"Ruotsissa veronkevennysten arvioidaan rahoittavan itsensä takaisin."

vierailija
suomen demarit ei ymmärrä verotuksen dynaamisia vaikutuksia
Eivät kyllä ymmärrä Kokoomuksessakaan. Itse asiassa kokkareiden takia me olemme tässä kusessa. Suomi verottaa työtä selvästi kovemmin kuin OECD-maissa keskimäärin, mutta yritystoimintaa selvästi vähemmän kuin OECD-maissa keskimäärin. Siinä on meidän julkisen talouden ongelmamme ydin.
 
vierailija
Eivät kyllä ymmärrä Kokoomuksessakaan. Itse asiassa kokkareiden takia me olemme tässä kusessa. Suomi verottaa työtä selvästi kovemmin kuin OECD-maissa keskimäärin, mutta yritystoimintaa selvästi vähemmän kuin OECD-maissa keskimäärin. Siinä on meidän julkisen talouden ongelmamme ydin.
Se on nimenomaan näin:

Ehdotus:

Kannattaisi ottaa MALLIA Tanskasta maailman kilpailukykyisimmästä maasta, jossa on myös maailman paras elämänlaatu


Siellä ovat myös työläisten palkat keskimäärin 1 000 euroa kuussa Suomen työläisten palkkoja korkeammat, myös porrastettu ansiosidonnainen on huonoimmillaan parempi kuin oli Suomessa parhaimmillaankin, ja nyt vielä 8 viikon ja 8 kuukauden jälkeen OrpoPurran 20% ja 25% leikkurit. Myös Tanskan sosiaaliturva on huomattavasti parempi, ja työllistämispalvelut, joten ihmisille etsitään töitä, ei vain syyllistetä kuten oikeistohallitus Suomessa ja sen lakeijat.

Tanskassa ei ole Suomen maailmalla ainutlaatuista listaamattomien yritysten veroetua, yritysten yhteisövero sekä pääomaverotus on korkeampi ja Tanskassa on myös oikeiston kammoama arvonnousuvero eli ns. "miljonäärien maastapoistumisvero".
Ehkä näistä syistä juuri Tanska on maailman kilpailukykyisin ja parhaimman elämänlaadun maa, työntekoa eli lisäarvon tuottamista arvostetaan ja pääomilla makoilua verotetaan enemmän.


Muistaa pitää myös että Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason

Kevyt pääomaverotus vie Suomelta 5,5 miljardia euroa

"EU:n keskitasoon verrattuna kuluttaja ja palkansaaja maksaa saman verran enemmän."

Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason

Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa

Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi.
Blogikirjoituksessaan 4.5.2015

"Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.

Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.

Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.

Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:

Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

Savela toteaa, että myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bruttokansantuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia."



Tämä oli vuonna 2015. Sen jälkeen Sipilän porvarihallitus vain levensi railoa työn ja omistamisen välillä ja myös Rinteen-Marinin kaudella kepu esti kaikki yrittämiseen ja omistamiseen koskevat toimet. Yritykset toki saivat massiiviset koronasossutuet ja yritysten ahneusinflaatio (greedflation) nosti kuluja ja lisäsi mm. kaupan omistajien voittoja.

Ja epäsuhta työhön ja kulutukseen kohdistuvien ja yrittämiseen sekä omistamiseen kohdistuvan verotuksen osalta vain kasvaa OrpoPurran kaudella, kun maksutaakkaa lisätään pieni- ja matalatuloisille sekä duunareille, kun taas yrittäjät/omistajat eivät Suomitalkoisiin osallistu!

Tässä olisi korjausliikkeen paikka Orpo ..ja Purra!
 

Yhteistyössä