saako teillä lapset myllätä ulkona ja samoilla kuteilla tulla sisälle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="vieras";26328862]Viikonloppuisin aamupalan jälkeen ulkohousut ja ulos. Sisälle, sisähousut ja käsienpesu ja syömään. Sen jälkeen taas ulkohousut ja ulos. Välipala syödään terassilla, ja aika usein kyllä ruokakin. Klo 17 yleensä syödään ulkona ja arkisin jäädään suoraan ulos (iskä tekee ruuan). Illalla klo 20 sisälle, suihkuun, yöpuku, iltapala, hampaidenpesu jne.

Jos tarvii keittiöstä tms. jotain, niin äiti hakee. Vessassa saa tietysti käydä ulkovaatteet päällä ja kengät jalassa. Vessa on ulko-oven vieressä. Pihalla on myös uima-allas ja vati missä pestä jalat.[/QUOTE]

entä kesähelteellä, kun rillutellaan tyyliin pikkuhousut jalassa?? Eikä aina niitäkään meijän lapsilla... Maalla asumisen parhaita puolia, tullee itekin rilluteltua...
 
"vieras"
Meillä on kaikilla sisä ja ulkovaatteet erikseen. Eteisessä pois ulkovaatteet (naulakkon, kaappiin) ja käsien pesun (kesäisin jos tarvis myös jalkojen suihkuttelu) jälkeen sisävaatteet päälle. Sitten kun taas ulos ni ne ulkokuteet taas niskaan, samoja voi pitää pari kolmekin päivää kun niitä pidetään vain ulkoillessa ja jos eivät kovin hionneet tai likaiset näkyvästi eli tahroissa.

Mua yököttää ajatuskin samoilla vaatteilla sisällä olo, ihan sama kuin p'skasilla käsillä nykis joka paikkaan.

Miksi te sitten edes käsiä pesette? Vai nekinkö vain sillon kun syödään, muuten ei tarvi?
 
  • Tykkää
Reactions: sinisulka
"sama"
[QUOTE="vieras";26329227]Meillä on kaikilla sisä ja ulkovaatteet erikseen. Eteisessä pois ulkovaatteet (naulakkon, kaappiin) ja käsien pesun (kesäisin jos tarvis myös jalkojen suihkuttelu) jälkeen sisävaatteet päälle. Sitten kun taas ulos ni ne ulkokuteet taas niskaan, samoja voi pitää pari kolmekin päivää kun niitä pidetään vain ulkoillessa ja jos eivät kovin hionneet tai likaiset näkyvästi eli tahroissa.

Mua yököttää ajatuskin samoilla vaatteilla sisällä olo, ihan sama kuin p'skasilla käsillä nykis joka paikkaan.

Miksi te sitten edes käsiä pesette? Vai nekinkö vain sillon kun syödään, muuten ei tarvi?[/QUOTE]


Meillä samalla tavalla.

Luulen että kerrostalossa tulee helpommin tehtyäkin näin kun aina kun ollaan kylässä ok-taloissa, siellä mennään ja tullaan ja on kyllä melko likaiset lattiat, sohvat jne. että kyllä se lika kulkeutuu sisälle ja usein on koiriakin talossa.
 
yötyytyväinen
torjun mieluummin allergiaa kuin hiekkaa. nytkin unohtui kädet pestä, vaikka ronkki niillä hevosenpaskaa viimeksi ulkona. punkit muistin mulkaista vaikkei niitä ole kyllä tähän asti ollu.
 
Noh, ei meillä kiehnätä sohvilla ja sängyissä niissä vaatteissa missä on pyöritty pihalla. Mut kesälläkin kun ihan sortseissa ja t-paidassa mennään niin kyllä niillä vehkeillä ruokapöytään tullaan. Varpaat pestään illalla ennen nukkumaan menoa.

Ja nyt siitepölyaikaan kaikkien pitää jättää ulkona käytetyt vaatteet eteiseen, pitemmälle ei tulla niissä vaatteissa! Vaikka ei ois ulkona pyörittykkään maassa jne. remuttu. Se riittää että ulkona kävelee, niin ne vaatteet ei tule eteistä pidemmälle!!!

Vieraita ei nyt sit käykkään, mut ei tää siitepölykausi kai kauaa kestä ?
 
"vieras"
[QUOTE="sama";26329237]Meillä samalla tavalla.

Luulen että kerrostalossa tulee helpommin tehtyäkin näin kun aina kun ollaan kylässä ok-taloissa, siellä mennään ja tullaan ja on kyllä melko likaiset lattiat, sohvat jne. että kyllä se lika kulkeutuu sisälle ja usein on koiriakin talossa.[/QUOTE]

Me kyllä asutaan omakotitalossa. Mutta meillä ei rampata ulos ja sisään vaan ulkoillaan aina kerralla kunnolla ja sit sisälle syömään jne.
 
No kun asuimme kerrostalossa saatoin vaihtaakin koska siellä oli ulkoilu erilaista. Nyt kun asumme maalla niin ovi on auki ja lapset saa mennä miten haluaa tohon pihaan. Ja viime kesän ne oli melkein koko ajan alasti hyppi välillä lastenaltaaseen jne.. Illalla sitten pesut kun nukkuun mentiin.. :) Niin ja meillä ei naapureita näköpiirissä ja jos vieraita sattuu tulemaan niin tietysti kaikille jotain vaatetta niskaan ;)

Joten joo ei vaihdeta vaatteita kun pihalle mennään, sade ja kura kelit on eri asia. On tää maalla asuminen niin ihanan rentoa :heart:

Ai niin ja meillä ei päivisin oleskella sängyissä paitsi jos joku menee torkuille ja sillon saa pestä ittensä.
 
Viimeksi muokattu:
heihei mutsit
[QUOTE="vieras";26330965]Me kyllä asutaan omakotitalossa. Mutta meillä ei rampata ulos ja sisään vaan ulkoillaan aina kerralla kunnolla ja sit sisälle syömään jne.[/QUOTE]

Tässä _mielestäni_ menettää jotain hyvin olennaista omakotitalossa asumisesta ja omasta pihasta. :) Tuo ramppaamisen vapaushan siinä juuri on parasta! (Itselleni - ja kaikille tuntemilleni lapsille.)
 
fdsa
Kesällä/hyvällä ilmalla meillä lapset on ulkona omalla pihalla käytännössä katsoen koko päivän.
Kotona käydään yleensä syömässä, vessassa tai hakemassa jotain, eikä tulisi kyllä mieleenkään ruveta joka reissulla vaatimaan vaatteiden vaihtoa.
Illalla kun tullaan kotiin, niin yleensä käydään pesulla ja sitten jo yöpaita päälle.
Taitaa olla sellaisia sisätiloissa viihtyjiä nämä joilla on ulko- ja sisävaatteet erikseen.
 
"Viivi"
Sehän tässä omakotitalossa asumisessa on parasta, että nuo ulkotilat ovat kesäisin ikään kuin sisätilan jatke.
Terassilla istutaan ja syödäänkin lähes aina kun sen sää sallii.
Me taidetaan itse asiassa olla kesäisin aika vähän sisällä, joten erilliset ulko- ja sisävaatteet ei ole tullut mieleen.
Tai siinä mielessä joo, että aamulla kun vaihdetaan yövaatteet pois, niin laitetaan vaatteet joissa rymytään koko päivä pihalla (mitä nyt välillä käydään pissalla tai täydentämässä vesikannua sisällä). Ja illalla taas pesun kautta yöpuku päälle.
 
"mamma"
Saa. En tosiaankaan jaksaisi huolehtia noille uusia vaatteita päälle joka välissä. Itse moisesta ei suoriudu yksikään... Yllättävän vähän sitä sotkua sisään kantautuu.

Oikein huvitti silloin, kun keskimmäinen oli viikon päiväkodissa. Siellä pidettiin ihan ehdottomana, että eri vaatteet on oltava ulkona ja sisällä. No, ei se minua haitannut, ihan sama, mitä siellä tekevät. Mutta kun minä hain lapsen ulkoa, menimme kotiin ja lapsi saattoi jopa nukkua niissä "ulkovaatteissaan". :) Ja sitten aamulla samoissa sinne päiväkotiin sisälle. En tiedä, vaihdattivatko lapsella heti sisällä vaatteet, vai päätyikö loppujen lopuksi kuitenkin sisätiloihin niillä "ulkovaatteillaan". :)
"Tyrmistynyt ilme naamalla"

Siis täh!? Eikö lapsi käy edes illalla suihkussa? Ja vaatteitakaan ei vaihdeta edes kerran päivässä?

On meitä monenmoisisa. Ovat mahtaneet olla ihmeissään siellä päiväkodissa :) Vielä sekin että samat vaatteet yölläkin ja monta vuorokautta. Ei onnistuisi kyllä meikäläiseltä :D

Meillä vaihdetaan ulkovaattett pois kun tullaan sisälle. Jos nyt vaan käy terassilla vaikka iskän kanssa grillaamassa niin ei sitten vaihdeta eestaas mutta kädet pestään aina ennen ruokaa. En todellakaan halua että niillä likaisilla vaatteilla ryömitään sohvilla ja matoilla ja tuolien päällä. Kaikki verhoiluthan olisi pian pikantin likaisenharmaat :(
 
heihei mutsit
[QUOTE="mamma";26331213]Meillä vaihdetaan ulkovaattett pois kun tullaan sisälle. Jos nyt vaan käy terassilla vaikka iskän kanssa grillaamassa niin ei sitten vaihdeta eestaas mutta kädet pestään aina ennen ruokaa. En todellakaan halua että niillä likaisilla vaatteilla ryömitään sohvilla ja matoilla ja tuolien päällä. Kaikki verhoiluthan olisi pian pikantin likaisenharmaat :([/QUOTE]

Syy, jonka vuoksi en suosi valkoista sisustuksessa. ;)

(En halua kotini esineistä "kahleita".) Parasta kesässä on juuri sisä- ja ulkotilojen välisen rajan liudentuminen, mitä kokoaikainen valoisuus alleviivaa.

Ja usko pois, siistiä ja viihtyisää meillä silti on - ja käsi- ym. pesuistakin huolehditaan.
 
halipupu harmaana
Jos lapset tulee jäädäkseen sisäälle, niin ulkohousut ainakin heitetään pois päältä ja kädet pestään. Jos t-paita on kovin likainen, niin käsken senkin nakata pois. Jalkapesulla ei tartte käydä, mutta kesällä laitan lapset aina illalla suihkuun, niin on kivempi mennä nukkumaan. Joten en ole turhan tarkka, mutta vähän edes ja nyt on olkkarissa vielä aika uusi vaalea matto, jota koitan varjella.
 
"vieras"
siis keväällä tottakai on ulkohousut ja ulkovaatteet mutta ei todellakaan kesähelteellä, miten muka jatkuvasti vaihtaisin esim tytön hellemekkoa tai shortsit ja t-paitaa jos käy sisällä päivän aikana kymmeniä kertoja, sisälle ulos, ei kai kukaan laita tuonne ulos jos siellä on 20-30 astetta lämmintä ulkohousuja ja takkia, sinnehän tukehtuu.. eikä todellakaan vaatteita voi vaihtaa joka kerta kun tulee sisälle ja menee ulos, sitte en ehtis mitään muuta päivän aikana tekemään kun vaihtamaan kolmen lasten vaatteita jatkuvasti....
 
"kolmen äiti"
[QUOTE="vieras";26330965]Me kyllä asutaan omakotitalossa. Mutta meillä ei rampata ulos ja sisään vaan ulkoillaan aina kerralla kunnolla ja sit sisälle syömään jne.[/QUOTE]

Meillä sama juttu, omakotitalossa asutaan. Puhdasta on sisällä niin kesät talvet, ja lapset voi opettaa siisteyteen. Menevät omatoimisesti, jopa 4-vuotiaskin, joka ulkoilun jälkeen AINA käsipesulle ja nyt kesällä myös jalkapesulle. Käsipesulle menevät myös ruokailun jälkeen, joten likaisilla käsillä ei sotketa tässä talossa ainakaan paikkoja.
 
"minttu"
Saa. Jos nyt vaatteet/jalat on ihan hirveän likaiset, niin totta kai silloin vaihdetaan/pestään, mutta muuten saa kulkea ulos ja sisälle aivan rauhassa. En mä jaksa stressata kesällä jostain jatkuvasta vaatteiden vaihtamisesta.
 
Totta kai saa. Siinähän menisi puoli päivää pelkkään vaatteiden vaihteluun. Meillä on kuitenkin moppi ja imuri, joita käytetään päivittäin kesät talvet. Emme siis huku paskaan. Jalat pestään illalla ennen nukkumaan menoa.

Tietenkin jos ovat saaneet aikaiseksi jonkun ihan älyttömän kurakatastrofin, niin sitten vaihdetaan. Kuten pari päivää sitten. Annoin lapsille vadeissa vettä, joissa oli tarkoitus uittaa leluja ym. Uittivat tietenkin myös itsensä kenkineen päivineen ja pyörivät sen jälkeen hiekassa. Housuissa oli myös ihastuttava keltainen männyn siitepölykerros, jonka nuohosivat itseensä kuistin laudoitukselta. Silloin ei ollut asiaa samoissa vaatteissa sisään.

Muoks. paljain varpain ei toistaiseksi viitsitä kulkea, kun pihalla on edelleen niin paljon rakennusaikaista soraa. Jalat eivät siis kovasti päivän aikana likaannu.
 
Viimeksi muokattu:
---
Meillä lapsi on vasta kaksivuotias, joten kyllä vaihdan ulos vähintään eri housut, koska konttailee ja istuksii ties missä. Jos en vaihda, niin sisään tullessa joutuu kuitenkin vaihtamaan, kun vaatteet on ihan hiekassa ja mullassa. Ja hoitolapsilla (olen pph) edellytän myös erilliset ulkohousut kesäksi. Toki esim. viikonloppuisin ja vapaapäivinä mennään rennommin ja ulkona ollaan vähän miten sattuu. Silloin ei ole niin nökönuukaa että mitä on päällä. Mutta likaisissa vaatteissa ei kyllä tulla sisälle ja usein käytän lapsen vielä suihkun kautta, jos on kovin hiekkainen ja mutainen. Meillä on eteisessä erikseen ulkoleggareita ja gollareita, joista voi kiskaista sopivat päälle samalla vaivalla kun kengätkin pukee ja vaipan vaihtaa.
 
"vieras"
Yleensä paitaa ei vaihdeta sisälle tullessa mutta ei siinä kauan mene kun sisään tultua lapsi heittää housut pois ja hameen/housut tilalle (meillä miehen kanssa tapana aina vaihtaa kotivaatteet päälle heti samalla kun riisutaan ulkovaatteet ja saman tavan näyttää lapsikin itsekseen oppineen).

Paljain jaloin en muutenkaan anna täällä kaupungissa ulkona olla, joten kengät vaan pois. Maalla mummolassa taas on ruohikkoa koko piha, joten hiekkaa ei sisälle juuri kantaudu vaikka olisi paljain jaloin.
 
"noo"
Saa myllätä lapset niikuin aikuisetki. Kesäsin on takaovi auki ja siinä juostaan ees takasi pihan ja kodin välillä. Ois kyllä käsittämätöntä jos ruvettas joka ikinen kerta vaihtamaan vaatteet.. about 50 kertaa päivässä?
 

Yhteistyössä