Refluksitauti, Nexium ja Prepulsid

Heippa!

Meillä tytöllä todettiin viimein silent refluksi 7kk iässä. Ollut koko pienen elämänsä itkuinen, kipuinen, huono nukkuja jne. Koliikista aluksi puhuttiin, mutta äidin aavistukset olivat oikeassa ja viimein saatiin diagnoosi sekä lääkitys. Tämä sinänsä jo hyvin huojentavaa.

Oisko jollain kokemusta kuinka nopeeta kyseiset lääkkeet on alkaneet vaikuttamaan? Meillä Nexium ollut nyt käytössä 5 päivää ja Prepulsid 3 päivää. Jotenkin tuntuu et neidin vointi mennyt jopa huonompaan suuntaan? Tai siis enemmän nieleskelee ja röyhtäilee, onko jollain saman suuntaisia kokemuksia?

Kiitoksia vastaukista :hug:
 
Chamorphis
Meillä käytössä Prepulsid ja auttoi parissa viikossa. Pari kuukautta sitten sai diagnoosin ja nyt on oireeton. Ensin kokeiltiin Gavisconia ja se pahensi oireita. Nexiumista en osaa sanoa. Toivottavasti saisitte pian sopivan lääkkeen ja avun. Tiedän mitä on katsoa toista kipeenä ja itse on avuton. :hug: Meillä diagnoosina gastroesofaaginen refluksi tai jotain sinne päin. Mut periaattees kans se hiljanen versio, et ei oo ikinä hirveesti oksennellu pienenä...
 
Anteeksi onnimonni kun tunkeuden sun ketjuun mutta minkälainen on hiljainen refluksitauti? Kun mää ihmettelen miksi meidän poika on niin huono nukkuja mutta oikein mitään oireita oo mihinkään.. Oon ajatellut että on vaan huono nukkuja mut nyt heräs mielenkiinto...

kiitos ja anteeksi :hug:
 
Kiitos nopsasta vastauksesta! :) Eli ootellaan nyt vaan rauhassa.. Vaikka katsellut 7kk kipeää lastaan, meinaa nää päivät olla TOSI PITKIÄ kun odottaa, koska pieni saisi viimein avun. Ja pelottaa, että lääkkeet ei sovi neidille, kun vähän tota takapakkia mun mielestä nyt tullut.
 
Daaria:

Ei tartte pyydellä anteeks =)

Yleensä refluksitautiin liittyy kova pulauttelu/oksentelu mut tää silent versio on sitä, että ruoka nousee ylös mahalaukusta ruokatorveen ja seilaa siinä edes takas. Eli vauva ei puklaile normaalia enempää mutta nieleskelee paljon. Vatsahapot ärsyttää tällöin ruokatorvea ja aiheuttaa kipua. Meillä ainakin on ollut ihan selkeästi havaittaa nieleskelyä tosi paljon. Lisäksi siis itkuisuutta, huonoja unia, ei viihtynyt vatsallaan tai selällään, huonoa ruokahalua jne..

Meillä huono nukkuja oli kuus ekaa viikkoa n.23h vuorokaudesta sylissä, ei rauhoittunut nukkumaan mihinkään muualle kuin syliin, silloinkin vaan aamuyön muutamaksi tunniksi. Ei viihtynyt vaunuissa, turvakaukalossa, ei missään.. Ja siis itki oikeastaan koko päivän vaikka oli sylissä..

 
Ok, kiitos onnimonni, ei meillä sitten tuota ole. Kaveri on hyväntuulinen kyllä päivisin eikä nieleskele, öisin vaan herää tunnin välein itkemään... Rauhottuu kyllä heti ku syliin ottaa eli en usko että on kipeä.. tahtoo vaan vähän jo väsyttää...

Toivottavasti teillä helpottuu pian, voimia!!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Daaria:
Ok, kiitos onnimonni, ei meillä sitten tuota ole. Kaveri on hyväntuulinen kyllä päivisin eikä nieleskele, öisin vaan herää tunnin välein itkemään... Rauhottuu kyllä heti ku syliin ottaa eli en usko että on kipeä.. tahtoo vaan vähän jo väsyttää...

Toivottavasti teillä helpottuu pian, voimia!!!
Kiitos, toivotaan et pian helpottuu :)
 
Anteeksi että kommentoin vielä täysin ohi aiheen, toivottavasti et onnimonni1 pahastu. :ashamed: Daaria: Minusta kuulostaa tuo tunnin välein heräily ihan vaan siltä että lapsella on vaikeuksia siirtyä univaiheesta toiseen. Meille lääkäri selitti, että vauvoilla vaihtelee sikeän ja kevyen unen vaiheet noin tunnin välein. Joillakin lapsilla on vaikeuksia siirtyä univaiheesta toiseen, jolloin he havahtuvat hereille ja tarvitsevat apua uudelleen nukahtamiseen. Tähän auttaa kuulemma useimmilla lapsilla ihan vaan aika ja kärsivällisyys, toiset tarvitsevat unikoulua. Jaksamista! :hug: Onnimonni: toivottavasti vauvallesi löytyy pian sopiva lääkitys ja apu vaivoihin, kamalaa kun pikkuinen on kipeä! :hug:
 
Meillä alkoi neidillä n.6 kk:n iässä runsas oksentelu ja pulauttelu. Välillä oksennus tuli heti ruokaillessa ja välillä parisen tuntia syömisen jälkeen. Kiinteitä ollaan syöty jo 4 kk:n iästä. Neiti on ollut koko ikänsä huono syömään lievästä sydänviasta johtuen ja painon kehitys on ollut hidasta. Maidon juominen tökkii vieläkin todella pahasti ja joudun antamaan tytölle rintaa öisin, koska päiväaikaan ei kelpaa rinnasta. Nokkamukista juo toisinaan hieman maitoa, mutta pääasiassa vettä.


Lisäksi tyttö on ollut jo pitkään aamuisin todella itkuinen eikä ole oikein halunnut syödä mitään. Myös päiväunilta noustessaan on itkenyt ja ollut kivuliaan oloinen.

Gavisconia on saanut useampaan otteeseen. Aluksi on tehonnut, mutta muutaman päivän jälkeen ollaan oltu taas lähtöpisteessä eli oireet ovat palanneet. Nyt sitten käytiin viime perjantaina yksityisellä, kun neuvolasta eivät oikein osanneet muuta kuin laittaa lähetteen taysiin. Yksityiseltä saimme Nexiumin ja neljän päivän jälkeen ainakin aamuitkut ja unilta nousu itkut ovat jääneet pois. Ruoka maistuu yhä edelleen vaihtelevasti, mutta varmaan voidaan ainakin osiltaan laittaa flunssan ja korvatulehduksen piikkiin.

Vähän vaikea sanoa tosiaan vielä tehoaako nexium kunnolla, kun on tuo flunssa päällä. Ainakin joitain hyviä merkkejä on ilmassa. Toivottavasti Onnimonni ja pikkuinen saatte avun. Onhan sitä ilmeisesti myös muita lääkkeitä refluksin hoitoon. Voisikohan lapsellasi olla jokin allergia, kun on noin itkuinen. Kannattaa mennä varmaan kunnon allergia lääkärille, jos vaiva ei helpota. Tsemppiä teille. :hug:
 
Hei Hanneli!
Olitteko lastenlääkärillä vai gartroenterologilla? Meillä olisi myös syytä viedä poika tutkimuksiin, kun puklaa ihan kauheesti pitkin päivää. Muuten on kyllä hyväntuulinen ja itkeekin tosi harvoin. En siis tiedä syötänkö liikaa vai onko refluksia.

Onnimonnille tsemppiä!! :hug:
 
Juts kun luulee ettei mikään auta, niin alkaa täälläkin hieman näkymään valoa tunnelin päässä :) Viime yönä ekan kerran piti mennä rauhoitteleen vasta 4.40 kun jo klo 20.30 mentiin unille =) Oli lyhyitä itkuja, mut ei tarvinnu vastata, joten neiti ei varmaan ihan niin kipeä ole enään, ihanaa!! Ruoka ruvennut kans maittaan paremmin, aamupuuroa ei suostu syömään, mutta varamasti kipein olo aamulla, kun hapot oikein yöllä nousee ylös. Toivotaan et tästä lähtee suunta ylöspäin ja tapaan pian ihka oikean, kivuttoman tyttäreni :heart:
 
Onpas kiva kuulla, että Onnimonnin vaavillakin alkaa nexium puremaan. Meillä kanss näyttäis, että ruoka alkaa maistumaan. Muutenkin tyttö on jotenkin aivan erilainen kuin tässä muutaman viime kuukauden ajan. Koko ajan nassu on hangon keksinä, vaikka onkin flunssainen. Ihanaa!

Oon täällä pihissyt raivoa neuvolan ammattitaidottomuudesta johtuen. Eipä oltais vieläkään saatu apua, jos ei oltais itse yksityiselle menty. Harmittaa tosi paljon, koska tyttö on saanut kärsiä, vaikka apu ois ollut noin yksinkertaisesti saatavilla.

Tsemppiä kaikille refluksin kanssa kamppaileville! :heart:
 
Nyt täytyy itsenkin kysyä muiden mielipidettä... Mitä luulette voisiko olla refluksia? Meillä poika reilu 5kk nyt, hän on aina ollut kohtuullinen pulauttelija. Saattaa meilläkin tulla heti ruoan jälkeen tai vaikka pari tuntia jälkeen. Mahallaan ollessaan pulauttelee luonnollisesti enemmän kuin muuten (vaikka ruoasta olisi 3 tuntia).
Mutta pulauttelu on vaihtelevaa, joinain päivinä saattaa tulla 1 tai 2 pikku puklua, siis aivan hippunen, ja joinain päivinä sitä saattaa tulla 10-20 kertaa. Hän on aina kyllä viihtynyt lattialla niin selällään kuin mahallaankin, yleensä kääntyy heti mahalleen kun lattialle tai muuas pääsee pötköttämään. Tosin ajoittain masullaan ollessa ilmoittelee kyllä että nyt kaihertaa ja usein tämän jälkeen tulee se puklu.
Nyt on alkanut enemmän tulla nieleskelyä, pientä valittelua/kitinää tässä yhteydessä, taikka sitten ähisee ja puhisee tällöin tai tulee puistatuksia. Mutta silti saattaa vähän pusertaa hymyäkin siinä välissä. Näitä tulee myös syönnin jossain vaiheessa (kaiken syömisen kanssa), ja silloin ei enää ruoka uppoa. Ruokahalu on pienentynyt ja aamuisin hyvä että mitään huolii nykyisin.
Hän ei ole ikinä ollut itkuinen. Joku aika sitten oli vähän kiukkuisempi kausi, jolloin epäiltiin hampaita, joita ei kuitenkaan tullut (alaien tosin etuhampaiden kohdalta nyt vaalea, ihan kuin hampaat paistaisivat läpi, ja ovat ajoittain hieman turvonneet), hammasoireita on kyllä ollut muutenkin; runsas kuolaus, järsiminen ym ym. Ja poikamme on ollut AINA mega hyvä nukkuja ja muutenkin päästänyt meidät todella helpolla, mutta nyt on alkaneet hurjat yöheräilet/levottomuudet. Tosin hän on kova liikkumaan, ja näin oli myös yöllä kun yölevottomuus kutakuinkin ykskaks alkoi, joten se saattoi johtua siitä. Tämä yöliikkuminen sängyn puolelta toiselle loppui ja hän nukkui myös muutaman yön hyvin tämän jälkeen, mutta yöheräilyt jatkuivat uudestaan ja nyt poikkeuksena se että muutaman kerran on joutunut ottamaan syliin hetkeksi rauhoittumaan, ennen tutti riitti. Ja sanotaan nyt vielä, että hän on kyllä melkoisen aurinkoinen ja hymyilevä poika =)

Taisipa tullakin pitkä teksti, mutta mielenkiinnolla kuulisin kokeneempien mielipidettä asiasta! Voiko mennä normaalin piikkiin? Kuitenkin kuulee usein lapsista jotka ovat puklanneet pitkin päivää hurjasti, ja sitten se on vaan loppunut pikkuhiljaa. Neuvolassa sovittiin että ellei ole tilanne rauhoittunut 6kk neuvolaan mennessä, niin silloin mietitään vaihtoehtoja.

Kiitos etukäteen! Ja tsemppiä Onnimonnille ja pikkuiselle!
 
leijona poitsu09 Hui, aivan ku oisin itse kirjoittanut. Niin samanlainen tapaus tää meidän poika että :wave:
Pukluja tulee toisena päivänä monta kertaa ja niitä pahan hajuisia ja toisena taas ei mitn... Mutta meillä on tuota nieleskelyä aina ku on syöty ja myöhemminkin. Nielee, nielee ja nielee vedet silmissä. Mut silti aina hymy tulee kuitenki
Mutta meillä tuo huuto alkaa AINA ku tuttipullosta loppuu tavarat ja sen ottaa pois.

Mä kyllä olen nyt viittä vaille valmis soittaan yksityiselle et päästään tutkimuksiin. Ku nyt näyttää myös siltä ettei paino nouse niinku pitäis... Meillä on tosin tuo vakuutus pojalle niin ei haittaa tuo yksityiselle meno niin. Tietäis vaan et minkäslaiselle tohtorille sitä aikaa varais???

 
Onko Mini82 teidän poika minkä ikäinen? Oletko käyttänyt yksityisellä tai muualla? Meillä tilanne helpottanut pikkuhiljaa. Joitain oireita on mutta tilanne huomattavasti parempi. Yötkin palasivat takaisin omiin uomiinsa, ja nukkuu hyvin ja jätti itse yösyömisetkin pois pikkuhiljaa reilu 5kk vanhana. Tosin nyt kyllä joinain öinä heräillään kun hän on saanut itsensä sellaiseen asentoon mistä ei itse pääse parempaan, ja johtuu varmasti ryömimis treeneistä mitä hän harjoittaa päivisin. Ja näköjään öisinkin... :D
Tosin 6kk neuvolassa pistivät verikokeisiin kun paino oli jo miinuksella about 22, vai 0,22, miten nyt menikään. Yli (neuvolan) huolestusrajan kuitenkin. Pulauttelu kyllä on kuitenkin niin vähäistä ettei siitä voi johtua. Eiköhän ole perimää, ottaen huomioon että vanhemmat olleet samanlaisia, isä vielä huomattavasti laihempi. Eikä hän kyllä meidän mielestä eikä muidenkaan mielestä laiha ole, hoikka kylläkin. Painokäyrä ollut melkein koko ajan laskusuunnassa, pituuskäyrä oikein hyvä. Ja tosiaan poika hyväntuulinen ollut aina, syö ihan kohtuu hyvin, ei suursyöppö mutta mielestäni hyvin syö (paitsi maito ei uppoa hyvin...). Ja hyvä nukkuja ollut myös tuota vajaata 2kk lukuunottamatta. Eikö se myös voi vaikuttaa tuohon painoon että hän on todella kova liikkumaan, aktiivinen poitsu?? Aina pomppimassa eikä millään malta pysyä ikinä paikoillaan ja "liikkumisen" ja kääntyilyn aloittanut varhain alle kolmikuisena.
Voivatko "refluksi" oireet helpottaa hyvin selkeästi ja varmasti (nyt noin kuukauden) jos aiheuttajana olisi allergia taikkapa nyt ihan refluksi. Oireita kyllä on vielä, mutta hyvin vähäisiä ja nieleskelyäkään ei muistaakseni ole aikoihin ollut.

Tulipa taas pitkä...=)
 
Sellaisen vinkin haluaisin antaa ihan yleisesti, että jos refluksi oireet eivät häviä lääkityksellä, niin kannattaa miettiä myös allergian mahdollisuus, sillä refluksi voi olla myös allergian oire. Pienillä yleisin allergia on maito, mutta toki syyllinen voi olla muukin/muutkin. Me kävimme monella lastenlääkärillä, mutta parhaan avun ja tietämyksen refluksista saimme lasten allergologilta.
 

Yhteistyössä