Pulloruokinta takaisin

Meillä on 3 kk ikäinen poika joka on täysin rintaruokinnalla ja tulee myos olemaan tulevaisuudessa. Syntyessaan hän sai korviketta pullosta (alhaisen painon vuoksi) parin viikon aikana satunnaisesti ja se sujui hyvin rintaruokinnan lisänä. Sen jälkeen hän on ollut täysin rintaruokinnalla. Pari päivää sitten koitimme antaa hänelle taas pullosta mutta pulloruokinnan ote on häneltä unohtunut ja poika ei osaa enään imeä pullosta. Hän vain pitaa sitä suussaan, leikkii kielellä muttei ime. Tuttia hän ei syö.

Onko kenelläkään vinkkeja tai omaa kokemusta miten opettaa rinta-imeväinen myös imemään pullosta?
 
musta sun kanttaa ostaa sellainen rintaa muistuttava tuttipullo ja yrittää joka viikko pikkuisen aikaa pulloa vaikka niin että annat vettä rintaruokinnan päälle suukin huuhtoutuu samalla ettei tulisi sitä sammasta!
 
No meillä ei ole onnistunut pullosta juominen sitten millään. Ennen ristiäisiä joi pari kertaa viikossa pullosta, mutta sitten unohti koko homman kun ei pariin viikkoon tullut tarvetta pulloa tarjota. Nyt lapsi on 6 kk eikä juo vieläkään kun rinnasta. On kokeiltu vaikka mitkä pullomallit ja nokkamukit ja ei. Olisi vaan pitänyt säännöllisesti pienenä pulloa tarjota, ettei olisi päässyt unohtumaan. Seuraavan kanssa tiedän olla viisaampi.
 
Kokeiltiin neljä kuukautta ja vieläkin kokeilut jatkuu. Ei me vielä ole lopullisesti lannistuttu, vaikka läheltä pitää :D Ei meilläkään pulloa pois syljetä, sitä jopa hamutaan takaisin kun pois ottaa, mutta ei siitä tajuta juoda. Leikkii vaan. Ei juo tavallisesta pullosta, erimallisista pulloista, ei nokkamukista, nokasta, ei siis mistään. Kokeilin maustaa maitoa hedelmäsoseella, kun soseista tykkää mutta ei auttanut sekään.
 
Yli puolivuotiaalle voi kokeilla tarjota pullon sijasta maitoa jostain muusta: lasin reunalta, pillillä, urheilujuomapullosta, puolen litran pullonsuulta...

Alle puolivuotiaan kanssa voi kokeilla sellaista pullotuttia, joka muistuttaa mahdollisimman paljon rintaa (leveä kanta) tai jos se ei kelpaa, niin sitten sellaista, josta tulee maitoa enemmän kuin tippa kerrallaan ja joka on muodoltaan tutin kaltainen.

Joskus vauvat tekevät niin, että äidiltä eivät huoli pulloa, mutta kun äiti on poissa, niin hoitajan tarjoaman pullon kyllä huolivat.

Ja sitten on niitä vauvoja, jotka ovat nestepaastolla sen aikaa, kun äiti on asioilla. Eihän se kamalan tavatonta ole, että vauva on 5-8 tuntia juomatta maitoa, kun monesti sitä oikein toivotaankin etenkin yöaikaan ;)
 

Yhteistyössä