Puolella suomalaisista on rasistisia ennakkoluuloja venäläisiä kohtaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Suomalaisista vajaa kolmannes (31 %) on sitä mieltä, että vaikka Venäjällä on omat ongelmansa, suomalaisilla ei ole nykyisin mitään syytä suhtautua suureen naapuriinsa kielteisesti.

Eri mieltä väittämän kanssa on puolet (50 %).

Toisin sanoen puolet suomalaisista liittää Venäjään kielteisiä ajatuksia."


Hyi hävetkää!
 
vierailija
Tuossa ei puhuttu venäläisistä vaan Venäjästä valtiona. Aivan eri asia ja asialla ei mitään tekemistä rasismin kanssa. Mutta niinpä nämä tietynlaiset ihmiset tarkoituksella vääristelevät asioita.
 
vierailija
Ruotsin uusi laki sotilasyhteistyöstä on ongelmallinen – Suomelle

Tuon jutun lukemisen jälkeen tuli kieltämättä olo, että taas Ruotsi junailee itsensä vapaaksi auttamisesta hädän hetkellä...ja mietityttää kyllä myös se, millaset tampiot suomessa tohon on suostuneet.
"Se koostuu kuudesta pykälästä, joista useimmat – peräti viisi kuudesta – käsittelevät Suomen apua Ruotsille sodassa tai sodan uhatessa. Jokseenkin merkillisesti vain yksi pykälä koskee Ruotsin mahdollista apua Suomelle, hän toteaa.

Verkkouutiset kirjoittaa Rebasin huomauttavan, että Ruotsin hallitus saisi tukea Suomea asevoimin, mutta vain silloin kun Ruotsi ei ole itse sodassa ja jos Suomen alueella ei ole käynnissä aseellista konfliktia.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Ruotsi voisi lain mukaan auttaa Suomea ainoastaan rauhan aikana."

Tyhmä, tyhmepi, suomalainen poliitikko...
 
vierailija
Tosiaan on syytä erottaa Venäjä ja venäläiset. Ja Venäjän suhteenkin on syytä erottaa hallinto ja kaikki muu. En tiedä ketään suomalaista, joka suhtautuisi vihamielisesti vaikkapa Pietarin kaupunkiin tai klassiseen venäläiseen kirjallisuuteen. Pietari on päinvastoin kiehtova matkakohde, jossa halutaan vierailla.

Myöskään venäläisiin ihmisiin ei lähtökohtaisesti oman kokemukseni mukaan suhtauduta vihamielisesti, vaikka negatiivisia stereotypioita onkin ("suuri maa, suuret toleranssit"). Kyse on enemmän sellaisesta tuttavallisesta naapurisuhteesta, jossa ollaan henkisesti valmistauduttu elämään stereotypiat todeksi ja käytetään tilaisuutta hyväksi heti kun sellainen tulee. Sanotaan että yllättäen ryssä ajoi kännissä ojaan, vaikka oikeasti asialla ei ole mitään tekemistä etnisen taustan kanssa eikä henkilö ollut edes kännissä.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu

Yhteistyössä