RUSINASOPAN OHJE!

A shadieeyah
(huom kanelitanko ei pakollinen)

1 pkt (250 g) rusinoita
1 1/2 l vettä
1 kanelitanko
3/4 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa
Keitä rusinoita, vettä ja kanelitankoa kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes rusinat pyöristyvät.

Lisää sokeri. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Kuumenna, anna keiton pulpahtaa kerran tai pari ja nosta pois levyltä.
 
Jepulis
Ainekset
1 pss luumuja
1 l vettä
n. 1/2 dl sokeria
pala kanelia
2 rkl perunajauhoja
1 dl marjamehua
Valmistus
1. Huuhtele luumut ja anna niiden liota sokerilla maustetussa vedessä pari tuntia. Sokerin määrää voit vähentää, jollet pidä kovin imelästä.
2. Lisää kanelitangon pala kattilaan ja keitä luumut kannen alla hiljalleen pehmeiksi.
3. Sekoita perunajauhot marjamehuun ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keitokseen. Kiehauta.
4. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois. Tarjoa kermavaahdon kanssa. Luumukiisseli sopii hyvin myös riisipuuron kanssa.

Luumun voi korvata osittain/ kokonaan rusinoilla.
 
mie
mikähän sit on sellanen ku serkku ohjeisti minuu ja kerto et rusinoita kattilaan, kaks ruokalusikallista sokruu ja vettä reilusti että rusinat peittyvät ja sit pienellä lämmöllä pulpahtelloo 2-4 tuntia.
no kukin tyylillään.
 

Yhteistyössä