Raskausdiabeetikot, kun teillä aloitettiin insuliinihoito,

  • Viestiketjun aloittaja tokan odottaja
  • Ensimmäinen viesti
tokan odottaja
niin mitä insuliinia (minkä merkkistä) sait pistettäväksi?

Millainen alkuannos oli?

Miten isoksi annos lopulta nousi?

Jos sinun käskettiin pistää insuliini iltaisin, niin mihin aikaan insuliinin pistit? Millaisen välin pidit iltapalan ja iltapistoksen välillä?

Tuliko sinulla, kun aloitit iltapistämisen, aamuyön tunteina hypon oireita? Joitko jotain sokeripitoista mehua verensokerin mittaamisen jälkeen? Entä aamun paastoarvo, oliko sitten yläkantissa? Ja entäpä seuraavan illan insuliiniannos, oliko sama määrä mitä edellisenä iltana olit pistänyt?

Pysyivätkö aamun paastosokeriarvot kurissa ilta-insuliinin avulla? Eli alle 5.5.

*****************************************
Tänään äitipolin seurantakäynti, rv. 35+1. Aamun paastoverensokereissa oli hieman häikkää ja sain insuliinin - Protaphanea. Käskettiin pistämään iltaisin ja seuraamaan tuota aamuyön tilannetta, tuleeko hypoa. Jos tulee, niin käskettiin soittamaan seuraavana aamuna äitiyspolille ja kysymään seuraavan illan insuliinipistoksesta. Aluksi seuraan neljän päivän ajan, että mihin tasoon aamun paastoverensokeri muodostuu. Jos se ei pysy alle 5.5, niin sitten nosto 2 ky. Nyt alkuannos on 6 ky. Toinen aika milloin pitää mitata verensokeri on ennen lounasta, niissäkin arvoissa oli hieman häikkää. Muuten aterian jälkeisiä arvoja käskettiin mittaamaan vain silloin tällöin.
 
"vieras"
Protaphanea ja aloitusannos 6 ky, ja aina 2 ky lisää muutaman päivän välein jos paastoverensokeri on aamulla edelleen liian korkea. Mun piti nostaa sitä annostusta tosi paljon, muistaakseni pistin lopulta sitten iltaisin 25 ky ennen synnytystä. Jossain vaiheessa sain nostaa kerralla 4 ky kun pienellä nostolla ei paastovs heilahtanut juuri mihinkään. Mutta siis sitten kun sain annostuksen kohdilleen, paastovs pysyi sopivana. Ei tullut hypon oireita, en juonut sokeripitoista aamulla mittaamisen jälkeen, ihan normaalisti söin sallitun ruokavalion puitteissa. Sain ohjeeksi pistää muistaakseni 20-22 välillä, ja muistaakseni ei annettu mitään ohjeistusta sen suhteen että milloin iltapala pitäisi syödä. Söin ja pistin insuliinit ihan sen mukaan miten sain illan aikatauluun sopimaan.
 
Mulla oli häikkää just aamun paastoarvoissa ja sain protaphanea illalla pistettäväksi, ei muulloin. Aloitusannos 8ky ja sillä korjaantui, ei tarvinnut nostaa missään vaiheessa. Ei tullut hypon oireita. Söin iltapalan yleensä 20-21 ja pistin insuliinin noin 22.
 

Yhteistyössä