raskauden varmistaminen väestöliitossa hoidon jälkeen

Hei!
Olisin kysynyt, onko kenelläkään kokemusta raskauden varmistamisesta tai toteamisesta väestöliitossa (tai muualla) clomihoidon tai muun lapsettomuushoitojen jälkeen, kun raskaustesti näyttääkin plussaa?
Meillä kolmas clomikuuri näyttäisi nyt tuoneen plussan ja mietin että jos raskaus nyt onnellisesti olisikin totta, niin onko lapsettomuusklinikoilla tapana vielä tavata potilaita tai jotenkin varmistaa raskauden alkaminen? Vai onko parempi ottaa yhteyttä vain oman alueen neuvolaan?
 
Hei!

Ainakin IVF hoidossa väestöliitossa on alkuraskauden ultra raskausviikolla 6, jos veritesti on näyttänyt plussaa. Tämä oli tilanne ainakin vuonna 2006, kun lapsemme sai alkunsa. En tiedä koskeeko muita hoitoja.
 
Kiitos Angela77 vastauksestasi.
Taidan ottaa yhteyttä ensin väestöliittoon ja kysyä, miten toimivat. Ja vasta sitten miettiä äitiysneuvolaa. Ensin haluaisi vain jotenkin varmistaa, että raskaus on ihan oikeasti totta, ennen kuin lähtee äitiysneuvolaan aikoja varaamaan. Yhteydenottokynnys västöliittoon on ainakin itsellä nyt pienempi kuin muualle. Menee varmaan muutamia viikkoja ennen kuin tähän tilaan uskaltaa oikeasti uskoa ja luottaa.
 
Astarte
Minullekin Väestöliitosta neuvottiin, että siellä mielellään varmistetaan raskaus. Alkuraskauden ultrassa viikolla 7 kuulemma näkee jo suurella todennäköisyydellä pysyykö matkalainen kyydissä.
 
Onnea pamina!
Olen käynyt molemmissa alkaneissa (ja myöhemmin keskenmenneissä) raskauksissa Väestöliitossa rv:lla 6-7 tarkistuttamassa, mitä löytyy. Hyvä niin, sillä ilman sitä olisi viimeksi kohdunulkoinen raskaus saattanut aiheuttaa pahempaakin, mitä nyt kävi.. Ensimmäisessä käytiin vielä rv:lla 9 katselemassa sydänääniä, mutta eipä nekään tuplat matkassa pysyneet.
 
Kiitos vastauksista.
Soitin väestöliittoon ja siellä sanottiin, että mielellään raskausviikkojen ollessa 6 ja risat katsotaan ultralla, mikä tilanne on. Tuolloin pitäisi myös jo nähdä, mikäli kohtuasukilla sydän sykkii. Menemme käymään ultrassa jo ensi viikolla, jolloin toivottavasti raskausviikkoja 6+3.
Luin juuri artikkelin, jossa oli tutkimus, jonka mukaan keskenmenon riski olisi enää 5% luokkaa, mikäli varhaisilla raskausviikoilla tehdyssä ultrassa kaikki hyvin (alkio oikeassa paikassa ja sydämen syke näkyy). Tiedä sitte pitääkö paikkaansa, mutta tietysti uskoa haluaisin ja nyt sitten vaan jännittämään ensi viikkoa..... Ainakin oireet on vielä tallella ja testi näytti vielä eilen hyvin hyvin vahvaa plussaa... Kyllä kädet ja varpaat ristissä täällä molemmat ollaan.
Jos ensiviikolla ultrassa kaikki hyvin, niin soitan sitten neuvolaan ajanvaraukseen. Ennen sitä en vielä sinne yhteyttä ota. Ettei tartte sitte moneen paikkaan aikaa perua...
 

Yhteistyössä