Saimme uhkailu kirjeen Hedman & Partners firmalta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kirjeessä kehoitettiin maksamaan 2000 euroa. Jos ei maksa, raastupaan. Nettiä selaillessani huomasin, etten ole ainut.

Yleisin ohje oli, että älä vaan maksa. Se kun ei ole lasku. Se ei siksi voi edes mennä perintään.

Kyse on siis siitä, että liittymästä on waretettu. No, ei meillä kyllä, joskus jotain musaa, mitä ei löydy kaupasta eikä Tidalista. Eli ehkä 2-5 levyä vuodessa. Emme jaa niitä, kun popit koneella, poistamme heti torrent tiedoston.

Vituttaa tällanen! Monet nimittäin peloissaan maksaa, jopa sellaiset, jotka ei koskaan ole edes mitään torrentteja ladannut, saati jakanut!

Näitä on ennekin tehtailtu, mutta nyt kuulemma tämä HP on vienyt pari tapausta ihan markkinaoikeuteen, kokeilevat kepillä jäätä?

Maksaa ei silti kannata, eikä olla missään yhteyksissä HP firmaan! Kandee vaan odotella, josko tulee ennakkotapaus ja miten siinä käy.

Näitä kirjeitä on jo tuhansiin suomalaisiin koteihin tupsahtanut.

http://www.hedman-partners.com/
 
vierailija
Kertokaapa yksikin (nuoremman parin kämppä), missä wlan-tunnareita ei jaeta avoimesti etenkin bileissä?! Jokainen ottaa yhteyden ja hakee, soittaa musaa sitten vuorollaan. Ei se että antaa wlaninsa vieraiden käyttöön voi olla peruste waretuslaskulle. Toki varmaan aika usein ne itse sen oikeasti tekee, mutta ei todellakaan aina. Meillä salasana "vituttaa" on printattu tohon eteisen peiliin dymolla. Se on aina kaikkien täällä olevien käytössä.
 
vierailija
Oikeudessa kannattaa sanoa, että teillä on avoin wlan verkko, joten ei ole tietoa kuka on tehnyt ja mitä. Myöskää turrelle ei kannata maksaa. Kyseessä on vedätys.
 
vierailija
Se tässä on uutta, ennen ne vain uhkaili. Mutta nyt on tosiaan menossa oikeuteen muutama tapaus. Haetaan ennakkotapausta.

On vaikea uskoa, että HP voisi voittaa, koska heidän pitäisi kyetä nimeämään henkilö joka on sitten sen teon tehnyt.

Sama kuin parkkifirmoilla, heidän pitää todistaa kuka autoa pysyäköi väärin. Jos kuvaa ei ole, ei voi antaa virhemaksua. Tai voi, mut sitä ei tarvi maksaa, ellei ole oma lärvi kuvassa :D Jos kuvaa ei ole, voi sakolla pyyhkiä takalistonsa.

Ohjeena on kirjeen saaneille, älä ole missään tekemisissä HP:n kanssa, älä lähetä mitään vastinetta. Unohda koko juttu.

Vaikka se kirje kehoittaa maksaamaan "asian sopimiseksi" se ei todellakaan ole lasku. Sitä ei tarvitse, eikä kannata eikä pidä maksaa!
 
vierailija
MuroBBS:

Alkuperäinen kirjoittaja TaxiM
Tämä keskustelu selvästikin haittaa Hedman Partnersin ja Turre Legalin hämäräbisneksiä, joten yrittävät täyttää keskustelun kaikenlaisella turhalla niin ettei oikeasti faktoja ja lisätietoa kaipaava puolueeton lukija löytäisi näitä avainasioita.

1. Moni täällä lataa ja jakaa materiaalia laittomasti. Mitään ei silti tarvitse maksaa noille kiristäjille niin kauan kun on toiminut ilman ansaintatarkoitusta eikä ole täysipäiväisesti ja tarkoituksella levittänyt lataamaansa materiaalia mahdollisimman monelle pitkin valtakuntaa.

2. Pieni satunnainen tiedostojen lataaminen ja jakaminen on tekijänoikeusrikkomus. Vähän sama asia kuin punaisia päin käveleminen. Periaatteessa siitä voi saada minimaalisen pienet rapsut mutta ei poliisia käytännössä kiinnosta niin pieniä rikkomuksia tutkia. Lisäksi itse tekijän selvittäminen on ilman tunnustusta käytännössä mahdotonta koska ainut asia mihin todisteet löytyy on se, kenen internet-yhteyttä käyttämällä rikkomus tehtiin. Tämä ei vielä riitä syyllisen löytämiseen koska se ei kerro kuka kyseisen talouden tai korttelin ihmisistä laittoman tiedostojen jaon on tehnyt. Vastuu ei ole internet-yhteyden omistajalla. Syyttömyyttä ei tarvitse todistaa kun syyllistäkään eivät pysty osoittamaan. Lisäksi pakkokeinolaki ei salli poliisin tehdä kotietsintöjä tai takavarikkoja näin pienten rikkomusten tutkinnassa.

3. Hedman Partners ja Turre Legal tekee tarkoituksella tässä bisnestä ihmisten pelottelemisella. Heillä on motiivi saada sinut uskomaan, että olet isommassa kusessa kuin mitä oikeasti olet. Esimerkiksi minä taas en tienaa penniäkään sillä, maksat sinä tuon kiristetyn summan tai et. Moraalini kuitenkin vaatii auttamaan ihmisiä, jotka tämän kiristyksen uhreiksi joutuvat. Ei ole oikein vain katsoa vierestä kun Hatanmaa ja kumppanit kaupallistaa kiristämisen ja uhkailee seuraamuksilla jotka eivät pidä paikkaansa.

4. Hedman Partners ei uskalla viedä yhtäkään tapausta oikeuteen, koska heillä ei ole mitään todisteita tekijästä. Heillä on vain epämääräisiä excel-taulukoita ja teleoperaattorilta saadut internet-yhteyden laskunmaksajan yhteystiedot. Jos Hedman Partners noilla tiedoilla menisi oikeuteen ja häviäisi, kuten arvata saattaa, ei markkinaoikeuskaan jatkossa velvoita operaattoreita luovuttamaan yhteystietoja näille kiristäjille ja se on tämän bisneksen loppu. Kaikille kun paljastuu se todisteiden olemattomuus. Hedman Partnersin ja Turre Legalin tavoitteena on siten vain pelotella mahdollisimman moni maksamaan kiristetty summa ja käyttämään vielä Turre Legalin maksullista neuvotteluapua ilman että yhtäkään tapausta viedään oikeuteen. Eivät he riskeeraa tätä helposti kirjeitä lähettelemällä pyörivää kiristysbisnestä menemällä oikeuteen ilman todisteita.

5. Näitä kirjeitä on lähetelty jo vuosi pari. Yksikään tapaus ei ole vielä mennyt oikeuteen edellä mainituista syistä. Milloin niitä seuraamuksia voi odottaa saavansa kun poliisikaan ei ole keneenkään kirjeensaajaan vielä(kään) ollut yhteydessä?

Nostetaan näitä faktoja välillä tässä keskustelussa, koska nämä epäilyttävät maksamiseen kannustavat nimimerkit yrittävät täyttää koko keskustelun roskalla. Tehdään yhdessä tällaisen kiristysbisneksen tekeminen mahdollisimman vaikeaksi. Tätä kirjoitusta saa ja pitää kopioida uusiin viesteihin jottei totuus unohdu.

http://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/
 
vierailija
"""Hedman Partners ei uskalla viedä yhtäkään tapausta oikeuteen, koska heillä ei ole mitään todisteita tekijästä. Heillä on vain epämääräisiä excel-taulukoita ja teleoperaattorilta saadut internet-yhteyden laskunmaksajan yhteystiedot."""

Nyt ne on kuitnkin on vieneet. On jännää nähdä miten käy.
 
vierailija1000
Toimintaohje Hedman & Partnersin ja muiden hämäräfirmojen uhreille:

Sääntö nro uno: Älkää olko missään yhteydessä kyseiseen kiristysfirmaan. Eikä missään nimessä kannata maksaa senttiäkään näiden lafkojen kiristäjille. Pian tulee

10 000 kiristyskirjeen raja täyteen ja vain kolme(!) tapausta on mennyt markkinaoikeuteen eli siviilioikeuteen ja näistäkin kaksi sovittiin ennen varsinaista markkinaoikeuden oikeudenkäyntiä paperit salaiseksi julistettuna (=ei tullut siis mitenkään vaaditusti rahaa Hedman & Partnersille, koska muutoin tapaukset olisivat julkisina ja niillä peloteltaisiin ihmisiä 24/7).

Markkinaoikeuden tapauksissa siis poliisi ei edes ole mukana tutkimassa eikä siellä mitään rikosnimikkeitä jaellakkaan, vaan kyse on silloin "riita-asiasta" ja ainoastaan Hedman & Partnersin hamuamasta bisnesrahasta (Hedman & Partnershan tekee tällä vain bisnestä ja näemmä uusia tekijänoikeustrollaajia liittyy koko ajan alalle vielä, kun tätä moraalisesti arvelluttavaa toimintaa ei ole kitketty). Alkaa muistuttamaan yksityisten pysäköintifirmojen alkuaikoja...

Nämä alla olevat linkit kannattaa lukaista, jos/kun mahdollinen, hyvin uhkaavaan sävyyn kirjoitettu kirje pistää ahdistamaan olit sitten syytön (H&P ei edes vaivaudu selvittämään (JA TIEDÄ) todellista syyllistä, vaan lähettelee summan mutikassa kirjeitä liittymänomistajille) tai syyllinen (korvausvaatimukset tällöinkin olisi kymmenkertaisia rikkeeseen suhteutettuna, syy miksi H&P ei vie asiaa poliisille selvitettäväksi).

http://murobbs.muropaketti.com/thre...iristyskirje.1213329/page-261#post-1716539733 (koko topikki, joukossa paljon trolleja joiden syytä puolustella kiristystä voimme vain arvailla...terveiset H&P:n toimistolle! Mutta joukossa myös paljon vilpittömiä IT-alan ja TO-asioiden asiantuntijoita.)

http://kiristyskirje.fi/

Keväällä käsitellään tämä yksittäinen tapaus markkinaoikeudessa ja silloin olemme kaikki viisaampia asian suhteen eli ei kannnata mitenkään reagoida nyt tai ottaa yhteyttä näihin huijareihin (pl. korkeintaan paskantaa kys. paskapaperin päälle).

Jo nelinumeroinen määrä on jättänyt kiristyskirjeen maksamatta (joka EI OLE LASKU eikä perintäkelpoinen siis), eikä siltikään kyseinen "rehtifirma" Hedman & Partners ole vienyt yhtäkään asiaa poliisille tehden rikosilmoitusta koskaa tietää itsekin, että tällöin ei voisi enää summan mutikassa yrittää kiristää satunnaisia ihmisiä, koska rangaistus mahdollisesta pienestä rikkeestä (ei RIKOS) jaettaisiin ainoastaan mikäli sinut TODISTETUSTI TODETTAISIIN syylliseksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Occamin partaveitsi
vierailija
"""Hedman Partners ei uskalla viedä yhtäkään tapausta oikeuteen, koska heillä ei ole mitään todisteita tekijästä. Heillä on vain epämääräisiä excel-taulukoita ja teleoperaattorilta saadut internet-yhteyden laskunmaksajan yhteystiedot."""

Nyt ne on kuitnkin on vieneet. On jännää nähdä miten käy.
Huhhui kun pelottaa, lähettäkää vielä toinenkin nii saan saunaan sytykettä 8)
 
vierailija
Sikäli hauskan koomista, että Hedman Partners on tässä se "rikollinen", eikä se ketä he syyttävät. He tekevät oman busineksensa pohjautuen ihmisten pelottelulle. Ei kovin rehtiä toimintaa. Sama kuin poliisiksi pukeutunut rikollinen keräisi sakkomaksuja käteisellä punasia päin kävelleiltä kansalaisilta. Siitä tässä on kyse.

Toivottavasti joku haastaisi heidät oikeuteen laittomasta rahankeräyksestä ja kiristyksestä. Ei voi olla laillista kiristää tuhansia euroja ilman mitään tutkintaa siitä onko kyseinen henkilö edes tehnyt rikosta. Ip-tiedot on vaan jotain bittejä joista he arvailevat asioita.
 
Käsittääkseni heidän pitäisi voida todistaa varmasti se, kuka mitäkin tietokonetta käytti ja mitä latasi. Se edellyttäisi sekä tietokoneen takavarikointia ja mikäli siihen on pääsy muilla ihmisillä (kuten lapsilla), myös kuvatodisteita tietokoneen käyttäjästä. Pelkkään IP-osoitteeseen perustuva näyttö ei voi riittää tuomioon. Ei ainakaan jos menee KKO asti.

Huom! Syytetty (vastaaja) saa puhua puuta heinää, eli jos joudutte oikeuteen, voitte keksiä ihan vapaasti millaisia tarinoita tahansa. Ikinä ei kannata tunnustaa.
 
Waretusta ei kauheesti kannata puolustella. Mulla kyseessä ei ole taloudellinen murhe vaan periaate. Se ei ole vain ”tekijänoikeusrikkomus” vaan loukkaus isyyttäni vastaan. Jos teen laulun niin ainoallakaan ambomaalaisella nettisaitilla ei ole siihen mitään oikeutta.

Anssi Kelan blogista voi käydä katsomassa kuinka pienistä puroista lauluntekijän leipä on leivottu.

Mut toisaalta millään lakitoimistoksi itseään kutsuvalla ei ole mitään oikeutta laittaa hatusta vedettyä laskun näköistä yhtään mihinkään.
 
vierailija
Waretusta ei kauheesti kannata puolustella. Mulla kyseessä ei ole taloudellinen murhe vaan periaate. Se ei ole vain ”tekijänoikeusrikkomus” vaan loukkaus isyyttäni vastaan. Jos teen laulun niin ainoallakaan ambomaalaisella nettisaitilla ei ole siihen mitään oikeutta.

Anssi Kelan blogista voi käydä katsomassa kuinka pienistä puroista lauluntekijän leipä on leivottu.

Mut toisaalta millään lakitoimistoksi itseään kutsuvalla ei ole mitään oikeutta laittaa hatusta vedettyä laskun näköistä yhtään mihinkään.
 
vierailija
Apua auttakaa! Olen pitkäaikaistyötön ja yksinhuoltajaäiti, joka sai hedman ja partnersilta 1500 euron laskun, kun 16-vuotias tyttäreni katsoi pop corn-timelta yhden sarjan (7 osaa) tietämättä , että se oli laitonta. Myönsimme asian ja kerroin heille elämän tilanteemme.
Olin niin naiivi, koska luulin tunnustuksen ja totuuden elämästämme saavan heidät luopumaan koko vaatimuksesta, mutta ei. Todettiin vain että tytön tarvitsee mennä kesätöihin. Mitä tehdään, rahaa ei ole maksaa ja oikeuskäsittely tietäisi viimeistä päivää terveen kirjoissa vaikkakin alkaa tuo mielenterveys horjumaan jo nyt tämän uhkailun alla.
 
vierailija
Apua auttakaa! Olen pitkäaikaistyötön ja yksinhuoltajaäiti, joka sai hedman ja partnersilta 1500 euron laskun, kun 16-vuotias tyttäreni katsoi pop corn-timelta yhden sarjan (7 osaa) tietämättä , että se oli laitonta. Myönsimme asian ja kerroin heille elämän tilanteemme.
Olin niin naiivi, koska luulin tunnustuksen ja totuuden elämästämme saavan heidät luopumaan koko vaatimuksesta, mutta ei. Todettiin vain että tytön tarvitsee mennä kesätöihin. Mitä tehdään, rahaa ei ole maksaa ja oikeuskäsittely tietäisi viimeistä päivää terveen kirjoissa vaikkakin alkaa tuo mielenterveys horjumaan jo nyt tämän uhkailun alla.
Käyttäkää hyvät ihmiset vpn yhteyttä :) Ei maksa paljon, pari euroa kuussa. Vaikka f-securen freedome. Sen kun pidätte päällä, voitte huoleti katsoa vaikka popcornin kautta leffoja :)

Jos nyt olet tunnustanut, se oli moka. Mutta jos sitä ei ole tehty kirjallisesti ei sillä liene väliä. Toisaalta voit kyllä perua tunnustuksen. Suomessa ei joudu edes murhasta tuomiolle pelkän tunnustuksen vuoksi, pitää olla todisteet.

Älä maksa, älä ole missään tekemisissä millään tavoin H&P:n kanssa. On erittäin epatodennäköistä, että juttu menisi käräjille.

Uhkailuista huolimatta vieläkään ei ole yhtään oikeuden päätöstä, ei ennakkotapausta.
 
vierailijax
Apua auttakaa! Olen pitkäaikaistyötön ja yksinhuoltajaäiti, joka sai hedman ja partnersilta 1500 euron laskun, kun 16-vuotias tyttäreni katsoi pop corn-timelta yhden sarjan (7 osaa) tietämättä , että se oli laitonta. Myönsimme asian ja kerroin heille elämän tilanteemme.
Olin niin naiivi, koska luulin tunnustuksen ja totuuden elämästämme saavan heidät luopumaan koko vaatimuksesta, mutta ei. Todettiin vain että tytön tarvitsee mennä kesätöihin. Mitä tehdään, rahaa ei ole maksaa ja oikeuskäsittely tietäisi viimeistä päivää terveen kirjoissa vaikkakin alkaa tuo mielenterveys horjumaan jo nyt tämän uhkailun alla.
Siis ihanko oikeesti kuvittelit että kertomalla ettei ole rahaa yms. yms. niin ne surkuttelee teitä ja jättää sikseen? HEHE

Vaikka yleensä olen rehellinen niin oli sitten asia kuin asia niin poliisille tai vastaaville en tunnusta kuin oman nimeni, senkin vain koska se on pakollinen muuten voin kertoa vaikkapa tälläisessä tilanteessa joulupukin varastaneen tietokoneeni ja myyneen sen Simo Siilille, niitten työ se on selvittää puhuinko totta vai en, siitä ne palkkaa saa..

Kuten mainittu voit perua tunnustuksen
 
9mmmm
Kirjeessä kehoitettiin maksamaan 2000 euroa. Jos ei maksa, raastupaan. Nettiä selaillessani huomasin, etten ole ainut.

Yleisin ohje oli, että älä vaan maksa. Se kun ei ole lasku. Se ei siksi voi edes mennä perintään.

Kyse on siis siitä, että liittymästä on waretettu. No, ei meillä kyllä, joskus jotain musaa, mitä ei löydy kaupasta eikä Tidalista. Eli ehkä 2-5 levyä vuodessa. Emme jaa niitä, kun popit koneella, poistamme heti torrent tiedoston.

Vituttaa tällanen! Monet nimittäin peloissaan maksaa, jopa sellaiset, jotka ei koskaan ole edes mitään torrentteja ladannut, saati jakanut!

Näitä on ennekin tehtailtu, mutta nyt kuulemma tämä HP on vienyt pari tapausta ihan markkinaoikeuteen, kokeilevat kepillä jäätä?

Maksaa ei silti kannata, eikä olla missään yhteyksissä HP firmaan! Kandee vaan odotella, josko tulee ennakkotapaus ja miten siinä käy.

Näitä kirjeitä on jo tuhansiin suomalaisiin koteihin tupsahtanut.

http://www.hedman-partners.com/
no emmä ainakaan maksais ja lähettäisin viestin tai muuten mitä? itse asiassa tosta tuli mieleen kun pitkästä aikaa viime syksynä tuli otettua sakot tyhmyydestä ja taseria kankkuun. Noh sitten aamulla kieltäydyin sakkoja maksamasta kun en ollut omasta mielestäni niin käyttäytyny poliiseja kuiteski 5 siinä ja heiltä yli. syy miksi näin tapahtui aluksi oli että olin baarissa ja kaikki oli hyvin sitten jollekkin naiselle tuli hätä ja sitä retuutettiin alas päin portsarin toimesta niitä oli kolme äijjää no mä hyppäsin tartsanin lailla siihen väliin portsarin pään laitoin alas päin ja olisin voinnu lyyä mut en lyönny.

Nakkasin sen vaan pois sitten toinen niistä jampoista ampu mua maali spraylla silmään niin että takkini o nvielläkin punainen puhumattakaan et mun naama oli ihan punainen kolme päivää jouduin skidin hakee naama punasena vähän nolotti kaupasssakin nainen kyseli mitä mun naamalle tapahtunu. nooh sitten siellä putkaan mentäessä huusin että en mä tehny mitään väärää vaan puolustin sitä naista ja siinä sitten tietty kun ääni kohoaa niin ei voi mittään joo kuvitelkaa kun huidotte käsiä silallain kiivasti kun ihmettelette miksi syyttömänä putkaan. noh sitten sain taseria pyllyyn ja putkaan onneks mulle jäi savut taskuun niin rauhottu :).

Mut sitten nyt tuli päätös että pitäisikin maksaa noh soittelin syyttäjänviranomaselle että kai mulla on oikeus nähdä se pidätys tilanteen filmi jos ajan omaa asiaani ei vastausta eli toikin sakko tuli vaan poliisin kertoman mukaan. olkaa aina tarkkoja ja vaatikaa oikeuksianne on mun neuvvo. elkää maksako jos se tuntuu esim väärältä.
 
vierailija
Peru kaikki, ja ethän sinä sitä ole tehnyt kun tälle Hedmanille. Sinne tehty tunnustus ei kestä missään, kunhan et muualla sitä tunnusta.

Toisaalta mietityttää, että miten sinunlaisia toopeja voi olla edes olemassa, eikä aivot toimi, eikö google toimi?

Ehkä tämä on sitä virtuaalista evoluutiota?
 
vierailija
Tunnustus on aina paha.
Jokatapauksessa korvaus on kohtuuton.
Sopiva korvaus lienee 10-50 e luokkaa, ei tosin 1500e :D
Eli anna mennä oikeuteen asti ( tälläistä ei tapahdu, koska ei oo tarpeeksi todisteita KUNHAN kiistät syyllisyytesi)
ja vaikka meneekin. Kyseessä alaikäinen -> korvaus kohtuullistetaan..
EIHÄN SULLA OLE MITÄÄN MENETETTÄVÄÄ VAIKKA LÄIMÄYTTÄISIVÄT 10 000e korvausvaatimuksen.
 
vierailija
Tunnustus on aina paha.
Jokatapauksessa korvaus on kohtuuton.
Sopiva korvaus lienee 10-50 e luokkaa, ei tosin 1500e :D
Eli anna mennä oikeuteen asti ( tälläistä ei tapahdu, koska ei oo tarpeeksi todisteita KUNHAN kiistät syyllisyytesi)
ja vaikka meneekin. Kyseessä alaikäinen -> korvaus kohtuullistetaan..
EIHÄN SULLA OLE MITÄÄN MENETETTÄVÄÄ VAIKKA LÄIMÄYTTÄISIVÄT 10 000e korvausvaatimuksen.
ja lisäksi voit olla sinne karvaturriin yhteydessä, jos huonosti käy.. KUNHAN ET NYT JUMALAUTA MEE MTN MAKSUSUUNNITTELMAA NIILLE SANOMAAN!