Ruoan hinta muka laskenut vakaan prosentin ..enpä ole huomannut

vierailija
Muka lihan hinta alentunut jopa 2,5%, nousevanhan nuo näyttävät edelleen tosin nyt vain hieman, aiempien selvien hinnannostojen sijaa, mutta laskeneita hintoja ei näy. Taitaa olla enempi talousoikeiston kikkakolmonen tällainen uutisointi.
 
vierailija
Kaiken tappaa välilliset TASAverot eli piiloverot valtiolle. Ne taas ovat samat kuin rikkailla perushyödykkeissä, sähkö, poltto-aine, vakuutusmaksuvero, alv jne jne.
On sikamainen verotaulukko jos nämä lasketaan mutta sellastahan tutkimusta ei kukaan halua.
 
vierailija
Pianpa on päästy uusliberalismin unelmaan; ET OMISTA MITÄÄN JA OLET ONNELLINEN

..ja kysymys kuuluu, kenenkäs hallussa ne tuotantovälineet ja palvelut olivatkaan kapitaali-imperiumissa, ei ainakaan kansan.
 
vierailija
Onko yritysten vuodesta 2022 jatkunut järkky ahneusinflaatio = greedflation muka lähestymässä nollaa, enpä usko

INFLAATION SYY
Palkansaajaa syyllistetään palkankorotuksista, mutta todellinen syy nykyinflaatioon on muualla – ekonomisti Anni Marttinen haastaa puhumaan greedflationista
Usein sanotaan, että korkeat palkankorotukset ajavat inflaatiota ylös. Ekonomisti Anni Marttisen mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten paljon yritysten voittomarginaalit ja hintojen nostaminen vaikuttavat inflaatioon.
 
vierailija
Jep

Ahneusinflaatio uhka Suomessakin – Tätä se tarkoittaa
Yritysten voittomarginaalit ovat kasvaneet monessa maassa, mutta palkat eivät ole nousseet samassa tahdissa. Tämä on voinut johtaa ”greedflationiin”, jota on vaikea hillitä.
 
vierailija
Greedflationin eli yritysten ahneusinflaation jälkijunassa tuli shrinkflaatio, jossa yritykset kasvattavat voittoja pienentämällä pakkauskokoja hinnan pysyessä ennallaan. Kapitalistin ahneus on vakio.

Nämä ruokakaupan tuotteet ovat kutistuneet vaivihkaa – kilohinta noussut: "Paketti näytti edestä päin täysin samalta kuin ennen"
"MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin syyskuussa yleistyvästä shrinkflaatio-ilmiöstä, jolla tarkoitetaan tuotteiden tai tuotepakkausten kutistumista hintojen pysyessä samana. Ilmiö on havaittavissa meillä ja maailmalla."
 
vierailija
Mitäpä päivystävä koksupersu tähän?
Ei hän osaa kommentoida tähän asiaan. Hän vain kopioi toisten viestejä ja lyttää ex-pm:iä. En ole vielä huomannut hintojen alentumista. Ostan tavaraa tarjouksista ja alennetuilla hinnoilla. Radiossa kyseltiin ihmisiltä vaateostoksista. Joku eläkeläismies sanoi osuvasti ettei enää tarvitse ostaa niin paljon vaatteita kuin työvuosina. Ylen sivulta luin, että Suomen hinnat ovat 7:ksi kovimmat Euroopan maista.
 

Yhteistyössä