raskaus , alkoholi

  • Viestiketjun aloittaja tänään sen tein
  • Ensimmäinen viesti
tänään sen tein
Viikon kummastelun jälkeen painuin terveyskeskukseen testiin... Ja kas nyt ollaankin sitten yhtä-äkkiä ehkäisystä huolimatta odottava äiti... Mieltäni ahdistaa aivan suunnattomasti kun on tässä nyt tullut juhlittua kaiken moista. Voin päivätkin sanoa marraskuulta. 5.11, 11.11, 23.11, 27.11 ja nyt 29.11 tiedän asiasta... Kuukautiset ovat olleet varmaan viimeksi 0.5-1kk sitten, ei ole tullut seurattua kun on tullut stressattua uudesta työpaikasta.. Nyt jos olen piru vie vahingoittanut sitä tylevaa lasta edes hiukkasen niin haluan että raskaus keskeytetään.. En voisi koskaan elää itseni kanssa jos lapseni olisi vahingoittunut juhlimiseni kanssa... Aivan hirvittävää...itkeskelen jatkuvasti... Terveydenhoitaja arveli että olisin 6viikolla, mutta voin olla toisaalta vaikka 9viikolla...noh...neuvolaan aika huomenna ja ultraan, eikös se siellä selviä?? Ja toinen juttu.. Ei ole tullut mieheni kanssa harrastettua seksiä kovin usein kolmen kuukauden aikana koska oiealle alavatsaan sattuu yhdyntä aivan julmetusti.. Siitäkin tutkimukset käyntiin.. Ajattelin vain onko jollain kokemusta asiasta? Tietoa.. Noh jaksamista tässä nyt sitten vaan...
 
-
Juhlimalla et ole aiheuttanut mitään!! Eihän kukaan voi tietää olevansa raskaana ennen kuukautisten poisjääntiä tms. mutta jokainen jatkaa elämäänsä juhlien kuten ennenkin siihen asti kunnes tiedon raskaudesta saa! Ole siis huoleti sen juhlintaosuuden takia..
Yhdyntäkipuihin voi taas olla niin monta eri syytä ja sekin saattaa selvitä ensimmäisessä raskautta koskevassa ultrassa. Esim. kohdun asento, kohdunkaulan tai emättimen tulehdus (sitä ei kyllä ultrassa nää..) tms.

Joten rauhoitu, hengitä syvään...=)

Onnea tulevaan!
 
don´t worry
Veikkaan, että jos tehtäis gallup, niin suurin osa raskaana olevista naisista on ollut huppelissa alkuraskauden aikana - siis tietämättä raskaudestaan. Samaa on siis moni muukin murehtinut - todellakin!
Alussa äidillä ja sikiöllä on erillinen verenkierto tms. eli alkkomahooli ei vielä pääse vaikuttamaan sikiöön ja alkutaipaleella ylipäätään olen ymmärtänyt, että alkion solut ovt vielä ns. korjautumiskykyisiä.

Eli älä murehdi - onneksi olkoon ja nauti raskaudestasi.
 
kätilö
Kyllä se on niin, että alkoholi olisi hyvä jättää pois jo raskautta suunnitellessa ja suuret määrät alkoholia raskauden aikana ovat viikot mitkä hyvänsä vahingoittavat lasta. Sikiön kannalta suurin kehitys tapahtuu ensimmäisen 3kk aikana jolloin kaikki tärkeimmät elimet kehittyvät, vastuutonta sanoa ettei äidin alkoholinkäyttö raskauden alussa vahingoittaisi sikiötä ""erillisen verenkierron takia"".
 
valekätilölle
Hus sinne syömään niitä mielialalääkkeitä, ja pois täältä puhumasta turhia, ja pahoittamassa toisten mieliä.
Jos kertomasi pitäisi exact paikkansa, niin aika vähän tässäkään maassa ihan terveitä lapsia olisi. Pura paha olosi muualla.
 
Johanna
Alkoholi asiaan en viitsi muuta kommentoida kuin että itse en ole moista asiaa miettinyt vaikka tuli otettua reilustikin ennen kuin en tiennyt raskaana olevani. Kaikki lohduttelivat että kaikkihan ne nyt juo niin en sen jälkeen ole miettinyt koko asiaa. Se nyt on pientä siihen verrattuna kun jotkut äitit juo ja polttaa koko raskauden ajan ja käyttää ties mitä. Minullakaan raskaus ei ollut suunniteltu, mutta iloinen yllätys. Joten pitäiskö meidän tappaa lapsemme tollasen asian takia kun emme sille enää mitään mahda? Siinä kysymys nimimerkille kätilö. Tottakai seuraavan kerran lapsentekoon ryhtyessäni kiinnitän asiaan enemmän huomiota.

Itsellä oli myös raskauden alussa tosi kivuliasta alamahan kipua. Kävin muutamissa kokeissa, itse epäilin virtsatulehdusta, mutta sitten raskaustesti näytti positiivista. Pari viikkoa sen jälkeen en jaksanut enää kipua kun se oli haitannut jo koko ajan työntekoakin. Kävin sitten ultrassa ja se oli muistaakseni keltarauhanen joka oli kasvanut sinne. Ihan normaalia ja en tiedä häviääkö rauhanen kokonaan vai kipu vaan ajan kanssa. Mutta ei sitä kipua jatkunut enää kauan sen jälkeen.

Onnellista odotusta ja tsemppiä!
 
höh
just tollaset ""kätilötyypit"" saa ihmiset paniikkiin - pelotellaan kohtuuttomasti. Tietenkin on suositeltavaa, ettei alkoholia nauti raskaana ollessa (järkikin sen sanoo), mutta ap.kirjoittajakaan ei ole ehtinyt kauaa ollaa raskaana eli mielestäni ei hänellä ole mitään huolta. Toki hänkin nyt on jättänyt alkoholin pois, kun hän on tietoinen raskaudestaan. Kätilö edustaa just tollasta perussuomalaista holhousyhteiskuntameinikiä.
 

Yhteistyössä