Limekana intialaisittain
0
Ainekset neljälle
- n.600g broilerin (tai kanan) reisipaloja
- 2 limeä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1-2 tl suolaa
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 1 puska korianteria
- 1 tl pippuria
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- chilijauhetta maun mukaan
Tee ensin marinadi; purista 1 1/2 limenmehu paistoastiaan, suolaa, sokeria, öljyä, pippuria, juustokuminaa ja chilijauhetta niin paljon kuin kantti kestää. Revi puolet korianterista mukaan ja sekoita kunnolla.
Huuhtaise broilerit, laita paistoastiaan ja puristele marinadin kanssa sekaisin. Jätä lämpimään marinoitumaan siksi aikaa kun saat uunin täysille.
Kun uuni on kuuma, asettele broilerit nahkapuoli ylöspäin astiassa ja laita astia uuniin. Tiputa uunin lämpötila 200C asteeseen.
Paista limekanaa uunissa 35-40 minuuttia niin että lintu kypsyy kunnolla. Valele kerran tai pari astian pohjalle muodostuvalla liemellä. Nahka saa rapsakoitua ja tummua.
Nosta limekana uunista hetkeksi huilaamaan ennen tarjoilua. Koristele korianterilla ja limelohkoilla