RUOKAHAASTE Vol: 26

Ruokahaaste vol. 25

Tämän viikon aiheena on:
tulevaan pääsiäiseen sopii venäläinen keittiö.
nyt voi harjotella ennen pääsiäistä. :p

Ja tässä aiemmasta kopioidut "säännöt":

* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo:20 ja kestää kaksi tuntia
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen (viimeistään maanantaina selvillä)

Tähän mennessä olleet aiheet:
kala
kahvi
kerma
peruna
sinihomejuusto
kinkku
punainen
jauheliha
aamiainen
kaali
hedelmä
katkarapu
porkkana
broileri
makkara
suklaa
punajuuri
muna
maksa
sisäfilee
rahka
nakki
vaaleanpunainen
italia
 
Viimeksi muokattu:
Keittiönoita
Kalakeitto venäläiseen tapaan



- 5 isohkoa perunaa
- 1 iso porkkana
- 1 iso sipuli
- 2 dl kuivaa omenasiideri
- 8 dl kasvislientä
- 1 rkl kapriksia
- 1 suolakurkku
- 1 pieni purkki herkkusieniä
- 300 g lohta kuutioituna
- 150 g katkarapuja
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 1 dl viipaloituja vihreitä oliiveja
tilliä ja persiljaa

Kuori ja paloittele porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuutioi suolakurkku. Laita perunat, porkkana, sipuli, suolakurkku, kaprikset, tomaattipyre, siideri, herkkusienet, kasvisliemi, sitruunankuoriraaste ja oliivit kattilaan ja keitä, kunnes perunat ovat miltei kypsiä.Lisää joukkoon lohikuutiot ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää katkaravut sekä silputtua tuoretta persiljaa ja tilliä. Anna kiehahtaa. Tarjoa smetanan kera.

Isompi kuva löytyy täältä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/venalainen_iso.jpg
 
Venäläinen pata Zarkoje+maustekurkkua ja etikkapunajuuria


1 kg perunoita
700 g naudanpaistia
2 sipulia
5 rkl öljyä
1,5 dl lihalientä
laakerinlehti
suolaa, mustapippuria
2 dl punaviiniä
2 dl smetanaa
persiljaa tai tilliä

1. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa liha kuutioiksi ja sipulit renkaiksi
2. Paista raa’at perunakuutiot kevyesti kuumassa, vähässä öljyssä ja pane syrjään.
3.) Lisää paistinpannuun hiukan öljyä ja paista myös lihakuutiot ja sipulirenkaat kevyesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
4. Pane voideltuun syvään uunivuokaan ensin lihakuutiot, sitten perunakuutiot ja päällimmäiseksi sipulirenkaat. Pane vuokaan myös
laakerinlehti ja kaada päälle lihaliemi.
5. Peitä ruukku kannella ja paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Kaada paistoksen päälle punaviiniä ja smetanaa. Anna ruuan paistua avonaisena 10-15 minuuttia.
7. Ennen tarjoilua ripottele päälle runsaasti tuoretta persiljaa tai tilliä. (Mä en kyllä laittanu kumpaakaa)
 

Yhteistyössä