Ruotsalaiset kauhuissaan palauttavat Suomeen sata saamelaisten pääkalloja, kannattaako noita muinaisia kalmistoja mennä ronkkimaan?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ñäillä saamelaiskalloilla tehty rotuopillista tutkimusta Ruotsissa. Tutkimuslaitoksessa alkoi ilmentyä kauheita ja hyytäviä tapauksia joissa selvästi kaikki kiroukšen merkit nähtävillä kun kallot oli tuotu leikeltäviksi ja mittailtavaksi tutkimuksessa.

Nyt siis kauhistuneena tutkijat sälyttävät vastuun saamelaiskalloista suomalaisille. Kannattaako ottaa vastaan ja miten taataan etteivät ala temppuilemaan matkalla?
Jos ruotsinlaivassa kirottu rekka täynnä pyhiltä mailtaan kaivettuja raivostuneita saamelaiskalloja niin helposti jää Titanicin kauhut toiseksi! En haluaisi olla tuolla laivalla raivoavassa kevätmyrskyssä Valpurin yönä, kun aaltojen vyörytys vapauttaisi saamelaiskallot kahleistaan!

Vaikka saisivatkin lepopaikan Suomesta niin onko enää tietotaitoa ja perinteentuntijoita saattamaan nämä haudan lepoon. Osataanko valita paikka johon ovat tyytyväisiä, vaaditaanko uhri ja löydetäänkö sellaista, saamelaiset edelleen erittäin tarkkoja kulttuuristaan joten pienikin epäonnistuminen hautajaismenoissa voi johtaa pitkäaikaiseen ter.ro.riin kallojen taholta.

Lähellä raahea kuuluisa kummitelupaikka Haaransilta jossa kasarilla moottoritietä rakennettaessa tuli esille valtavat kasat saamelaisten luita. Monet oli haudattu poronvasojen kanssa ja näitä luita sitten paikalliset haki pelloilleen kalkkilannoitteiksi. Edelleen kummittelevat tuon häväistyksen vuoksi; tavallista on talviyönä nähdä Haaransiltaa lähestyttäessä Lappalaisen pirupororeen kanssa tiensivussa. Ikuisesti vaeltavat lumituiskussa luitaan etsien. Myrskyilmalla täydenkuun aikaan tulevat luitaan takaisin vaatimaan ohikulkijoilta, jos ei ole luita annettavaksi niin saamelainen kallonhenki ja poropiru vievät kulkijalta ihmiskallon lunnaikseen. Poronkusema vain helvettiin Haaransillalta paikalliset sanovat eikä maantien varteen mennä milloinkaan yöaikana!

Viisainta olisi nuo kallot jauhaa kananrehuksi kun kana niin pieni ettei ole vaaraksi vaikka olisi saamelaishenkien riivaama!
 
vierailija
Miten niin saamelaisten?
Suomalaisten pääkalloja ja muita palautettiin vasta nyt! Saamelaisten jäänteitä palautettu jo kauan aikaa sitten.


"
Ruotsi palauttaa Suomesta 150 vuotta sitten viedyt pääkallot
Ruotsin hallitus päätti tänään palauttaa 150 vuotta sitten Suomesta Ruotsiin viedyt pääkallot Suomeen.
Karoliinisen instituutin kokoelmissa Tukholmassa on 82 suomalaisvainajan pääkallot. Suurin osa niistä on peräisin Pälkäneeltä Pirkanmaalta.
Kallot kaivettiin rotututkimuksen nimissä ja vietiin Ruotsiin vuonna 1873.
Palautuksen jälkeen jäännökset haudataan.
Lue koko juttu täältä." Yle
 
vierailija
Ylen dokumentti:
Professorit kertovat suomen todellisen historian. 👇
Btw

"Saamelaiset ovat tuman DNA:n valossa geneettisesti vähemmän kaukana suomalaisista kuin muista eurooppalaisista. Tämä osoittaa saamelaisten ja suomalaisten polveutuvan suhteellisen lyhyt aika sitten eläneistä yhteisistä kantavanhemmista"

Saamelainen ensyklopedia
 

Yhteistyössä