Ruokahaaste vol 17

  • Viestiketjun aloittaja Keittiönoita
  • Ensimmäinen viesti
Keittiönoita
Ensi viikon raaka-aine on siis KAHVI. Kaikki mukaan! Ja tässä siis aiemmasta kopioidut "säännöt":

* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys klo 20-21, joskus aika saattaa hiukan myöhästyä
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen (viimeistään maanantaina selvillä)
 
Hyvä keittis että laitoit nuo "säännöt" tohon ylös. Mulla kävi just eilen mielessä että nuo vois aina kirjottaa pinon alkuun :), ja nyt ne siinä on :D

Jaa-a, että kahvi... Tämä on haasteellinen, koska kahviin en koske. Enkä mielellään sitä mihinkään laita ees pikkusta määrää :D. Mutta jos nyt tämän kerran jotain yrittäis tehä. Tai sit mä vaan keitän ukolle kahvit :D
 
Aaaaaagh, olin alkamassa kuvaamaan (vatkasin eka kermat päälle, jne...), kaivelin pulleroita jääkaapista, ja mies tuli selän takaa kysymään, mitä mä etin. Oli sitten kuulemma syönyt ne loput, kun teki niin mieli jotain hyvää. :headwall: :LOL: Joo, ne oli pieniä, yhdestä sai pari-kolme haukkua, mutta niitä oli 6 jäljellä.
Ehkä mä leivon uusiks. Ehkä en. Jemmaan ainaki tolta ukkokullalta siihen asti, että saan kuvattua... :heart:
 
MiniTiramisu-juustokakut

pohja:
100 g voita
2,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna
kaikki sekasin keskenään, jääkaappiin.

täyte:
1 prk mascarponea
1 prk tiramisurahkaa
3 rkl vahvaa kahvia
1dl sokeria
2 munaa

kaikki sekasin.
Painele takina muffinsivuokien pohjalle ja reunoille, täyte päälle. Uunissa n.20min 175 asteessa.

On aikas hiton hyvää :p

Kuva tulee illalla... Nyt kauppaan.
 
Keittiönoita
Lammaslihapullia kahvikastikkeessa



- 350 g lampaan jauhelihaa
- 1 pkt pekonia
- 3 pientä sipulia
- 1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
- 3 dl kahvia
- 2 dl kermaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 + ½ tl mustapppuria
- 1 + ½ tl suolaa
- voita paistamiseen

Kuori ja silppua sipulit. Silppua pekoni. Kuumenna nokare voita pannulla ja ruskista sipulit voissa. Laita 2/3 sipulisilpusta kulhoon ja siirrä loput odottamaan kastikkeen tekoa. Ruskista pekoni pannulla ja lisää kulhoon. Sekoita joukkoon jauheliha, 1 tl mustapippuria, persiljasilppu, valkosipuli, timjami ja 1 tl suolaa.

Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja ruskista ne pannulla. Nosta pyörykät sivuun. Laita pannulle 1/3 sipulisilpusta, ½ tl mustapippuria, ½ tl suolaa sekä kahvi. Keitä kasaan noin 15-20 min. Lisää kerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi, laita sekaan lihapullat ja anna hautua kannen alla 10-15 min.

Isompi kuva täällä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/kahvi2.jpg
 
[QUOTE="...";25508752]Mieluummin piece of cake :D[/QUOTE]

Perhanan htc typoineen..
Mokkakakku suunnitelmat meni uusiks kun joku ronsu veti suklaat ennen kaakkua.
Joten osallistutaan sitten tällä kilpailuun.

Vadelma-valkosuklaa juustokakku ja Espresso sillä tölkkitiivistemaidolla(makeutettu):



All You Need Is Sugar: Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Pohjana käytin tuota ylläolevaa reseptiä mutta hitusen muokaten.
Tuossa mainitaan liivatteitten määrä ja nuo halal liivatteet on n. 2krt isompia mutta en saanut niitä toiminaan että yks halal liivate olisi vastannut 2possu liivatetta joten suhteutin 1possu liivate = 1 halal liivate.
Ja täytteen liivatteen liotin runsaassa vedessä ja sulatin sitten 0,5dl kun ohjeessa puhutaan 3rkl.
Juustona Mascarponea.
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (mascarponea)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl vettä (0,5dl kuumennettaan ja sulatetaan liotetut liivatteet)

Kiille:
3 dl pakastevadelmista tehtyä sosetta (250g vadelmia, desi sokeria ja sopivasti vettä)
3 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua (0,5dl)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää voisula keksimuruun ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Vaahdota täytteen kerma ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto, sokerit ja valkosuklaasula. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata puristellut liivatelehdet siihen. Sekoita liivateliemi huolellisesti muun täytteen joukkoon. Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä vadelmasose ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateliemi vadelmasoseeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä.
 
  • Tykkää
Reactions: KiviäkinKiinnostaa

Yhteistyössä