Ristiäiset

Joo joo aiheesta on varmaan jo kymmeniä alotuksia, mutta halusin alottaa uuden, josko jollain olis uusia hyviä ideoita.

Eli siis kesällä tarttis järjestää ristiäiset, jonne on tulossa porukkaa myös pidemmän matkan päästä. Ei mistään tuhansien kilometrien, vaan parin tunnin ajomatkan päästä.

Menuuta ollaan suunnittelemassa.. Budjetin tarttis pysyä suhteellisuuksien rajoissa, joten mitään pitopalvelua ei voida palkata. En myöskään ite ole käsistäni millääntavalla taitava, joten leipomiset jää siltä osin aika niukille.

Kehtaako ristiäistarjoilut hommata ihan vaan kaupan valmistiskiltä tai pakastealtaasta? Onko jollain jotain hyviä vinkkejä helppoon ja edulliseen tarjoiluun? Tarkotus olis tarjota jotakin ruokasampaa (ei kuitenkaan lämmintä ruokaa) ja jälkkäriksi makeeta. Tällä hetkellä listalla on voileipäkakku ja täytekakku. Mitä muuta?
 
vieras
ruokaisat salaatit vois olla kivoja, esim joku juustosalaatti, pastasalaatti tms. Muutama salaatti ja patonkia ja levitettä.

Kakku voi olla jälkiruokana, siihen keksejä (esim sellaisia pipareita joissa on vaaleanpunainen tai -sininen kuorrutus) ja joku esim kuivakakku.
 
vieras
Lämminsavulohi-pastasalaatti

1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
4 dl kierrepastaa
1/2 rkl öljyä
n. 10 cm tuoretta kurkkua
2 keskikokoista omenaa
1 rkl sitruunamehua
2 isoa tomaattia
200 g lämminsavulohta

Kastike:

1 tlk kermaviiliä
3/4 tl sitruunapippuria
2 tl sitruunamehua
hienonnettua tilliä
1/2 tl sokeria

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan väljässä vedessä ja lisää kypsään pastaan öljyä. Viipaloi kurkku ja tomaatit. Kuori ja viipaloi omena ja kaada sitruunamehua viipaleiden päälle tummumisen estämiseksi. Irrota lämminsavulohesta nahka ja paloittele kala. Asettele salaatin ainekset omiin ryhmiinsä laakealle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.
 
vieras
Meillä päin useissa juhlissa on ollut paistettuna kaupan pakastealtaasta coctailpiirakoita ja päälle erilaisia levitteitä, tai sitten leikkeleitä ja juustoja tai sitten munavoita. Voileipäkakku kuulostaa hyvältä.
 
vieras
Meillä oli lämpimänä ruokana lihakeitto. Lohikeitto on myös hyvää ja helppoa tehdä. Kun on "kunnon ruokaa", makeaksi riittää täytekakku ja keksit. Ja vaikka niiden lisäksi kaupan pakastealtaasta pullaa.
 
Siinähän oli jo vinkkiä jos jonkinnäköistä :) Hyvä kuulla ettei tämmönen poropeukalokaan ole VÄLTTÄMÄTTÄ ihan pulassa isojen juhlien järjestelyjen kanssa :D Ongelmia tuottaa myös se, että kaikki sukulaiset ja kaverit asuu niin kaukana, ettei niistäkään paljon apuja saa järjestelyissä. Mutta tossa tulikin jo monta uutta ideaa joiden avulla saatan pärjätä omillanikin :D
 
Pastasalaatti on helppo ja sen kaveriksi voi olla ihan vihreä salaatti. Pakastealtaasta coctail-piirakoita ja niille levitteitä. Munavoi on kiva, jos viitsii tehdä. Jos noiden lisäksi on voileipäkakku, ei mielestäni muuta tarvitse. Kakku ja keksit riittää makeaksi.
 

Yhteistyössä