Minulla todettiin raskausajan diabetes, rv 16. Tehtiin PCO:n takia koe. 1 h:n arvo oli tasan 10, muut reilusti alle, joten diagnoosi tuli hipaisusta. Arkisin paastosokerini on matala, mutta aamiaisen jälkeinen arvo nousee helposti, jos on kiireinen ja stressaava aamu. Muuten arvot pysyvät ruokavaliolla kurissa. Olen nyt 7. kuulla ja painoa on tullut vain kilo, olkoonkin että lähtö BMI oli 27.
Olen muuttanut ruokavaliota vähähiilarisemmaksi korvaamalla perunan/pastan osuutta lisäämällä salaattia ja lihaa/kalaa/äyriäisiä, mutta syönyt hiilareita kuitenkin sen verran, etten ole joutunut ketoosin. Vauvan aivothan eivät kestä ketoaineita. Vaaleaa leipää en ole enää syönyt. Jäätelöstä saa sokeritonta ja rasvatonta versiota, muistaakseni Igmanilta, ja se on mielestäni oikein maittavaa. Lisäksi pirkka myy jäädytettyä hedelmäpyrettä, joka on myös sokeriton. Karkeissa on vähäsokerisia vaihtoehtoja jonkin verran. Suklaan syön mielelläni tummana, missä on vähemmän sokeria. Brunbergilta saa sokeritonta riisisuklaata. Myös pähkinät ovat hyviä nälkää pitäviä herkkuja.
Kuitujen määrään on hyvä kiinnitää huomiota, sillä kuidut sitovat mm. kolesterolia, minkä taso (etenkin LDL, "paha") nousee raskauden aikana.
Vauva on ollut ns normikokoa rakenneultrassa ja neuvolassa. Erothan eivät ihan alussa ilmaannukkaan. Vaikka raskausdiabeetikon vauva olisi tavallisen kokoinen, voi vauva kärsiä synnytyksen jälkeen hypoglykemiasta raskaudenaikana jatkuneen sokerirasitteen takia.