riisin "sukulainen" ja muut "sukulaissuhteet

en nyt muista miten toi pitäs virallisesti sanoa mutta
tietääkö kukaan et miten nuo ruoka-aineiden "sukulaissuhteet" meni.

Eli eikös, vehnä, ohra, ja ruis oo niinko samaa jne.
eli mites sitte kaura riisi ym.
siis kaikki nää tiedot otan vastaan.

meillä 10kk ja vielläkin etitään sitä ensimmäistä sopivaa ruokaa. Maito menee...

:headwall: :headwall: :headwall:
 
peruna, bataatti, riisi, maissi, luumu, viinirypäle jota oli ruusunmarjasoseessa, ruusunmarja, vehnä, kaura, nauta, mango, parsakaali, tattari,
sit aiemmin, possua, kanaa, kalaa, joita kokeillaan uudelleen kunhan vaan keretään.

pitkään oli kesäkurpitsa mitä syötiin, mut nyt ei halua sitä enään. Kait se kyllästyy väkisinki siihen.

eli siis jos riisi ei käy niin voi kuvitella että maissi, kaura, ruusunmarja, luumu sun muut, mitä siinä listassa oli jotka kuulu 4) Ruusukasvi-LTP kohtaan niin ei välttämättä sovi. Eli ei nyt heti kannatta kokeilla muita niitä mitä siihen listaan kuuluu.
Oonko ymmärtäny oikein?
 
Yahoon allergialistan sivuilla on myös näitä ristiinreagointilistoja.

Tavallaan ne on ihan hyviä, sillä joskus ne selittävät miksi jotkut ruoat eivät näytä sopivan ja tietyllä kiinteiden osa-alueella tuntuu että koko ajan lyödään päätä seinään. Toisaalta joku lähisukulainen " yllättäen" sopiikin...
 
Mites se oli, jos riisi ei käy, niin onko riisitärkkelyskin automaattisesti pois pelistä? Sitä kun on noissa hedelmäsoseissa ym.

Netskuli, löytyikö teillä sopiva maito helposti?

Meilläkään ei vielä yhtään sopivaa maidon lisäksi ole, tosin vasta kaksi kuukautta etsintää takana. Tuo riisin sopimattomuus vaan oli jotenkin paha kolaus, ei anna kamalasti uskoa...
:'(
 
Iiris: mitä riisiä kokeilit? Onko teillä ilmennyt vilja-allergioita? Joskus riisi saattaisi sopia mutta lapsi reagoikin riisivalmisteessa oleviin pieniin epäpuhtauksiin (muihin viljoihin), esim. vehnään, jota voi olla esim. pakkauslaitteissa tai samoissa tiloissa. Meillä käytetään Dr Kousa Risdiet -riisiä, joka on ns. puhdasta riisiä. Halusin kokeilla riisin ns. puhtaana, niin näkee varmuudella sopiiko riisi vai e. Kotimaisia vijoja ei olla vielä kokeiltu.

Riisi vs. riisitärkkelys -asian huomaa varmaan kokeilemalla. Luulisi kyllä herkän riisiallergikon reagoivan myös riisitärkkelykseen :/ Olen itsekin yrittänyt etsiä tietoa mitä riisitärkkelys voi sisältää. Tietäisiko kukaan? Voiko olla jotain muutakin riisitärkkelyksessä kuin riisiä?

Tsemppiä sinulle kokeiluihin! Kyllä vielä sopivia kiinteitä löytyy.
 
Meillä ei käynyt riisi tärkkelyksenä sosepurkeissa (ainakin näin oletan) eikä muksun puurojauheena, olisiko jollain kokemusta, että silti tuo Risdiet olisi käynyt? :attn:

Netskuli Oliko teillä niin, että käytätte aivan tavallista korviketta? Meillä ainakin taisteltiin kaikkien kiinteiden sopivuuden kanssa niin kauan, kun maito antoi koko ajan oireita, eli kokeilut meni aina metsään, kun maito kuitenkin oireili. Sittemmin käyttöön otettiin neocate ja sen turvin alkoi kaura, bataatti ja aprikoosi sopimaan. Nyt käytössä soija ja ruokavalio kutakuinkin sama edelleen, lihoja olen koittanut hakea.. Siitä teen nyt oman aloituksen..

Kyllä tämä sellaista pään seinään lyömistä on, mutta etsivä löytää, työ tekijäänsä palkitsee ja miljoona muuta sananlaskua tähän sopii.. Kyllä se tästä! =) Emme ole tässä yksin ja pääasia, että lapsi kasvaa, se on hyvä merkki! =)
 
Ahmutar: Muksun puurojauhe oli meillä, jota syötiin, ja ainakin rav.terapeutin mielestä piti olla ok. Alkuun näyttikin, että se käy, mutta reilun parin viikon (+maissin lisäyksen) jälkeen alkoi ongelmat. Sittenhän sitä pakitettiin pelkkään maitoon asti. Senkin sopivuutta (Almiron) ehdittiin epäillä, kun melkein pari viikkoa meni, ennen kuin riisin "vahingot" hävisivät. Testasin sen riisin vielä toistamiseen, ja kyllä ei se vaan käy! Nyt maissi kokeilussa...

Jonnakar: Veit sanat suustani, sanalle turhautuminen on tämän allergiasuon myötä löytynyt ihan uusia syvyysasteita. Meilläkin tyttö kasvaa hyvin, joten sen suhteen ei hätää. Toivoa antaisi kovasti, jos edes yksi sopiva eväs tytölle löytyisi... :headwall:
 
Riisi ja maissi ovat sukulaisia, joten jos toinen ei käy voi toisen kanssa olla myös ongelmia. Jos tuntuu, ettei mikään valmishedelmäsose käy, voi vika olla juuri tärkkelyksessä esim. tapioca.

Jos tuntuu ettei kiinteitä tunnu normisti löytyvän, on yksi vaihtoehto rotaatio. Meillä kaikki kiinteät on rotaatiolla. Siinä tehdään kolmen päivän minialtistus ja jos oireita ei siinä ajassa tule, otataan kiinteä rotaatioon kerta viikkoon. Osa kiinteistä voi olla myös joka päiväisessä käytössä ja osa rotaatiolla. Meillä osassa ruoka-aineissa on rotaatiolla tapahtunut hidasta siedättymistä ja niitä voi jo antaa useammin. Osa on sitten ajan kuluessa alkanut aiheuttamaan oireita ja ovat jääneet sitten kokonaan pois käytöstä. Rotaatio vaatii myös aika tarkkaa oirepäiväkirjaa, koska kokeilut ovat lyhyitä ja ruokia joutuu siksi syynäämääm jonkun aikaa tarkemmin, vaikka ovat jo rotaatioon mukaan päässeetkin.
 
ei olla valmiita soseita annettu muutakun kokeiltu luumu sun muut.
missä on yhtä hedelmää

riisi ja maissitärkkelyksestä ei pitäis kuulemma tulla oireita. Eli maissi alergiaa kärsivä vois suurustetta esim käytää.
En oo ite viel kokeillu joten kokemusta ei oo, mutta mun mielestä allergia ja astmaliiton sivuilla tuosta oli. En 100% varma oo mistä luin.

meillä menee tavis maito koska nyt kun likalla on taas maitokuuri kaikki on hyvin.
Sitten kun taas jotain kokeillaan niin oireet tulee.

nyt kokeilen hirssiä jos ei käy niin hankin guinoaa. Katsotaan jos nyt jonkun puuron sais......
muksun siin riisipuuron kyljessä luki et sisältää maissia? Joten täytys varmaan riisin sopivuus puhtaalla riisillä kokeilla, mut en vielä. Kokeillaan eka niitämitä ei kertaakaan olla kokeiltu.

siitä maidosta viel että en min eikä kukaan muukaan usko et se maito on aiheuttaja koskapelkällä maidolla ei oo oireita... tuntuis ainakin oudolta että se johtuis siitä..
 
Eikös tuossa rotaatiossa pitäisi olla hyvin selvillä oireiden viive ja itse oireilutyyppi? Ajattelin kun meillä pointsi oireilee monellakin eri tavalla, niin mitens se sit menee...? Vai huomaako sen tosiaan päiväkirjasta sitten tutkailemalla että tulee ns. tiettynä päivänä outo oireilu esim parin päivän päästä aina...?

Yleensähän vissiin on aika yleistä tämä kahden tai neljän päivän päästä oireilu ja tyypillistä myös viiden päivän rajapyykki kokeiluissa....

Meillä pystyisin ehkä possun tai broiskun ottamaan näin mukaan kuvioihin, ehkä jopa molemmat... Samaten riisin... Ehkä.... :/

Kysyin juuri tuttavalta tästä siedätyshommasta, että mitä mieltä HÄN on.. Niin hän oli totaali pidättäytymisen kannalla.

Missä vaiheessa te suositatte siedätystä? Ikä? Vai joku muu tekijä..?
 
Eikös tuossa rotaatiossa pitäisi olla hyvin selvillä oireiden viive ja itse oireilutyyppi? Ajattelin kun meillä pointsi oireilee monellakin eri tavalla, niin mitens se sit menee...? Vai huomaako sen tosiaan päiväkirjasta sitten tutkailemalla että tulee ns. tiettynä päivänä outo oireilu esim parin päivän päästä aina...?

Yleensähän vissiin on aika yleistä tämä kahden tai neljän päivän päästä oireilu ja tyypillistä myös viiden päivän rajapyykki kokeiluissa....

Meillä pystyisin ehkä possun tai broiskun ottamaan näin mukaan kuvioihin, ehkä jopa molemmat... Samaten riisin... Ehkä.... :/

Kysyin juuri tuttavalta tästä siedätyshommasta, että mitä mieltä HÄN on.. Niin hän oli totaali pidättäytymisen kannalla.

Missä vaiheessa te suositatte siedätystä? Ikä? Vai joku muu tekijä..?
 
Ja kauanko rotaatiolla kierrätätte aina yhtä, ennen kuin aloitatte uuden?

Mä oon muuten hiukan huolissani tuosta päivittäisestä pienestä, yhdestä pulautuksesta, jota tapahtuu soijalla. Yöt ovat kuitenkin huomattavasti paremmat ja muutenkin unet ovat paremmat kuin neocatella.... Oiskohan siis niin, että soija pienemppi paha tällä hetkellä.... Hitsi! :headwall:

Noh, hyväksynnässä on jo allergiat, juu.... =) =)
 
Rotaatiossa täytyy pitää tosi tarkkaa kirjaa oireista ja syömisistä. Mä en ota rotaatioon kerralla uusia mitenkään älytöntä tahtia, jotta pysyn oireissa joten kuten kärryillä. Saatan siis kokeilla vaikka esim. uutena bataatin tällä viikolla ja jos se sopii otan sen rotaatioon ja mennään yksi kierros ja sitten kokeilen vaikka maissin ja jos se käy seurailen pari kierrosta jne. Meillä rotaatio oli alkuun viikko, nyt kaikki on viiden päivän kierrossa. Poikkeus on quinoa ja amarantti, jotka ovat mukana vuorotellen. Väliä niille tulee siis 10 päivää.

Kannattaa tehdä ero sietämisen ja siedättämisen kannalla. Rotaatiossa on tarkoitus pikku hiljaa siedättää elimistöä, niin ettei oireita tule. En siis siedä esim. refluksia oireena, vaan silloin on jo raja ylitetty. Tarkoitus on siis pysyä koko ajan oireilukynnyksen alapuolella. Meillä pikku hiljaa on pystytty kasvattamaan annoskokoa ja antokertojen määriä joissain kiinteissä. Jotkut taas alkavat aiheuttaa enemmän oireita ja lopulta ne saatetaan jouitua poistamaan sitten kokonaan.

Meillä quinoasta alkoi tulla pientä oiretta tuossa viiden päivän rotaatiossa. Lähinnä hienoista pyllyn punoitusta ja aavistuksen levottomampi yö. Kerran kymmenessä päivässä se ei aiheuta oireita ollenkaan.

Meillä oireita tulee joskus vasta useamman rotaatio kierroksen jälkeen, mutta suurin osa oireista alkaa jo kolmen päivän minialtistuksen aikana. Tänään kokeilin lanttua ja jo nyt on ilmassa pientä oireilua. Uskallan siis epäillä, ettei se selviä minialtistuksesta ja ei saada sitäkään mukaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja NallePuh82:
Kannattaa tehdä ero sietämisen ja siedättämisen kannalla. Rotaatiossa on tarkoitus pikku hiljaa siedättää elimistöä, niin ettei oireita tule. En siis siedä esim. refluksia oireena, vaan silloin on jo raja ylitetty. Tarkoitus on siis pysyä koko ajan oireilukynnyksen alapuolella. Meillä pikku hiljaa on pystytty kasvattamaan annoskokoa ja antokertojen määriä joissain kiinteissä. Jotkut taas alkavat aiheuttaa enemmän oireita ja lopulta ne saatetaan jouitua poistamaan sitten kokonaan.
Juuri näin. Kyllä minustakin rotaatiolle on olemassa oma paikkansa allergioiden hoidossa. Siinä ei ole tosiaankaan tarkoitus sietää oireita vaan pysytään koko ajan allergiaoireilun kynnyksen alapuolella. Rotaatiohan käy sellaisille ruoka-aineille, joista oireet eivät ala ihan tosi pienistä määristä ja heti. Ruokia tauottamalla vältellään elimistön allergista reaktiota.

Jonnakar: Mun käsittääkseni rotaatiomallia voidaan kokeilla silloin kun "perinteinen" menetelmä (kokeilemalla yhtä kiinteää viikon ajan kasvattaen annos täyteen vuorokausiannokseen) ei tuota tulosta. Lapsen oireilukuviosta on siis jo kerätty kokemuksia. Iällä ei ole merkitystä. Joillekin rotaatio on ainoa tapa saada yhtään kiinteitä lapsen ruokavalioon. Joillakin osa kiinteitä sopii rotaatiossa ja osaa kiinteistä voi antaa rajoituksetta joka päivä.

Rotaation toteuttaminen käytännössä on aika haasteellista. Silloin olisi mun mielestä syytä lapsen allergioiden olla allergologin hoidossa ja seurannassa. Yhdessä allergologin kanssa suunnitellaan kokeiltava rotaatiomalli. Kokemusten perusteella mallia tarvittaessa säädetään tai vihelletään pelin poikki.

Voithan sinä Jonnakar tehdä "minikokeilun" rotaatiosta possua ja broiskua vuorottelemalla jollakin mallilla ja katsoa miten käy. Mutta enempiin rotaatioiden toteuttamisiin hakisin apua ammattilaiselta.

 
Meidän pojalle tattari oli ensimmäinen vilja, josta ei tullut selkeitä allergiaoireita, mutta jotain kumminkin. Allergologi ehdotti, että kokeillaan sitä vain joka toinen päivä.. ja ihme kyllä, tämä alkoi toimia heti. Ei siis varsinaista rotaatiota, mutta siedätystä kumminkin. Kokeilin tuossa pari viikkoa sitten lisätä tattarin joka päivään ja heti alkoivat myös oireet. Eli tämä toimii meillä nyt.
 

Yhteistyössä