sairaalalasku

Minnie76
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.01.2006 klo 18:20 Vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.01.2006 klo 14:54 minnie76 kirjoitti:
aina englantilaisista sairaaloista valitetaan. taytyy kylla sanoo et tan asian suhteen en valita. sairaalassaolo maksaa £0, tosin yksityis/perhehuoneista saa maksaa noin £100/yo, mutta osastolla olo on ilmasta. taytyy vaan jakaa 'huone' 6 muun aidin kanssa. reseptilaakkeet on raskausajan + vuoden synnytyksen jalkeen ilmaiset ja myos taysi hammashuolto.

meidan sairaalan synnytysosasto on aivan loistava. saa jopa valita ruoatkin menusta jossa on aina 3 eri vaihtoehtoa jokaisen makuun.

:)
Saako udella, onko sinulla joku vakuutus vai miten tuo korvautuu? Mun käsittääkseni verorahoilla tuollaista tuskin kustannetaan, vai?

Hyvältä kyllä kuulostaa, todellakin :)
Sorry en ole sit sen koommin tata ketjua lukenutkaan, nyt sattumoisin satuin avaamaan. Ei mitaan vakuutusta vaan ihan jokaisella kansalaisella on samat oikeudet taalla ja vero% ei taalla ole huikeita... etta silleen. Mustikat ja mansikat sekaisin :LOL:
 
sivukommentaattori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.01.2006 klo 22:45 Kaukomaija harmaana kirjoitti:
Kyllä Suomessa ois satsaamisen varaa. Palkkataso alhaisempi kuin Norjassa, mutta kaikesta on maksettava :ashamed:
Norjassa on öljyä ja muuta kivaa, mitä Suomessa ei ole... Jos täällä nostettaisiin veroja, niin sitten myös terveydenhuoltoon voisi satsata enemmän, kun luonnonvaroja ei samassa mittakaavassa ole, kuin tietyissä muissa maissa ;) Mutta koska verojakaan ei haluta nostaa, niin sitten maksetaan nuo, kuitenkin hyvin edulliset, sairaalamaksut. Todellinen hinta ilman verosubventiota on huomattavasti kalliimpi, kuten täällä jo joku sanoikin. =)
 
156 euroa maksoi tuo synnyttämässä käyminen. Tyttö syntyi aikoinaan keskiviikkona ja maanantaina päästiin kotiin. Oltaisiin päästy jo sunnuntaina, mutta lastenlääkäri ei ehtinyt tekemään lähtötarkastusta :/ Meidän pussissa tuo yksi ylimääräinenkin 26 euroo on aika paljon... Mutta hyvä kuitenkin näin, terve ja iloinen lapsi, joten paaaaljon huonomminkin voisi olla :heart:
 
muumaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.01.2006 klo 22:45 Kaukomaija harmaana kirjoitti:
Norjassakin saa synnyyttää ihan ilmaiseksi, hoitopäiviltä ei maksuja.Kaikilla oikeus tulla synnyttämään sairaalaan eikä tarvitse vähäosaisten kärsiä maksuista ja miettiä miollä kustantaa hoidot. Muutenkin sairaalahoito esim. perusleikkaukset sairaaloissa ilmaisia. Maksat vain poliklinikkamaksun. Ykityispuolella omat taksat ;) Kyllä Suomessa ois satsaamisen varaa. Palkkataso alhaisempi kuin Norjassa, mutta kaikesta on maksettava :ashamed:
Juu ja Norjassa saat itse viedä mukanasi vaatteet niin vauvalle kuin itsellesikin.Eikä päivähoidossa tai kouluissa ole ruokailua vaan eväät saa ottaa mukaansa, että kyllä Suomessakin puolensa on. :whistle:
 
haluan tuoda tähän asiaan uuden näkökulman...jota sairaalatkin voisivat miettiä.....
lapsemme kuoli kolmen päivän vanhana sairaalan virheen takia ja jo kahden päivän kuluttua kuolemasta tuli lapsen lasku, joka oli ollut tehohoidossa...omat laskut on aina mielellään hoitanut, mut et ensiks "vievät" lapsen ja heti perään vielä laskuttavat siitä....kyl olis mieli tehny tehdä jotain, mut voimat ei silloin riittäny kuin laskun maksamiseen
eli olkaa iloisia ja onnellisia siitä mitä teillä on, älkää miettikö kustannuksia...eihän lapsen alkutaipaleen turvallisuus ole rahassa mitattavissa....olisin maksanut vaikka minkä hinnan, kunhan olisin saanut pitää lapseni
 

Yhteistyössä