ruokavinkkejä kaipaan taaperoikäisten vanhemilta

Meillä 1v 2kk ikäinen tyttö.. Hampaita löytyy 6 alhaalla 2 ja ylhäällä 4.. sitä olisin halunnut tiedustella teiltä muilta että millaista ruokaa yleensä teette taaperoillenne? Itse olen tehnyt makaroonilaatikkoa, muusia ja jauhelihakastiketta, ja keitttoja. Kanarisottoa tein yks pv mutta tyttö meinasi tukehtua siihen kun ei osaa vielä kunnolla pureskella kun ei ole hampaitakaan paljon. Muussatteko soseuttajalla lihakastikkeen palat vai meneekö alas pienentämällä...? Ootteko antaneet jo leipää vaikka ei hampaita vielä ole paljon? Jos olette, minkälaista leipää? Kiitos vastauksista jo etukäteen =)
 
Salama McQueen
Mä annan ihan samaa kuin me muutkin syödään (meillä kuopustyttö 1 v 3 kk), välillä syö, välillä ei. Jos ei uppoa (ei pidä makaronista eikä riisistä), saa sitten leipää tms. ja pullollisen maitoa päälle.

Paljon tehdään ihan sosekeittoja (tykkää kovasti), muusia, perunaam keittoja jne. Olen pyrkinyt tekemään ns. helpompia ruokia vielä, kun ne maistuvat paremmin, esikoinenkin syö niitä mieluummin. ;) Joka päivä ei tietenkään niitä takuuvarmoja, vaan uusiakin otetaan ohjelmaan, ei toki välttämättä uppoa heti, mutta sen aika on sitten myöhemmin.

Leipää syö (hampaat ihan samalla mallilla kuin teillä, eli 6) kaikenlaista, tummaa ja vaaleaa. Näkkäriä en ole antanut.

Muussaan ihan haarukalla, vähä kökköjä saa olla. Sormin tykkää syödä kovasti, makaronilaatikosta lihat, keitoista porkkanat, nakit jne.

Se riisi on usein pienillä vähän ongelmallinen...Meidän neiti ei syö riisipuuroakaan, vaan meinaa oksentaa. Ja mäkään en tykkää, kun se jotenkin tökkii kurkussa, jos ei ole tosi reilussa nesteessä. :whistle:
 
meillä neiti 1v 2kk syö sitä mitä muutkin eli ihan tavllsita kotiruokaa, laatikoita, keittoja, kiusauksia, kastikkeita!hampaita on 4 ylhällä ja 3 alhaalla! ja ihan leivistä syö, esim. ruispaloja, hapankorppua(herkkua), paahtoleipää, voileipäkekesiä, karjalanpiirakkaa!
 
www.piltti.fi -sivulla on hyviä reseptejä, joissa on myös "ikäsuositukset". Meidän kymmenhampainen on aika sihtikurkku, eli meinaa tukehtua paloihin, kamalaa. Eli aika pieneksi muussataan ruoat. Leipää hän kyllä syö, annan pienen palan kerrallaa, sillä jos itse saisi päättää, niin tunkisi koko leivän kerrallaan suuhun.
 
täällä yks esikoisen äiti on aika pihalla ruoka-asioiden kanssa.vuosi tuli jo täyteen ja pitäs totuttautua tavalliseen kotiruokaan.tähän saakka oon tehnyt paljon kasvissoseita ja lisännyt lihaa vähän joukkoon.ongelmallista siirtyä vanhempien kanssa samaan ruokaan kun se sattuu olemaan mitä milloinkin ja kuitenkin lapselle liian mausteista/suolaista...siispä lisää vinkkejä!edes pari sellasta mistä ois hyvä alottaa!
 
Meillä 1v1kk tyttö syö melki kaikkea (ei riisiä täälläkään :x ) hampaita on 4 ylhäällä ja 2 alhaalla. Karjalanpaisti oli herkkua kun oli tod. mureeta. Suolan lisään vasta itselleni jos tarvetta. Haarukalla muussataan suurimmat palaset. Perunamuusin kans uppoaa siis melkein mikä vaan :LOL:
 
Meillä kans syödään ihan tavan ruokaa. Vähän vaan palottelen pienemmäksi ja tietty en laita niin paljoo mausteita ja suolaa. Leipää syö hyvin, jopa ruista ja näkkäriäkin. Meillä tytöllä on jo 14 hammasta eli kyllä menee jo omassa suussa hyvin palasiksi. ;) Neidillä ikää 1v2kk
 
Meillä tehdään paljon keittoruokia(jauheliha-, kana-, kala-, makkara/nakki-), niihin saa menemään kasviksia reilusti, ja meillä ei peruna oikein maistu muussa kuin keitoissa. Jonkun verran teen kastikkeita perunalle tai makaronille jauhelihasta tai makkarasta. Kana riisin kanssa on herkkua!

Perunanpaloja pienin keitossa, ja kastikkeen seassa muussaan vähäsen, mutta muuten käyttävät omia hampaitaan, joita tosin on jo 14 toisella ja 16 toisella.

Leipää meillä on syöty jo 7kk asti, se oli omiaan auttamaan kutiaviin ikeniin, ja samalla tottui makuun. Kaikenlainen leipä menee, näkkärikin, päällisineen kaikkineen. Tosin lasten tapaan ensin syödään päälliset ja sitten vasta leipä =)
 
Meilläkin syödään paljon keittoja, ne on helppo muussata haarukalla soseeksi liemeen. Meidän poika oli pitkään hyvin tarkka ruuan koostumuksesta, yökki ja oksenteli isoja paloja. Siinä vaiheessa kun siirryttiin "samaan ruokaan" usein soseutin pojan ruuan erikseen sauvasekoittimella -tuli hienon hienoa jauhelihakastiketta jne. :) Nyt kun hampaita on enemmän, syö kokkareista ruokaa -siis samaa kuin muutkin. Lempiruokia ovat jauhelihakeitto, makarooni+jauhelihakastike, porkkanaletut, broileri liki kaikessa muodossa, kasvissosekeitot, uunilohi. Syö lähes kaikkea, mutta makkaraa en juurikaan anna tai joskus nitriitöntä. Leipää on oppinut syömään ihan vasta hiljattain ( on nyt 1 v 9kk). Parhaiten maistuu sämpylät, jotka on tehty Nalle ruis&kaura-puurohiutalepaketin ohjeella. Ja on hulluna lihapasteijoihin, joita saa lähileipomostamme.
 

Yhteistyössä