Sanna puhui totta: Mika Salmisen puheista kohu – HS:n saama lausunto vahvistaa, että THL suositteli liikkumisrajoituksia vahvasti

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sanna puhui totta: Mika Salmisen puheista kohu – HS:n saama lausunto vahvistaa, että THL suositteli liikkumisrajoituksia vahvasti
Helsingin Sanomat kertoo nyt saaneensa käsiinsä THL:n lausunnon. Lausunto vahvistaa, että THL suositteli niitä vahvasti.

HS sai käsiinsä THL:n lausunnon: Suositteli ”vahvasti” liikkumisrajoituksia hallitukselle – Perustuslakivaliokunnalle Salminen arvioi muidenkin keinojen riittävän

”Säädöksillä tulee ottaa käyttöön Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueen keskuskuntaa tai -kuntia ympäröivällä luonnollisella asiointi- ja työssäkäyntialueella sellaiset liikkumisen rajoitukset, jotka rajoittavat ihmisten liikkumista oman kotinsa ulkopuolelle sisätiloissa vain välttämättömiä tarpeita varten tapahtuvaan, sekä ulkotiloissa väljissä oloissa tapahtuvaan ja vain oman lähipiirin kanssa toteutettavaan ulkoiluun ja kuntoliikuntaan. Rajoituksen olisi syytä olla voimassa ainakin kolmen viikon ajan.”


Perustuslakivaliokunnalle antamassaan kirjallisessa lausunnossa THL yhtyi hallituksen esityksen perusteluissa käsiteltyihin syihin siitä, miksi muut mahdolliset yksittäiset ja kohdennetut toimet eivät enää nykytilanteessa voi korvata hallituksen esityksessä kuvattuja rajoituksia.


Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi aihetta tänään Twitterissä.

”Kysyin neuvotteluissa uudestaan ja uudestaan THL:n Salmisella, eikö pitäisi tehdä pistemäisiä rajoituksia. Hän vastasi, ettei niille voi laskea vaikutuksia ja ovat riittämättömiä. Tässä yritetään pelata Pekka-korttia Sanna Marinille jälkikäteen.”
 
vierailija
On säälittävää, kun pääministeri ei uskalla kantaa vastuuta. sama souvi oli ensimmäisessä maskijupakassakin. naisministerit lymyilee pikkuvirkamiesten selän takana.
 

Yhteistyössä