Rasvatonta maitoa vai kevytmaitoa lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja Kysyjä
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Lumo:
Alkuperäinen kirjoittaja Tammikuu:
Meillä käytetään sekä kevyttä-että rasvatonta maitoa. Joskus sitä "punastakin" ostamme, mutta se menee meillä VAIN kahviin. Mutta siis lapsille kevyttä ja rasvatonta.

Asiasta ihan niinkuin kolmanteen muuten; minä EN voi laittaa rasvatonta kahviin, kun se on niinkuin vedellä lantrattua. Kyläpaikassa toki laitan rasvatonta jos muuta ei ole, mutta kotona kahviin kevyttä ja joskus siis punaistakín maitoa.
Tosi. Kahvi menee harmaaks :x
Juu, mulle tulee joku "tiskivesimielleyhtymä" siitä kahvista, johon kaadetaan rasvatonta. Mieluummin juon mustanakin, vaikka siitäkään en niin tykkää.
 
asdf
Alkuperäinen kirjoittaja sondersson:
hei mitäs rasvaa muuten on korvikkeissa?
Meidän korvikkeessa on kasvisrasvaa. Yök. Tää on maitoproteiiniton korvike, mutta käsittääkseni muissakin on kasvisrasvaa.

Korjatkaa jos olen väärässä.

En tätä juottaisi ellei olisi pakko. Meillä juodaan soijamaitoa ja punaista maitoa ynnä joskus luomukevytmaitoa.
 
asdf
Alkuperäinen kirjoittaja karppaaja myös:
Olisi jo kaikkien aika ottaa se pää pois Puskan perseestä ja alkaa syömään luonnollista ruokaa!
:D :D Mun pitää alkaa käyttää tätä sanontaa.

En kylläkään karppaa, mutta yritän syödä paljon proteiinia ja kasviksia, reippaasti maitorasvaa ja oliiviöljyä ja monipuolisesti hiilareita eri lähteistä.
 
asialla monta puolta
Alkuperäinen kirjoittaja iihhaa:
Alkuperäinen kirjoittaja k:
Alkuperäinen kirjoittaja SeInka:
No ei ole. Mutta kasvirasva on ihmiselle terveellisempää kuin eläinrasva.
Laitatko linkin johonkin tutkimukseen, joka osoittaa tämän?

Tässä toinen näkemys, edelliseltä sivulta:
http://www.poliklinikka.fi/sydanterveyskanava/uutiset/6133871
Tässäkin kopsua...

"Vahvin näyttö tyydyttyneiden rasvojen haitallisuutta vastaan on saatu tutkittaessa erittäin runsaasti tyydyttyneitä rasvoja nauttivia kansoja. Esimerkiksi afrikkalaiset masait ja samburut saavat energiansa pääasiassa rasvasta, lehmänmaidosta ja -lihasta. He ovat hoikkia, ja sydänsairaudet ovat heidän keskuudessaan tuntemattomia. Väite, että kyseessä olisi puhtaasti geneettinen perimä, ei pidä paikkaansa, sillä tutkimusten mukaan sekä masait että samburut kehittävät sydänsairauksia joutuessaan kosketuksiin länsimaisen ruokavalion kanssa. Geenit eivät siis heitä suojele, kun he muuttavat perinteisen ruokavalionsa. Sama toistuu vastakkaisella puollella maapalloa, Tyynen valtameren kookostuotteita nauttivissa kansoissa: tyydyttyneiden rasvojen saanti on runsasta - ja sydäntaudit tuntemattomia."
Tää on ihan totta. Sama todettu esim. eskimokansoilla. Vasta länsimainen ruoka sairastuttaa.

Kasviöljyt olis kai periaatteessa terveellisiä ihmiselle, mutta rasvamolekyylien sidokset on "epävakaita" ja aiheuttavat vapaita happiradikaaleja kehossa. Tyydyttyneet eläinrasvat tässä mielessä parempia.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Orion-:
Jos keksittäis joku piikki/lääke, jolla saatais äidinmaidon rasvakoostumusta muutettua niin ettei se sisällä tyydyttyneitä rasvoja, SeInka varmaan mieluusti käyttäis sitä? Eihän nyt ASIANTUNTIJAT voi erehtyä.... ;) Luontoäiti se on erehtynyt, eikös niin? :whistle: Ja vasta viime vuosikymmeninä viisaat tiedemiehet on sen hoksanneet. :D

En käyttäisi. Kyse onkin näissä suosituksissa siitä, että opetellaan jo pienestä pitäen välttämään kovia eläinrasvoja, koska suomalaisilla on taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin vaikka joku masaiheimo niiltä on välttynytkin. Jos kovaa rasvaa ei nauti liikaa, niin onhan se sitten ihan ok.
Luontoäiti ei ole erehtynyt ollenkaan, mutta kun eläin ei voi valmistaa kasvirasvaa. Ihminenhän "avittaa" luontoäitiä monessa muussakin asiassa, ei se ole mitenkään uusi juttu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja asialla monta puolta:
Tää on ihan totta. Sama todettu esim. eskimokansoilla. Vasta länsimainen ruoka sairastuttaa.

Kasviöljyt olis kai periaatteessa terveellisiä ihmiselle, mutta rasvamolekyylien sidokset on "epävakaita" ja aiheuttavat vapaita happiradikaaleja kehossa. Tyydyttyneet eläinrasvat tässä mielessä parempia.
Ja sen takia kasvirasvoja kannattaa käyttää vain rajoitetusti, ja ostaa vain semmosenaan öljynä lasipullossa, ei sellaista joka on ollut muovipullossa jo pitkään kaupan hyllyllä. Kasvirasvoista vain oliiviöljy ja kookosöljy säilyvät huoneenlämmössä (ja ne ovatkin hyviä kasvirasvoja), muut jääkaappiin (jos on kerran "pakko" niitä ostaa). Joskus kun näkee sitä että rypsiöljy säilytetään pöydällä. Ja margariinit pitäis kieltää kokonaan.
 
vieras
Lapsille mieluiten oikeaa tilamaitoa, tai sitten kaupasta punaista maitoa.

Tästä on ihan tutkimustietoa. Ne lapset jotka juovat täysmaitoa ovat hoikimpia.

Maidon CLA suojaa sv-taudeilta.
 
Ihmettelijä
Onko sillä oikeasti mitään terveydellistä merkitystä juoko rasvatonta tai kevytmaitoa lapsellekkaan? Ainoa käytännön merkitys tuntuu olevan maku. Toiset pitävät rasvattomasta ja toiset kevytmaidosta.
 

Yhteistyössä