Puolangalla kaksi ihmistä ammuttu

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Aikuinen mies ampunut ilmeisesti vanhempansa. :/

Kylläpä säikäytti kun sillä kylällä asuu isovanhemmat ja isäni. :/ Mutta ilmeisesti haukiputaalaisia ovat alunperin.

 
v
Kaksi henkilöä menehtyi ampumisvälikohtauksessa kesäasunnolla keskiviikkona Puolangan Kivarinjärvellä lähellä Puolangan kirkonkylää. Teosta etsitään noin 35-vuotiasta miestä, joka alustavan tiedon mukaan on poistunut paikalta jalan. Hän on tiettävästi ammutun pariskunnan poika.

Alustavan tutkimuksen mukaan uhrit ovat täysi-ikäinen mies ja nainen. Uhrit ovat tiettävästi Haukiputaalta. Poliisin mukaan kyseessä on todennäköisesti perhepiirissä tapahtunut välikohtaus, ei sivullisiin kohdistunut uhka.

Lähimaasto on jo tutkittu ja selvitetty mahdollista poistumissuuntaa metsämaastoon. Paikalla on koirapartio.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Paikalla oli ennen kello kolmea kuusi poliisin yksikköä ja lisää yksiköitä oli hälytetty Oulusta.

Ylikonstaapeli Pertti Sirviö kertoo Kainuun Sanomille, että poliisilla on tieto tekijästä, jota etsitään parhaillaan.

Tiedon hätäkeskukseen välitti kylällä asuva naapuri. Ilmoitus tuli kello 12.05. Alustavan tutkimuksen mukaan ampumistapaus on sattunut keskiviikkona ennen ilmoitusaikaa.

Poliisi tekee parhaillaan tutkintaa tapahtumapaikalla ja puhuttaa naapureita. Vielä ei ole pystytty määrittelemään, millaista ampuma-asetta on käytetty.

Kainuun Sanomat seuraa tilannetta.
 
ap
Eipä olisi ihme vaikka olisi isälläni pimahtanut päässä ja mennyt ja posauttanut. Onneksi ei. Vaikka todella ikävä tapaus. Ja Puolankakin kun on niin pieni kylä niin kyllähän tuollainen tapaus herättää.

 
vieras
Päivitetty 2.9. 20:56, julkaistu 2.9. 14:07

Surmaaja ilmoitti itse teostaan mökkinaapurille

Omien vanhempiensa ampumisesta Puolangalla epäilty mies löytyi kuolleena hieman ennen kello viittä iltapäivällä. Surmatyöstä epäilty 36-vuotias mies löytyi rajavartioston helikopterin avulla noin kilometrin päästä ampumispaikasta. Myös ampuma-ase löydettiin. Ampuja oli kotoisin Kuopiosta ja uhrit Haukiputaalta.

Etsinnät käynnistyivät, kun mies käveli mökkinaapuriin ja kertoi teostaan sekä, että aikoi surmata itsensä. Naapuri välitti tiedon hätäkeskukseen. Ilmoitus tuli kello 12.05.

64-vuotias mies ja hänen 68-vuotias vaimonsa menehtyivät ampumisvälikohtauksessa kesäasunnolla keskiviikkona Puolangan Kivarinjärvellä lähellä Puolangan kirkonkylää. Teosta epäilty mies poistui alustavan tiedon mukaan paikalta jalan.

Poliisin mukaan kyseessä oli puhtaasti perhepiirissä tapahtunut välikohtaus, ei sivullisiin kohdistunut uhka.

Lähimaasto tutkittiin välittömästi ja mahdollista poistumissuuntaa metsämaastoon selvitettiin. Paikalla oli alusta lähtien koirapartio.

Paikalle hälytettiin kaikki saatavilla olevat poliisivoimat, partioita tuli muun muassa Oulusta. Paikalla oli noin 15 partiota, joista osa oli raskaasti aseistettuja.

Etsintöihin saapui myös rajavartioston helikopteri, joka paikansi nopeasti ampujan ruumiin.

Poliisi tekee yhä tutkintaa tapahtumapaikalla ja puhuttaa naapureita. Poliisi tietää jo, että ampuma-aseena oli käytetty pitkäpiippuista ampuma-asetta.

Kainuun Sanomat seuraa tilannetta.
 

Yhteistyössä