reilun 2 kk kanto- ja sylissäpito asentoja kaivataan

  • Viestiketjun aloittaja jäntevä toispuoleinen vauva
  • Ensimmäinen viesti
jäntevä toispuoleinen vauva
Ei tunnu enää viihtyvän vauva-asennossa. Neuvolassa todettiin ylijäykkyyttä ja ei katsele paljoa oikealle puolelle.Pullosta syöttämisestä on tullut ihan täysin sirkus, vetää itseään kaarelle ja itkee kokoajan. Olen nyt syöttänyt sitterissä kun siinä ainoastaan tuntuu homma toimivan. Refluksia on joten pystyasennossa syöttäminen lienee järkevintä, mutta pelkään että vauva tippuu sylistä syödessä kun rimpuilee ja raivoaa niin pahasti. Refluksia kyllä hoidetaan prepulsidilla ja gavisconilla.

Löytyykö netistä ihan jotain kuvia missä asennoissa vauvaa kannattaa kantaa tai pitää sylissä jos on jäntevyyttä ja toispuoleisuutta. Fysioterapiaan olemme menossa vasta kuukauden päästä ja tuntuu että jäykkyys vaan lisääntyy joten olisin kiitollinen vinkeistä.
 
Eikö äitiyspakkauksessa oo sellasta opasta? En kyllä muista mistä se esite aikoinaan tuli... kanna kainalossa, hartialla, vaihtaen puolta. Anna olla lattialla seläällään ja mahallaan ja houkuta vauvaa katsomaan lelua kummaltakin puolen jne?
 
Kokeile kantoliinaa
Jos kannat vauvaa vasemmalla kädellä ja vauvan pää on kaulasi vasemmalla puolen.
Vaihda asento peilikuvaksi: kanna oikealla kädellä vauvan pää ja vartalo oikella puolella.

Jos kannat yhdellä kädellä kanna kahdella.

Tee oikealla se mitä teit ennen vasemmalla näin vauva saa samalla treeniä heikolle puolelle.

Voithan sä syöttää sitterissä jos se helpottaa.

Kantoliina joku trikoinen voisi olla hyvä kun laitat vauvan sinne lonkat auki "sammakkoasentoon".
 
Meillä on tämä kuopus ollut hivenen jäykkä ja kosketusta säpsähtelevä noin 4-5 kk iässä. Neuvolassa kehottivat kantamaan vauvaa niin, että kun pidän vauvaa perinteisessä käsivarrella-asennossa niin samalla laitan käteni vauvan jalkojen välistä ja pidän kehoni puoleista jalkaa ylhäällä. Tämä kuulemma rentouttaa vauvaa. Kantopuolta kannattaa vaihdella jolloin vauvan molemmat jalat saavat olla vuorotellen ilmassa ja vapaa jalka roikkumassa.
 

Yhteistyössä