sattuuko kolonoskopia?

  • Viestiketjun aloittaja Iina
  • Ensimmäinen viesti
tehty on
Alkuperäinen kirjoittaja tehty on:
Sattu niin ...keleesti enkä ottanut kipu lääkettä. Oli tuskaa se puolituntinen. Ei satu koko ajan vaan mutkissa ja kun suoristaa niitä mutkia.
Lisään vielä, että kamera työnnettiin sinne suolen loppuun asti piiitkä matka. Koepaloja otettiin matkalta. Ei kuulemma satu kun palaa kamera, mutta mulla sattuikin. Joku sanoi, että lihavalla pitäisi olla helpompaa, mutta eipä ollu mulla vaan sattu.
 
neljä-ilman-viidettä, et varmaan puhu samasta asiasta, kolposkopiassa tähystetään vaginaan ja kolonoskopiassa paksusuoleen eli eri röörit kyseessä :D

Kolonoskopian kivuliaisuus ja epämiellyttävyys vaihtelee tosi paljon, senkin vuoksi että suoli "mutruilee" ihmisillä eri tavoilla. Osalla joudutaan kivun vuoksi keskeyttämään kun vasta osa suolta tähystetty, osalla menee varsin helposti ja nopeasti. Jos sinulle tarjotaan etukäteen kivunlievitystä/rauhoittavaa ja yhtään tuntuu siltä että tarvitsisit, suosittelisin ottamaan varmuuden vuoksi. Tavoitehan olisi että saataisiin suoli katsottua ja kaikkia keinoja kannattaa käyttää. Tsemppiä tutkimukseen! :hug:
 
hoitaja
Alkuperäinen kirjoittaja neljä-ilman-viidettä:
Vai tarkoitatko kolposkopiaa? Jos niin ei satu yhtään, ainakaan jos tehdään pelkkä tutkimus, eikä otetan näytepalaa
kolposkopia ei todella ole sama asia kuin kolonoskopia...

Kolposkopia-tutkimuksessa tarkastellaan mikroskoopin avulla ulkosynnyttimiä, emätintä ja kohdunsuuta.

Kolonoskopia on paksusuolen tähystys
 

Yhteistyössä