Rokotteista... HELP?!?!

  • Viestiketjun aloittaja mimmammuu
  • Ensimmäinen viesti
mimmammuu
Nyt on siis se joku rokotekokeilu homma... Enkä tiiä osallistuisko siihen vai ei.

Kertokaa jotain siitä? Mitä vastaa ne siis rokottaa? Onko sivuvaikutuksia? Oletteko ottaneet omalle lapselle? Miksi / miksi ei?

Anoppi kerto kauhujuttuja noista kokeiluista..

Muutenki mietityttää.

Pitäskö neuvolaa olla niitä postissa tulleita papereita mukana? .ö..mitää hajua missä ne on.. :((
 
pirpana
Meidän likka osallistui rokotuskokeiluun, eli sai rokotteen joka on joko pneunokokilta suojaava tai hepatiitti rokotteen, sitä kumman sai emme tiedä( jos tarttee hepatiittirokotteen esim. matkaa varten, saa kyllä tietää kumman rokotteen on saanut). Pakkohan ei oo osallistua tietenkään! Neuvolasssa ne kyllä selvittää asiat perinpohjaisesti jos haluaa osallistua. Meillä ei tullu sivuvaikutuksia ollenkaan.
 
Pneumokokkirokotetta testaavat sokkotestinä ja verrokit saavat hepatiittirokotteen. Emme osallistuneet tutkimukseen, koska mielestämme lapsi on liian pieni olemaan testikappaleena ja saamaan monta ylimääräistä rokotetta. Teimme päätöksen puhtaasti yksilötasolta tarkastellen. Lapsi on kotihoidettu, joten ei ole siellä päivähoitopaikoissa sen enempää levittämässä kuin saamassakaan näitä välikorvantulehduksia tai muita kausitauteja. Muutenkin olemme siirtäneet esim. mpr-rokotteen saamista 1,5v-neuvolasta kolmevuotisneuvolaan isomman lapsen kohdalla, jotta hän ehti vähän kasvaa. Ihan hyvä oli, sai ko. rokotteesta aivan hirvittävän reaktion moneksi päiväksi ja oli tosi kipeä - teen pienemmän kanssa saman jutun.

Neuvolassa osallistumisesta kysyttiin viimeksi ja kun vastasin ei, hoitaja kysyi, onko meillä jokin erityinen syy jättää osallistumatta. Mietin, että siinä tuli valinta arvotettua; jos olisimme lähteneet tutkimukseen, ei varmastikaan olisi kysytty, onko meillä jotain erityistä syytä antaa lapselle tätä testausrokotetta. Vastasinkin vain, että mielestäni ei ole eettisesti oikein kysyä perusteluja asiassa, jossa tosiasiallisesti on oikeus päättää vaikka perstuntumalla osallistuuko vai ei. Asia jäi silleen. Kai sitä ainakin pienillä paikkakunnilla odotetaan, että ihmiset automaattisesti lähtevät mukaan kaikkeen, mikä luukusta kolahtaa.
 

Yhteistyössä