Saako jostain ostettua ruskeaa pakkauspaperia? Tai muita hyviä ideoita uteliaiden lasten varalle.

  • Viestiketjun aloittaja vieraana.
  • Ensimmäinen viesti
vieraana.
Meillä on jouluperinteenä se, että joulukuusi ilmestyy jo joulukuun alussa. Pitkin joulukuuta sinne öisin ilmestyy tonttujen tuomana paketteja, jotka avataan vasta aattona.

Vaikka lapset on hirmu kiltisti jaksaneet aina aattoon odottaa, niin ikävä kyllä välillä on ollut nähtävissä pienet jäljet pakettien saumoissa, kun lahjapaperia on vähän raoteltu. Nyt pitäisi tämä vilunkipeli saada lopetettua alkuunsa, joten mietin että auttaisko jos laittais ensin ruskeaa pakkauspaperia ja sitten vasta lahjapaperin? Se ois kyllä aika kauheaa paperintuhlausta.. Mietin sitäkin, että laittais lahjat pahvilaatikoihin ja sitten vasta paperiin, mutta ei laatikot kyllä riitä siihenkään.

Ideoita kenelläkään?
 
"..."
[QUOTE="höh";29234978]Turhaa lasten "kiusaamista" tollanen, aattona vasta paketit kuusen alle niin säilyy jännitys.[/QUOTE]

Ihan parastahan se oli lapsuuden jouluissa, kun kävi salaa tutkimassa paketteja ja arvuuttelemassa, että mitähän sieltä löytyy.
 
vieraana.
Asutaan vanhassa rintamamiestalossa eikä täällä ole ihan oikeasti sellaista säilytystilaa, jonne saisin kaikki paketit mahtumaan piiloon. Sen takia tuo kuusenalussysteemi alunperin lähti kehittymään, ja nykyään se onkin jo oikein mukava perinne meidän mielestä. Lapsetkin jo joka vuosi kysyy joulukuun lähestyessä, että koska laitetaan kuusi ja koska lahjoja alkaa ilmestymään kuusen alle.

Ei meidän lapset vaikuta kovin rääkätyiltä tämän asian suhteen, päin vastoin oikein tuntuvat odottavan "tapahtumaa" innoissaan.

Kiitos jo tulleista vinkeistä.
 
"höh"
[QUOTE="...";29234991]Ihan parastahan se oli lapsuuden jouluissa, kun kävi salaa tutkimassa paketteja ja arvuuttelemassa, että mitähän sieltä löytyy.[/QUOTE]

Niin mutta mitä jännitystä aattona enää on kun kuusen alla olevien pakettien sisällön tietää?

Meillä lapset on nyt 11- ja 8-v. ja aina on paketit psyneet salassa aattoon asti, ja samaa jatketaan ainakin muutama vuosi vielä.
 
"..."
[QUOTE="höh";29235055]Niin mutta mitä jännitystä aattona enää on kun kuusen alla olevien pakettien sisällön tietää?

Meillä lapset on nyt 11- ja 8-v. ja aina on paketit psyneet salassa aattoon asti, ja samaa jatketaan ainakin muutama vuosi vielä.[/QUOTE]

Aina sitä jotkut paketit säästyivät piilossa. Ja en nyt muista, että tuo olisi mitenkään lahjojen saamisen iloa vähentänyt, vaikka niitä etukäteen olisi käynyt kurkkimassa. Muistan vain sen, miten jännää ja hauskaa oli veljen kanssa etsiä paketteja kaapeista ja raotella teippauksia :)
 
vieras#
Tuo sanomalehti olisi ilmainen ja ympäristöystävällinen keino. Jos haluat lisävarmistusta, laita osa lahjoista vielä laatikkoon. Niitäkin saa ilmaiseksi kaupoista, esimerkiksi kenkäkaupasta kannattaa pyytää. Usein ihan marketeissakin on jossain oven lähettyvillä laatikoita joita saa ottaa.
 
vieraana.
Pidättäydyn siis sanomalehti- ja laatikkolinjalla :)

Pelit ja leffat täytynee laittaa joihinkin laatikoihin, etteivät heti arvaa jo muodosta mikä paketissa lymyilee. Isommat paketit kääräisen ensin sanomalehteen (tai ainakin laitan "saumakohtiin" alle sanomalehteä) ja sitten päälle joulupaperit.
 
gvvb
Aluksi laittaisin sinne kuusen alle paketit joilla ei ole niin väliä vaikka yllätys arvattaisiinkin. Kiusallani ehkä yhden paketin jonka sisältö ei selviä ravistamalla, koputtamalla, kurkkimalla paperin raosta, vaikka laittamalla sen liian isoon väärään/tylsään pahvilaatikkoon. Enkä ottaisi stressiä vaikka joku lahjoista arvattaisinkiin oikein. Ne lahjat jotka haluan säilyttää yllätyksenä ilmestyisi kuusen alle vasta jouluna juuri ennen kuin lahjoja ruvetaan aukaisemaan.
 
Osta 2-3 kunnon juuttisäkkiä, spraylumella ja sabluunalla hiutaleita kylkeen ja lahjat säkkeihin & säkit kiinni. Voi pistää vaikka ketjulla ja munalukolla, jos ei mukulat muuten usko. ;) Nättiä ja jouluisaa yhtäkaikki.
 
Sanon vaan
Mä pakkaan muutenkin lahjoja ihan sanomalehteen, usein kyllä vanhoihin sellaisiin. Ja koristelen sitten niitä lisäksi.
Että eikö se olisi hyvä? :) kauniimman näköistäkin kuin kirjavat joulupaperit.
 

Yhteistyössä