesta raskaudesta, mutta ainakaan vielä kukaan ammattihenkilöstö ei ole kommentoinut sanallakaan sen suuntaista. Onnitelleet vaan! JOs kaikki menee loppuun asti ok, niin ikäeroa lapsille tulossa noin 1v 5kk.
 
No joo...
Hmmm... Onhan tossa sektiossa aina enemmän riskejä. Kyllähän se ihan selvää on kun limakalvoihin joudutaan käymään käsiksi. Niinhän se on abortissakin jos tukeudutaan kaavintaan, niin aina voi valitettavasti tapahtua jotain, joka voi vaurioittaa sisälmyksiä... Luulen, että sektiossa tosiaan saattaa olla vähän suuremmat riskit, mutta aika harvalla on ilmeisesti käynyt huonosti...
 
aijaa....
no meille sanottiin että täytyy sektion jälkeen odottaa 3kk niinkun normaalistikkin. no meillä eka synty hätäsektiolla ja toinen tulossa ikäeroa tulee 1.2v. ei kukaan ainakaan vielä ole mitään sanonut liian pieneen väliin. Oikeaa synnytystä seuraavaksi tietenkin toivon mutta saa nähdä leikkaako automaattisesti kun väli on niin pieni?!
 
Aurora Vee
Nimimerkille aijaa: Tuskin leikkaavat pienestä välistä huolimatta jos raskauden aikana ei ilmene ongelmia. Mutta synnytystä seurataan tavallista tarkemmin jos taustalla on sectio, varsinkin noin pienellä välillä. Myös käynnistystä yritetään yleensä välttää sectioäideillä.
 

Yhteistyössä