saavatko n1v ikäisenne suuttumiskohtauksia?

  • Viestiketjun aloittaja äiti ja taapero
  • Ensimmäinen viesti
äiti ja taapero
Hei! Saako teidän noin 1v ikäiset lapsenne ns suuttumiskohtauksia? Meillä on poika 1v 1kk ja suuttuu usein jos ei saa tahtoaan läpi ja menee maahan ja lyö päätään lattiaan. Vielä ei pitäis olla uhmaikäkään.

Onkohan kyse vaan siitä että poika on luonteeltaan itsepäinen ja temperamenttinen? Pelkään vaan että millainen poika on sitten uhmaiässä.
 
Meidän 1,5v saanut nyt muutaman "raivarin" esim. kerran kun lähdössä jo ulos ja muistin että unohtui potalla käynti. Suuttui kun piti vielä käytdä sisällä ja huutoa, huitomista, tasajalkaa hyppimistä kesti n. puoli tuntia kunnes yhtäkkiä hiljeni ja rauhottui. Syli eikä mikään auttanu, huusi ja purkasi kiukkuaan. Toistunut eri tilanteissa muutaman kerran ja kestää aina n.puoli tuntia. En tiedä mitä on kun ei pojan huudosta sanoja erota. 3-v tytöllä ei ole vastaavia ollut, mutta hänellä nopeasti ohi meneviä kiukkupuuskia....
 
Meillä on ollut suht 1v saakka saakka näitä uhmaikä oireita. Ellei saa tehdä mitä haluaa, vatsalleen lattiaan huutamaan, tehdään vaikka kielletään, tehdään kahta kauheammin kiellettyä asiaa, huudetaan kun ei saa mitä tahtoo yms. Neiti on nyt 1,3v.
 
Joo kyllähän aina silloin tällöin tyttö heittäytyy veltoksi ja alkaa huuto ja kiljunta, jos ei saa haluamaansa. Nyt on uutena se, että menee selälleen makaamaan lattialle ja potkii jaloillaan lattiaan samalla tietenkin vuolaasti itkee. Sitten kun huomaa jotain mielenkiintoista tai sen, ettei kukaan kiinnitä huomiota hänen esitykseensä niin se loppuu kuin seinään...Tuota "veltostumista" on ollut ihan vuoden ikäisestä ja nyt on tosiaan tullut mukaan tuo lattialla makaaminen (ikää 1v7kk)
 
migrantti harmailee
:wave:
ilmoittaudun joukkoon!
Tyttö 1v 4 kk ja jo jonkun aikaa on ollut näitä raivareita. Kun ei saa tehdä mitä tahtoo yms. alkaa huuto. Haluaa syliin, huutaa, kiemurtelee pois, kun ei ole enää sylissä huutaa kahta kauheammin, kun ottaa takaisin syliin huuto vaan hurjistuu jne.
Huuto ja riehunta voi kestää yli 30 min, eikä tyttö taida enää siinä vaiheessa muistaa miksi aloitti huudon.
Ihanaa kuulla, ettei meillä ainoastaan kuunnella huutoa.
 
Täältäkin neidiltä 1v5kk löytyy kyllä kiitettävästi temperamenttiä :) niin että äitiä aina välillä naurattaa(kin)... Meillä heittäydytään vetelänä matolle dramaattisesti ja itketään niin että kyyneleet vuotavat valtoimenaan kun esim.ei saa kenkää itse jalkaan. Silloin on pakko ottaa syliin ja lohduttaa, on se niin suuri murhe ;) Toisinaan taas juuri kengän kanssa mennään eteiseen ja heitetään se närkästyneenä takaisin lattialle, kun tuhma kenkä ei mene jalkaan ja taas huudetaan. Velipojalta en koskaan nähnyt samassa iässä näin suuria tunteita... B)
 
kyllä tyttö 1v2kk kiukkuaa milloin mistäkin.lähinnä siitä kun ei saa jotain tavaraa tai kielletään muuten.tänäänkin taisteltiin hellehatusta...
kyllähän se on aika rasittavaa mutta se on sitä persoonallisuuden kehittymistä ja omaa tahtoa.itse pidän pääni tai keksin kompromissin.joskus saan toistaa kieltoa 100 kertaa mutta yleensä voitan =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2006 klo 14:37 äiti ja taapero kirjoitti:
Hei! Ahdistaako teitä muita nämä raivokohtaukset? Ja miten olette toimineet niissä tilanteissa?

Olen antanut neitin huutaa jonkin aikaa ja sitten selittänyt miksei ja rauhallisesti välillä muutamaankin kertaan. Ellei huuto lopu olen antanut jonkin aikaa huutaa ja selittänyt uudelleen. Ei enää kauan huuda, sitten hakee rätin ja tutin ja tulee syliin, tai sitten jatketaan leikkimistä yms. riippuen mistä huuto johtuu.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.05.2006 klo 14:37 äiti ja taapero kirjoitti:
Hei! Ahdistaako teitä muita nämä raivokohtaukset? Ja miten olette toimineet niissä tilanteissa?
Ei ihmeemmin ahdista, se on kuitenkin ihan normaalia ja kuuluu kehitykseen. Täytyy vaan olla käytettävissä ja päästää sylii kun kiukku laantuu. Mun mielestä ei saiskaan tehdä asiasta numeroa, vaan antaa olla vaan.
 
ANU24
meillä niitä tulee tytöllä keskimäärin kerran tunnissa! :whistle:
johtuu osaksi luonteesta jonka äidiltään perinyt ja osaksi kai esiuhmasta miksi neuvolassa sitä nimittivät..
 
Sisukas harmaana
Meillä tyttö 1,1v unohtaa hengittää suuttuessaan... Kuulostaa varmaan oudolta, mutta niin on ja sille on olemassa joku nimikin, tiesivät neuvolasta sanoa. Eli huutaa pää punaisena, sitten suu jää vaan auki ja unohtaa vetää happea...ja pyörtyy. \|O
Eipä siinä sitten auta kuin nostaa jalat ylös ja silitellä niin pian virkoaa ja on ihmeissään, mutta kun tokenee niin yleensä jatkaa itkua hetken. Ei kovin kivaa, mutta onneksi kuulema ohimenevää. Kyllä sitä ensimmäisellä kerralla säikähti. Pitää vaan muistaa kertoa aina jos menee hoitoon tms. Onko muilla vastaavia? :)
 

Yhteistyössä