Pyykki on tunkkaista! Mikä avuksi??

  • Viestiketjun aloittaja lök
  • Ensimmäinen viesti
lök
Muutaman kerran on nyt pyykki ollut koneesta otettaessa tosi tunkkaista ja pahanhajuista. Mistä se voi johtua tai mikä olis apukeino? Olen kuullut että mukaan vois laittaa jotain eteeristä öljyä, mutta mitkä ne oli sopivia? Mitkä on teidän keinot tai onko kellään yleensä ollut ko. ongelmaa?
 
Mä putsasin suht uutta konetta millälie sitruunahapolla sun muuta...Meillä tuo tunkkaisuus johtuu jotenkin paikallisesta vedestä. Ostin nestemäisen pesuaineen, jossa on voimakas tuoksu. Aika voimakas haju, mutta tuhat kertaa parempi, ku se tunkkaisuus.
 
lök
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/kodinkoneet/pyykinpesukone/pyykinpesukoneen_puhdistus/

Tuossa niitä marttojen ohjeita, toivottavasti ap saat apua näistä!
Kiitti, täytyy tehdä putsaustoimenpiteet ekana, vaikka kone onkin vaan n. 5kk vanha. Pyykin ripustan kyllä lähes aina heti kun kone on pessyt. Pesuaine on neste, hajuton. Pitäsköhän vaihtaa hajustettuun sitten, jos ei muu auta.
 
Meillä rupes kone haisemaan sen jälkeen kun otettiin käyttön Lumme-merkkinen nestemäinen pyykinpesuaine eikä tuntunut edes auttavan sitruunahappo ja pesu 90 asteessa. Nyt kun on oltu käyttämättä tuota pesuainetta niin koneen haju rupee olemaan taas aikalailla normaali.
 
"Pomm"
zeoliitti tarttuu vaatteisiin ja ajanmittaan saattaa aiheuttaa hajua (esim jos pesuainetta käytettään paljon likaisuuteen suhteutettuna.)

jos pyykkiä on liikaa/koneellinen ja likaisuuteen nähden voi pyykki jäädä likaiseksi ja haista sen takia.

Konetta voi puhdistaa myös etikalla. Etikkainen vanha pyyhkeenriepu tms. pyörimään 90 asteen pesuun. Muista katsoa myös nukkasihti ja tiivisteet.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja lök;22892653:
Kiitti, täytyy tehdä putsaustoimenpiteet ekana, vaikka kone onkin vaan n. 5kk vanha. Pyykin ripustan kyllä lähes aina heti kun kone on pessyt. Pesuaine on neste, hajuton. Pitäsköhän vaihtaa hajustettuun sitten, jos ei muu auta.
Ei kannata käyttää hajustettuja. Kyse siitä, että myös nestemäisen pesuaineet kerryttävät "klähmää" koneeseen. Zeoliitista tulee sakkaumia, jotka voivat jopa rikkoa koneen, mutta nestemäisistä tulee tahmaa, joka myös haisee. Välillä on hyvä käyttää (vaikka kerran viikossa) jauhemaista pesuainetta ja muistaa pestä pyykkiä myös korkeammissa lämpötiloissa.
 
"gen"
Jos käytät fosfaatitonta pesuainetta niin se kerää paskaa pesukoneeseen. Laita koneeseen 100g sitruunahappoa (apteekista, halpaa) ja pese 90 astees tyhjänä, ja vielä kerta päälle tyhjänä, mielellään fosfaattia sisältävän pesuJAUHEEN kannsa
 
"Vieras"
Meilläkin kone ja pyykit alkoivat haista, eikä 90 asteessa tai sitruunahapolla pesu auttanut (sulakkeet vain poksui 90 asteen pesussa :) ). Lopuksi tajusin irroittaa sen lokerikon, johon pesuaineen voi annostella, jos ei käytä palloa, ja pesin sen todella huolellisesti ihan tiskiaineella ja -harjalla. Ei ole kone haissut sen jälkeen :)
 

Yhteistyössä